Mia Sheridan: Leo

Evie és Leo állami gondozott gyerekként találkoztak, és barátság szövődött közöttük. Az évek alatt kapcsolatuk szerelemmé mélyült, és megfogadták, ha Evie 18 éves lesz, együtt kezdik el felnőtt életüket.
Amikor Leót váratlanul örökbe fogadják, és el kell költöznie, megígéri Evie-nek, hogy keresni fogja, és néhány éven belül visszajön érte. A lány azonban nem hall felőle.
Nyolc évvel később, történetünk idején Evie már nehéz körülményei ellenére is kialakította az életét. Van munkája. Vannak barátai. Elégedett. Ekkor egyszer csak feltűnik az életében egy férfi, aki azt állítja, hogy a lány rég eltűnt szerelme, Leo küldte, hogy kutassa fel őt. Tagadhatatlanul vibrál közöttük a levegő. De vajon megbízhat-e Evie a vonzó idegenben? Vagy lehet, hogy az titkol valamit a Leóhoz fűződő kapcsolatáról és a srác sok évvel azelőtti eltűnéséről?
„Mindenkinek él egy saját magáról alkotott történet a fejében. Ez tesz azzá, aki vagy. Meghatározza a tetteidet, és felelős a hibáidért. Ha bűntudatról, félelemről és önutálatról szól, úgy az élet elég iszonyú tud lenni. Ám ha szerencsés vagy, akad körülötted valaki, aki mond neked egy jobbat. Egy olyat, ami beköltözik a lelkedbe, és túlharsogja a te siralmas mesédet, amit bebeszéltél magadnak. Ha hagyod, hogy az ő története visszhangot verjen a szívedben, a szenvedélyeddé és a céloddá lesz. És ez jó, a legjobb, ami történhet. Mert pontosan ez a szerelem.”
Mia Sheridan nevével és regényeivel rengetegszer összefutottam könyves oldalakon és blogokon, s persze egy idő után képtelen voltam ellenállni az áradozó bejegyzések és a számos gyönyörű idézet keltette kíváncsiságomnak. Mindenhol azt olvastam, hogy A szerelem csillagjegyében sorozat tagjai alapvetően önálló történetek, csupán két duológia található a részek között, amelyeket természetesen érdemes együtt olvasni. Így aztán ráböktem a negyedikre – fittyet hányva az egyébként túltengő rendmániámra -, és hagytam, hogy az Archer’s Voice szívem mélyéig átmelengessen a hideg februárban. S mivel az annyira megfogott, nem volt kérdés, hogy a többi résznek is a lassan végtelen hosszúságú várólistámon a helye.
S mintha rám mosolygott volna a könyvmolyok védőszentje, mert lám, immár magyar fordításban élvezhetem az írónő gyengéd, keserédes, romantikus meséit. A kiadó velem ellentétben szép sorban halad, és legelőbb a széria indítót nyújtja át a hazai olvasóknak. Érdemes lehet tudni, hogy a Leoval nem szimplán ez a sorozat vette kezdetét, hanem a szerző írói karrierje is, ugyanis ez volt az első kézirat, amellyel anno, 2013 őszén, a nyilvánosság elé lépett.
… a szerelem még egy rémes helyen is megszépíti a pillanatot.”
A csonka és működésképtelen családból származó Evie és Leo az állami gondozás rendszerében vergődve találkoztak gyerekként. Addig senkijük sem volt, hát egymás mindenévé váltak. Bizalmasok, barátok, szerelmesek lettek. Evie számára a fiú volt az ő páncélos lovagja, Leonak pedig a lány jelentette az éltető napot. Mígnem egy havas novemberi estén el kellett búcsúzniuk, mert Leo új nevelőszüleivel messzire készült költözni. S bár első csókjuk mellé ígéretet váltottak, hogy tartják majd a kapcsolatot, mégsem így történt. Nyolc éve telt el üzenet, levél, találkozás nélkül.
Az árvaházat elhagyva Evie a saját lábára volt kénytelen állni. Két állásban dolgozik, szép otthont teremtett magának és mindent megtesz, hogy normális életet alakítson ki. Viszont a valódi boldogságot, az igazi valahová / valakihez tartozás érzését még mindig nem sikerült megtapasztalnia. Aztán feltűnik egy srác, aki azt állítja magáról, hogy ő Leo legjobb barátja. Jack helyes, kedves, s hamar meghódítja Evie szívét. Csakhogy az ő múltja is sötét titkokat rejteget…
„… lehet, hogy fáj a múlt, de vagy menekülsz előle, elfojtod magadban, vagy szembenézel vele, és levonod belőle a tanulságot.”
Úgy gondolom, bemutatkozó regény létére egészen jól sikerült kis darab. Messze nem hibátlan, de megható és keserédes történet, amely könnyedén olvastatja magát köszönhetően a magával ragadó mesélési stílusnak. Talán itt még nem annyira erősen érezhető, de szerintem azért már tetten érhető, hogy a szerző ügyes érzékkel, igényes gondossággal választja meg a szavakat, hogy gyengéd csodát kelthessen életre a lapokon. A cselekmény ugyan elég kiszámíthatóra sikerült, és ahhoz sem kellett épp Miss Marple-i fortély, hogy a sztori nagy csavarjára rájöjjek, de a szereplőket többnyire kedvelhetőnek, a románcot hihetőnek, a múlt és jelen összefonódását pedig roppant érzelmesnek találtam. Igaz, Leo magyarázkodása, nőzései valamint időnként roppant erősen megmutatkozó domináns és birtokló viselkedése csöppet disszonáns volt számomra, valahogy mégis megérintett a benne élő sebzett kisfiú, és a mélyen ragaszkodó, szenvedélyes férfi, akinek ráadásul beszédes tetoválásai vannak, és aki azt a gyönyörű levelet is megírta. A szelíd Evie pedig… nos, ő az aranyos meséivel vett le teljesen a lábamról. Örömmel voltam tanúja, hogy ők ketten végre meglelték a boldogságukat.

A szerelem csillagjegyében sorozatról:

A sorozat valamennyi kötetét egy-egy csillagjegy inspirálta, s Mia Sheridan tervei szerint valamennyi megkapja majd a saját érzelmes történetét. Alapvetően ezek mind különböző szerelmespárról szóló, önálló, semmilyen formában nem összefüggő regények, s így nem is kell őket sorrendben olvasni, két apró kivétellel.

♌ Leo & Leo’s Chance (az oroszlán)
♏ Stinger (a skorpió)
♐ Archer’s Voice (a nyilas)
♒ Becoming Calder & Finding Eden (a vízöntő)
♉ Kyland (a bika)
♎ Grayson’s Vow (a mérleg)
♍ Midnight Lily (a szűz)

Könyvinfók:


Mia Sheridan

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Margittay
ISBN: 9789639708433
256 oldal, puhatáblás

Műfaj: new adult romantika
Sorozat: önálló / A szerelem csillagjegyében 1.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, Evie nézőpontú

Ki? Evelyn Cruise (22) & Leo McKenna (23)
Hol? Cincinnati
Mikor? ősz
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? elhanyagolható
Lezárás? boldog

#Kulcsszavak: barátság, bizalom, csonka család, első szerelem, sodik esély, megrontás, nevelő otthon, nőcsábász, titok, visszaemlékezés

11.15. - Dreamworld
11.17. - Deszy könyvajánlója
11.19. - Kristina blogja
11.21. - Angelika blogja
11.23. - MFKata gondolatai
11.25. - Kelly & Lupi olvas
11.27. - Media Addict
11.29. - CBooks

Nyereményjáték:

A hősnő, Evie, szeret szép sminkeket viselni. Játékunkban különböző típusú make-upok képeit mutatjuk meg nektek, sőt, a kiemelt betűk azt is elárulják, hogyan is nevezik ezeket.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway