Colleen Hoover: Finding Cinderella - Helló, Hamupipőke!

Egy véletlen találkozás a sötétben pont elég ahhoz, hogy a tizennyolc éves Daniel és a véletlenül belé botló lány szerelmet valljon egymásnak. A románc azonban feltételekhez kötött: megállapodnak, hogy csupán egy órán át tart, és csak úgy tesznek, mintha.
A hatvan perc elteltével a lány éppúgy válik köddé, mint Hamupipőke. Daniel pedig igyekszik meggyőzni magát arról, hogy a történtek csak azért látszottak tökéletesnek, mert eljátszották az egészet. Ilyen csak a tündérmesékben szokott történni, ugye.
Egy évvel és egy boldogtalan kapcsolattal később viszont már kénytelen hinni benne, hogy létezik szerelem első látásra – hiszen találkozik Six-szel, a furcsa nevű lánnyal, akinek még furcsább a személyisége. Daniel számára sajnos az igaz szerelem megtalálása nem jelent egyet a happy enddel. Sőt, talán távolabb is visz tőle.
A múlt elképesztően sötét titka vajon képes-e árnyékot vetni Daniel és Six egyetlen esélyére, hogy megmentői legyenek?

10 ok, amiért érdemes elolvasni a Helló, Hamupipőkét:

1. Colleen Hoover írta. Azaz magával ragadóan szép, édes és érzelmes románc pici humorral és sok awwww pillanattal, ráadásul a happy end is garantált.
2. Rengetegen imádják. Oké, ez alapból nem feltétlen érdemelne ki egy helyet az érvek sorában, pláne nem rögtön a dobogó második fokát, ámde érdemes tudni, hogy ez egy olyan sztori, ami azért született, hogy Colleen megköszönje a Reménytelen duológiát övező hatalmas szeretetet, majd, bár 2013-ban ingyenes ajándék novellaként tette elérhetővé, a rajongók elkezdték követelni a nyomtatott verziót. Kész hastag áradatot zúdítottak az amerikai kiadóra a közösségi médiában, ami csakhamar meg is hozta a gyümölcsét. Következő évben papír alakban is beszerezhető vált Daniel és Six története, méghozzá egy 5000 szavas epilógussal megtoldva.
„… az álmok nagyon is valóságosak és elérhetőek, ha az ember veszi a bátorságot a megvalósításukhoz.”
3. Nem kiegészítés, nem újramesélés, hanem egy kerek egész új történet ez, amely akár önálló kötetként is olvasható. Igaz, szerintem vétek lenne kihagyni Sky és Holden regényeit, akik olyan tökéletesen cukik, hogy az már szinte túlzás, ráadásul teljesebb is az élmény, ha szép sorjában halad az ember.
4. Két lojális, nagyszerű mellékszereplő kerül itt rivaldafénybe. Vagyis, először a takarítószertár sötétjében gabalyodnak össze, de naaa, értitek.
„- Olyan furák együtt – hallom Sky hangját. (…)
- Aha – ért egyet vele Holder. – De érdekes módon annyira… összeillenek.”
5. Természetesen a legjobb pajtások is feltűnnek, azaz viszont láthatjuk Holderéket és Breckint. Plusz alkalmunk adódik picit bepillantani a srácok közti mély barátságba is.
6. A főhős, Daniel Wesley, karizmatikus, huncut, laza, vicces és nagyon szerethető lókötő. Ráadásul ő a narrátor. A papája, no meg a húga is valami hatalmas figurák.
„– Fogalmam sincs, ki vagy, de máris a csajom lettél. Mi a francot műveltél velem?
Megadóan a magasba emeli a kezét.
– Hé, engem aztán ne hibáztass! Tizennyolc évet leéltem úgy, hogy a pokolba kívántam a párkapcsolatokat, erre derült égből idepottyansz a mocskos száddal meg a szörnyen béna első csókoddal, és most nézz rám… Álszent lettem!
– Még csak a telefonszámodat se tudom! – teszem hozzá.
– Még csak a szülinapodat se tudom! – vágja rá.
– Te vagy az eddigi legrosszabb barátnőm.
Felnevet, mire megint megcsókolom.”
7. A hősnő, Six, szabadszellemű, eredeti és kissé szarkasztikus hölgyemény, akinek szakadtam a teljes nevén: Seven Marie Jacobs.
8. Ők ketten együtt képesek megnyerni az ember szívét még egy ilyen minibe szabott könyvben is. Bizony, mindössze 17 fejezet, így alig több, mint másfél száz oldal lett a magyar kiadás.
„… a lány a múltamból, akit annyira szerettem volna megismerni, ugyanaz a lány, aki most itt van velem, és akiért hálás vagyok a sorsnak.”
9. Bármilyen aranyos és nevetésre ingerlő is a novella nagy része, azért akad egy megdöbbentő és szívfacsaró fordulat is. Amin valljuk be, már nem is csodálkozunk igazán, hiszen ez Hoover.
10. Idézet mániákusoknak kész kánaán.

Könyvinfók:


Colleen Hoover

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó:Könyvmolyképző
Fordító: Sándor Alexandra
ISBN: 9789633993705
160 oldal, puhatáblás

Műfaj: new adult románc
Sorozat: Reménytelen 2,5.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, Daniel nézőpontú

Ki? Six Jacobs & Daniel Wesley
Érzékiség? visszafogott
Szerelmi háromszög? nincs
Lezárás? boldog

#Kulcsszavak: barátság, humor, második esély, szex, terhesség, titok, véletlen

11.12. - Kristina blogja
11.13. - Dreamworld
11.14. - CBooks
11.15. - Deszy könyvajánlója
11.16. - Angelika blogja
11.17. - MFKata gondolatai
11.18. - Kelly & Lupi olvas
11.19. - Media Addict

Nyereményjáték:

Hamupipőke története az évek során annyi feldolgozást megélt, hogy ember legyen a talpán, aki számon tudja tartani őket. Ám mivel ez a becenév jutott könyvünk rejtélyes hősnőjének, nézzünk néhány példát! Minden állomáson találtok egy képet egy-egy - modern verzió, zenés vagy animációs, film vagy tévésorozat - Hamupipőke feldolgozásból, a ti feladatotok pedig, hogy ezek címeit megírjátok nekünk.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway