C. J. Roberts: Seduced in the Dark - Megigézve a sötétben

A sötét páros második kötete – a Fogoly a sötétben izgalmas, bizsergető, mozgalmas folytatása.

Mennyit ér a bosszú?
Calebet egy titokzatos pakisztáni férfi tartotta fogva szexrabszolgaként. Kiszabadulása óta olyan adósságot cipel, amit csak vérrel lehet visszafizetni. Az út hosszú és bizonytalansággal teli, de Caleb és Livvie számára minden véget ér. Vajon Caleb képes odadobni a szeretett nőt a bosszú kedvéért? Vagy meghozza a végső áldozatot?

„Calebnek úgy tűnt, hogy az emberi elme egyetlen megváltoztathatatlan törvény körül forog: annak a megszerzésén, ami nem lehet a miénk. Éva számára a tudás fájának tiltott gyümölcse volt az. Neki pedig Livvie.”

Vannak regények, vagy még helyesebben műfajok, amelyek nem valóak mindenkinek. Sok olyan románc rajongót ismerek, akik idegenkednek az erotikusabb történetektől, s megint mások messzire elkerülik a new adult sztorikat. Nincs ezzel semmi gond, hisz mindenki maga tudja, mi az a téma, amitől kiszalad a világból, vagy épp mi az, ami a legnagyobb valószínűséggel kiragadja a napi taposómalomból, és kikapcsolja néhány órára.
„… az igazságnak mindig ereje van. Meg fájdalma is.”
Én a magam részéről az a fajta könyvmoly vagyok, akinél hangulatfüggő mire támad épp gusztusa. Olykor szívesen veszek kézbe lelki kínokkal birkózó fiatalok boldogság kereséséről szóló könyvet, időnként viszont humorosabb regényre támad gusztusom, megint máskor pedig valami zaftosabbra vágyom, elsöprő érzelmekre és heves szenvedélyre, vagy valami szélsőségesebbre. Így aztán alkalmanként én bizony kirándulást teszek a smutok, gay és dark románcok világába, és meglehetősen élvezem ezeket a barangolásokat. Ám tisztában vagyok vele, hogy néhányan hidegrázást kapnak abban a pillanatban, amint mondjuk bilincsek, pálcák, ostorok kerülnek említésre. Na, ez a regény nagyon nem nekik való. Mert itt aztán dögivel kijut a tabudöngetésből, olyannyira áthágja a megszokott normákat, hogy többször láttam betegnek bélyegezni Livvie és Caleb kettősét.
„Van olyan történet, ami nem csak fekete-fehér…”
Hát részemről toll az utálkozók fülébe! Engem megigézett ez a sötét, nyers, felkavaró, és intenzív történet. A maga zavarba ejtően kifordult, ijesztően brutális módján különleges utazás volt. Nem tagadom, prűdebb énem sikítva szaladt fedezékbe körülbelül a második fejezetnél, és voltak jelenetek, amelyek annyira kiverték nálam a biztosítékot, hogy szinte émelyegtem. Ugyanakkor azonban igazi érzelmi hullámvasútra ültetett és elgondolkoztatott. Mert miközben ember-kereskedelemről, szex-rabszolgaságról, gyilkosságról, erőszakról szólt, két vergődő, sebzett ember egymásra találásáról, a megváltás és boldogság iránti vágyukról is mesélt. S ráadásnak még hűség, bizalom, árulás, és bosszú is színesítette az amúgy is zavaros képet.
Mindenki el van cseszve, és mindannyiunknak megvan a maga kattanása.”
Az eseményekről nem szívesen mondanék semmit. Hiszem, hogy akkor ütnek igazán, ha az ember önmaga tapasztalja meg azokat a jeleneteket, amelyeken én is csak kikerekedett szemmel hitetlenkedtem. Legyen elegendő annyi, hogy Livvie-t négy hónappal az első rész eseményei után látjuk viszont, amint egy kórházban igyekszik az őt kihallgató nyomozók kérdéseire válaszolni. A közbenső időszakot részben az ő mesélésében ismerhettük meg, részben pedig Caleb szemszögéből. S van egy harmadik szál is, amely a múlt egyes kegyetlen eseményeibe engedett bepillantást. A cselekmény véres fordulatokat és szívet összetörő pillanatokat egyaránt hozott, de a legvége jó volt, nagyon jó… csak épp az oda vezető utat volt nehéz túlélni.
„Cica… a szörnyetegek nem tudnak szeretni.”
Mert meg kell hagyni, a főszereplők aztán nem könnyítették meg a dolgot. Csatároztak, bizonytalankodtak, érthetetlennek tűnő és dühítő dolgokat tettek. Mégis, mindezek közben valahogy lenyűgöztek. Élveztem figyelni az aranyszívű szörnyeteg, Caleb, belső vívódását a lojalitás és a lány iránti érzelmei között, de leginkább azt, hogy a karaktere lévén elérte az írónő, hogy elgondolkodjak, igazolható-e bárki erőszakossága, megbocsátást nyerhet-e valaki saját átélt szenvedései miatt. Livvie kapcsán pedig főként tiszteletet éreztem, A belső erő, a tartás mindig is benne volt, de az a ragaszkodás, elfogadás és megbocsátás, amiről itt tanúbizonyságot tett, engem teljesen lenyűgözött.
„… ha folyton a bosszú lebeg a szeme előtt, nincs jövője.”
Viszont maradtak bennem kérdések. Sok miért és hogyan maradt megválaszolatlanul, mert a hangsúly annyira a szerelem és a szex irányába tolódott, hogy az ezt az egészet előidéző, mögöttes bűnszervezet vonalat sajnos csak tessék-lássék magyarázta meg a szerző. Vagy lehet, örülnöm kellene, hogy nem kaptam még további részleteket? Nem is tudom.
„… egyszerre volt fájdalmas és édes minden pillanat.”
Nem mondhatom, hogy szerettem a regényt, mert ahhoz túlzottan bizarr. De hogy élmény volt, az bizonyos. Provokatív és szokatlan. A meggyötört lelkemnek jól fog esni a harmadik, ráadás kötet, ami igazi, és boldogan éltek lezárást ígér.

Könyvinfók:


C. J. Roberts

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789633993514
480 oldal, puhatáblás

Műfaj: sötét erotika
Sorozat: A sötét páros 2.
Elbeszélés módja: Livvie nézőpontjában E/1, jelen idejű; Caleb szálán E/3, múlt idejű

Ki? Olivia Ruiz & Caleb / James Cole
Hol? Mexikó
Mikor? 2009
Érzékiség? fülledt
Szerelmi háromszög? nincs
Lezárás? boldog

#Kulcsszavak: bosszú, bdsm, emberrablás, erőszak, fájdalom, gyilkosság, megcsalás, rabszolgaság, szex

11.26. - Media Addict
11.28. - Angelika blogja
11.30. - Kelly & Lupi olvas
12.02. - Dreamworld
12.04. - Kristina blogja
12.06. - CBooks

Nyereményjáték:

Melyik két országban játszódik a sorozat? A válasz már az első részből kiderül, így azoknak a felnőtt olvasóknak szeretnénk kedvezni, akik már elkezdték a sorozatot, de persze némi utánajárással bárkinek elérhető az információ.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway