2011. szeptember 3., szombat

Simone Elkeles - Chain Reaction

Fülszöveg: Luis Fuentest mindig óvták a bátyjai életét kis híján tönkre tevő bandaháborúk erőszakos világától. De ez nem gátolja őt abban, hogy keresse az izgalmakat - legyen szó hegymászásról vagy a hőn áhított űrhajósságról - Luis képtelen ellenállni a kihívásoknak.
Nikki Cruz három szabály szerint éli az életét: A fiúk hazudnak, hogy elérjék a céljukat. El ne hidd, ha egy srác azt mondja, szeret. Sose randizz olyannal, aki Fairfield déli részén él. Szülei ugyan mexikói származásúak, de egy megbecsült orvos lányaként sokkal több közös vonása van előkelőbb északi iskolatársaival, mint a Latino Bloodosokkal. Aztán Alex esküvőjén megismeri Luist, és kísértésbe esik, hogy minden szabályát megszegje.
Nikkit rávenni, hogy adjon esélyt egy déli fickónak, a legnagyobb kihívás Luis számára, amíg az LB új főnöke, Chuy Soto meg nem környékezi. A bandavezér nyugtalanító családi titkokat fed fel, melyek miatt a legifjabb Fuentes azon kapja magát, megkérdőjelez mindent, amit valaha igaznak hitt. Nikki iránti érzelmei vajon elegendőek lesznek-e, hogy megmentsék az erőszakos sötétségben való elmerüléstől.
A young adult műfajjal különös a kapcsolatom. Soknak, sőt rengetegnek elképesztően magával ragadó a borítója, amelyek csábító magakelletésének ellenállni valódi próbatétel. És a fülszövegek... az embert arra ösztökélik, hogy begyűjtsön egy rakatot, mint a világvégére készülődő hörcsögök. Aztán valahogy rengetegszer úgy alakul, hogy csak halogatom az elolvasásukat. Hogy miért? Rejtély. Gyanakszom, hogy feszélyeznek a túllelkes (igen, így egyben, egy szuszra mondva a jelzőt) olvasók, zavarba jövök attól, hogy hol imádni, hol leszólni sikkes egy-egy felkapott sorozatot (legjobb példa a Twilight Saga), vagy épp csak úrrá lesz rajtam múló éveim súlya, és kissé belepirulok abba, hogy képes a szívemet holmi ifjú suhanc megdobogtatni.
Mégis, vannak regények, amelyeket kihagyni vétek lenne. Simone Elkeles kötetei pedig határozottan ebbe a kategóriába tartoznak. Ez a nő félelmetesen jól tud írni!
Szuper stílusban meséli el az ellenállhatatlan rossz fiús, de családjukért mindent odaadó Fuentes tesók fiatalon megtalált, de örökre szóló szerelmét. Miközben a könyvek tobzódnak a laza humorban és édes szenvedélyt árasztanak, ugyanakkor valós veszélyeket, problémákat is feszegetnek. A szereplők mindig könnyen kedvelhetőek. Pont olyanok, mint a legjobb barátaink, akik nyafogása néha roppant bosszantó, olykor rájuk férne egy haveri letolás vagy iránymutatás, de imádjuk őket, és drukkolunk azért, hogy az álmaik megvalósuljanak. S a legjobb ebben a sorozatban, hogy nem kell búcsút inteni a megkedvelt karaktereknek. Úgy váltunk köteteket, hogy bár új főszereplő kerül előtérbe, mégis folytatódik a többiek története is. Akik egyikénél - csak annyit mondanék spoiler nélkül - akadt egy jézusmárianemárnemár és egy jaj de ééééééédes jelenet.
Alex, Carlos és immár Luis is a dögös, forrófejű, szenvedélyes és veszélyes srác szinonimái közé tartozik. Szívük választottjai közül talán Nikkit picit lassabban kedveltem meg. No nem mintha a múltja nem lenne szívfacsaró, hanem mert több esze is lehetett volna. S ha már nem volt, akkor meddig is és hogyan is kell dédelgetni azokat a sebeket? Talán pont ettől lett olyan igazi a szereplő, de jobban kedveltem a regény második felében. Viszont mindkét felében igaz, hogy ők ketten szépen kiellensúlyozzák egymást, és izzik közöttük a levegő. A borítón szereplő pillanat sem hiányzik ám! :)
Az alaphelyzet miatt gondolhatnánk, hogy nem több, mint egy újramelegített történet. Ám szemfennakadós meglepetést is hozott amellett, hogy a hasonlót is úgy prezentálta Elkeles, hogy csöppet se zavarjon.
Őszintén az a véleményem, hogy egy nagyszerű tiltott szerelem trilógia méltó befejezése ez a regény... igaz, kissé zavarosak a gondolataim attól, hogy nehezemre esik eldönteni, melyik Fuentest fiút is szeretem a legjobban... mert aki elkezdi olvasni a sorozatot, annak esélye sincs, nem a szívébe zárni őket.

2011/60. Ebook/18.

6 megjegyzés:

 1. hát nekem még mindig a perfect chem a kedvencem és utána jön a 2. majd 3. könyv
  a legtöbb akció ebben a kötetben volt és a legtöbb titok, amire nem számítottam, pl. hogy *spoiler* luisról kiderül, az apja a hector volt...
  viszont a vége nagyon-nagyon elnagyolt volt. úgy értem, ki sem derült, hogy akkor most luisból asztronauta lett, meg hogy mire vitte...egy elpöttyintés volt benne az epilógusban, de az egyszerűen annyira kevés volt, hogy nem ért semmit.
  meg hogy Brit második gyermeke fiú vagy lány.
  ja meg az elején, ugye az esküvőn az volt, hogy a szülei nem jelentek meg! és utána az évek során megbékéltek alex-el vagy nem és erre sem volt utalás, ami elég dühítő, mert ez szerintem azért fontos.
  borzasztó elnagyolásokat éreztem az egész történetben a mellékszereplőket illetően, de a végén is és emiatt nem igazán jött be a könyv.
  a másik problémám volt,hogy ez a rossz fiú-jó lány már nagyon elcsépelődött az első 2 rész után. én megmondom őszintén azt vártam, hogy felcserélődjenek a szerepek: Nikki legyen a rosszkislány, Luis meg a jó fiú. szerintem egy ilyen felállás érdekesebb lett volna. meg ugye az is nagyon uncsi volt már hogy a csaj a gazdag, a srác meg a csóró, igaz ebben a részben kevesebb volt a hangsúly a társadalmi különbségeken, de valahogy akkor is unalmasnak éreztem már.
  egyedül ez a fordulat, amit már említettem, ez emelt rajta, illetve még a jeleneteket, melyekben az egész család együtt volt, például amikor azt a panty discust játszották az nagyon édes volt.

  VálaszTörlés
 2. Íme egy buta kérdés: ki adták már magyarul? Igazán nem tudom. És az előző részét? Én csak a trilógia első részét olvastam.
  Állati lenne ha megmondanátok.
  Előre is köszi :)
  Panna

  VálaszTörlés
 3. Hát nekem az 1 rész mindig a kedvencem lesz,nekem a 3 fiú közül Alex a kedvencem,Niki

  VálaszTörlés
 4. és nekem ez a kis videó nem jön be,mert úgy képzelem el hogy Alex nagyon helyes de aki a vidiben játsza szó szerint csúnya,és Carlos és Luis is tök csúnyák a vidiben,bár őrülnék ha egy mozi film készülne a kötetekből,Niki

  VálaszTörlés
 5. Sziasztok!

  Simone Elkeles új sorozatba kezdett, az első kötet már megjelent, a címe "Wild Cards".

  A Perfect Chemistry megfilmesítési tervein pedig már dolgozik az ügynöke.:)

  VálaszTörlés
 6. Sőt, a youtube-on azt mondta pár hónapja, hogy amint a mostani sorozatát befejezi, akkor újra a Fuentes-testvérek jönnek.:)

  VálaszTörlés

Mondd el Te is a véleményed!

 
back to top