Mia Sheridan: Stinger - A Skorpió fullánkja

Grace Hamilton az a lány, akinek mindig van egy terve. Pontosan tudja, merre tart az élete, és büszke magára, amiért mindig célt ér. Még sohasem lépte át a határokat, nem foglalkozott a saját vágyaival, és azzal sem, hogy kinek akar ennyire megfelelni.
Ám egyszer csak találkozott Vele...
Carson Stinger semmilyen szabályt nem tart be, csakis a sajátját. A felnőtt szórakoztatóiparban dolgozva mit sem törődik vele, hogy mit gondolnak róla mások. Egyik napról a másikra él, cél és terv nélkül. Tudja, mit akarnak tőle a nők, és azt hiszi, csupán ennyit is tud nyújtani nekik.
Ám egyszer csak találkozott Vele...
Miután a sors arra kényszerítette őket, hogy összezárva töltsenek el néhány órát, mindketten megváltoznak. Ám két olyan ember számára, akiknek találkozniuk sem lett volna szabad, lehetetlen felülemelkedni a teljesen különböző valóságuk határain.
Legalábbis egyelőre...
„Az élet vad dolog.”
Mia Sheridannel kissé zavaros a viszonyunk. Egyrészt adott már olyan könyvélményt nekem, amely elrabolta a szívemet (Archer’s Voice), és olyat, amitől szinte a szavam is elállt (Midnight Lily). Ugyanakkor a Leo és a Leo esélye nem igazán nyűgözött le. Legutóbbi regénye (Ramsey) azonban ismét az ’ez most jól esett’ kategória volt, annak ellenére, hogy a számomra roppant csábító alapötlet dacára végül nem voltam maradéktalanul elégedett. Szóval hol imádom, hol szeretem, hol meg nem értem, mi a csuda is történhetett a lapokon. De ennek ellenére, vagy pont ezért, képtelen vagyok ellenállni a történeteinek. Még szerencse, hogy a különböző csillagképek által ihletett regények önálló kötetek, így adott a lehetőség, hogy pillanatnyi szeszélyemnek engedve hol itt, hol ott kapjak bele a sorozatba.
„… jól ismertnek hitt világom egy gyönyörű lánytól meg az ő tervétől dőlt rommá. És amikor nekiálltam összerakni a darabkákat, teljesen más kép állt össze – más lettem én is.”
Persze most a legfontosabb kérdés az, hogy A skorpió fullánkja a skála melyik oldalán végzet.
Nos, nálam határozottan a pozitív irányba billen a mérleg. Úgy gondolom, a fordító váltás okos döntés volt, a korábbi magyar kiadásokkal ellentétben itt inkább sikerült visszaadni az írónő stílusát, és a hangulatváltások szintén szépen átjöttek. Főszereplőknek igazán szerethető, szimpatikus karaktereket kaptunk, akikért szívesen, sőt lelkesen drukkolt az én romantikus lelkem. Mindketten a szívemhez nőttek, de kétségtelen, hogy a főhős jellemfejlődése adta meg a könyv lényegét. És milyen nagyszerűen! Komolyan, kalapot kell emelnem mind az ötlet, mind a kivitelezés miatt.
„Minden jegy közül a Skorpió a legalkalmasabb tehát arra, hogy az önzés mérgét az egyetemes szeretet elixírjévé változtassa.”
A történet kezdetén, Carson a felnőtt filmipar feltörekvő új csillaga, aki csupán a mának él. Aztán összefut Grace-szel, pár órára bennragadnak együtt a liftben, és a csipkelődő évődésük apránként átfordul őszinte beszélgetésbe, majd engednek a kölcsönös vonzalomnak, és fergetegesen szenvedélyes két napot töltenek együtt. Könnyed flört, élvezetes futó viszony, amiből talán lehetett volna több, ha mások a körülmények. S itt jött egy hatalmas fordulat. A férfi ahelyett, hogy visszatérne a gondtalan életéhez, úgy döntött, hogy küzdeni fog a lehetőségért, hogy egyszer jövőjük lehessen nekik, kettejüknek. Csatlakozik a haditengerészethez, hogy olyan emberré válhasson, aki tiszteletet érdemel, aki elég jó lehet ahhoz, hogy egy rendes, csinos és okos lánynak udvarolhasson. Persze ekkor a happy end még messze volt. Előbb egy fölöttébb buta félreértés, majd álmodozásokkal és vágyakozással teli, nehéz évek következtek, mire a sors végre ismét összehozta őket mulatságos módon első találkozásuk helyszínén, Las Vegasban.
„A szerelemben nem kell mindig értelmet keresni. És pont ez benne a legszebb, a legrejtélyesebb.”
Nem tagadom, egynémely fordulat szerintem a hihetetlen mezsgyéjére tévedt, viszont őszinte leszek, mivel a nagy gesztusok megbolondítják a szívemet, ráadásul nehezen állok ellen az egyenruhás pasiknak, kit érdekel, ha a szerződések felbontása talán mégsem ennyire sima ügy, vagy, hogy öntörvénykező csapatot ritkán fogad kitörő örömmel az igazságszolgáltató rendszer. Tetszett a játékosból komolyba forduló hangvétel, a második esélyt kapott szerelem története, de leginkább a fő mondandó, az, hogy mindenki képes a változásra. Szép és összetett regény egy fantasztikusan kreatív szerző tollából.

Kedvenc idézetek:
„Vannak, akik idegesítően üdék tudnak lenni reggelente. Elég nehéz kedvelni az ilyeneket.”

Zenék a könyvben:

Night Ranger: Sister Christian ♪ ♫ ♩ ♬
Céline Dion: My Heart Will Go On ♪ ♫ ♩ ♬
Bing Crosby: White Christmas ♪ ♫ ♩ ♬

Könyvinfók:


Mia Sheridan

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789633998113
424 oldal, kartonált

Műfaj: jelenkori romantika
Sorozat: A szerelem csillagjegyében 3.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, váltott nézőpontú

Ki? Grace Hamilton & Carson Stinger
Hol? Las Vegas, Washington, Los Angeles, Snowbird
Mikor? bő 4 év
Érzékiség? heves
Szerelmi háromszög? nincs
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen

11.04. - Deszy könyvajánlója
11.06. - Angelika blogja
11.08. - Sorok között
11.10. - Kristina blogja
11.12. - CBooks
11.14. - Dreamworld

Nyereményjáték:

Ahogyan a kötet főszereplői, úgy mi is Las Vegas nevezességei között kalandozunk. A blogturné állomásain közreadott képek alapján kell kitalálni a város egy-egy híres épületének nevét, majd azt a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni.
(Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszolnak! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway