Elle Kennedy: The Deal - Az üzlet

A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával…
Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe.
…ami jobban sül el, mint remélte.
Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már csak Hannah-t kell meggyőznie arról, hogy a fiú, akire vágyik, nem más, mint ő maga.

Sokat törtem a fejem, hogyan és mit kellene írnom erről a regényről. No nem mintha nem lenne ezernyi gondolatom róla, hanem azért, mert annyira tetszett, hogy teljesen el vagyok veszve a fejemben száguldó mondatok, valamint az azok kapcsán felelevenedő jelenetek között. Mert hát valljuk be, kedvenceinkről a legnehezebb koherens és értelmes módon értekezni, hisz szívünk szerint minden, a legapróbb érdeklődést mutató könyvmoly kezébe odanyomnánk, miközben széles vigyorral áradozva ózunk és ázunk, s esetleg mindezt még néhány elfogadható hangerejűre szelídített (vagy nem) eksztatikus fangirl sikkantással is megfejeljük. Szóval iszonytatóan össze kellett szednem magam, hogy ez nehogy egy amolyan se füle se farka bejegyzés legyen.
„A suli bármelyik csaja a fél karját odaadná, hogy korrepetálhasson, erre ez? Úgy menekül előlem, mintha arra kértem volna, hogy közösen áldozzunk fel egy döglött macskát a sátánnak.”
Ugyanis kérem szépen, én eszméletlenül imádom ezt a könyvet, sőt az egész sorozatot. Olyannyira tetszett múlt évben az angol nyelvű kiadás – The Deal -, hogy rögtön rádupláztam, mielőtt a következő kötetet – The Mistake - a kezembe vettem volna, mostanra pedig már a magyar fordítást is bekebeleztem. Márpedig az ritka, mint a fehér holló, hogy rövid idő alatt háromszor elolvassam ugyanazt a sztorit. Pedig az őszinteség jegyében el kell ismernem, hogy maga a történet abszolút ismerős fordulatokból építkezik, sőt, még a főszereplőkre is azt mondhatom, láttunk már ilyet. Elvégre a new adult románcok kínálatában nem ez az első élsportoló kontra jó tanuló kislány páros, a fájdalmas múlton már meg sem lepődünk, s éppenséggel a tüzesebb jelenetek sem épp ritkák ebben a műfajban. Úgyhogy teljességgel jogos a kérdés, mitől voltam én úgy elájulva. A válasz egy szó: a stílustól. Ellen Kennedy iszonyat tehetséges mesélő, aki erőlködés nélkül hozza a laza és humoros hangvételt. Tucatszám tudnám sorolni a kedvenc részeimet, mert bizony én rengetegszer kuncogtam a haláli szövegeket, jópofa adok-kapok szóváltásokon.
„Már nem is tudom, hogy lehettem meg eddig Hannah Wells gúnyos beszólásai és zsémbelődése nélkül.”
S az az igazság, hogy ez megalapozta a fő- és mellékszereplők iránti szimpátiámat is, amit csak megkoronázott az, hogy különböző habitusuk, reakciójuk miatt számomra mennyire valóságosnak érződtek. Elképesztő könnyedén belopták magukat a szívembe, s csakhamar azt vettem észre, szívesen lennék én magam is részese egy ilyen tagokból álló baráti társaságnak. Márpedig ez szinte garancia arra, hogy meglegyen bennem az óhaj a folytatások beszerzéséhez.
„- Helyes lány. A barátnőd?
- Gőzöm sincs róla – vallom be.
- Hát igen, így van ez a nőkkel. Ők keverik a kártyákat, mi meg csak kapkodjuk a fejünket.”
Node, vissza az első részhez, mert van még valami, illetve két dolog, amit mindenképp szeretnék megemlíteni. Az egyik, ami az én szememben hatalmas plusz volt, hogy bár az alapötlet erősen szerelmi háromszög fílingű, hál’ isten szó sincs arról, hogy a hősnő fejezetnyi hosszan vívódna, vajon a vámpír vagy a farkasfiú, akarom mondani a jégkorongozó vagy a focista srác dobogtatja-e meg jobban a szívét. A másik piros pontot pedig azzal érdemelte ki az írónő, ahogyan a nagy drámai fordulatot kibontotta. Nekem nagyon tetszett, hogy miután szerelme kiadta az útját, a főhős ahelyett, hogy sértett büszkeségében dagonyázott volna, inkább egyetlen búfelejtő lerészegedést követően elkezdett gondolkodni a miérten. Aztán mivel gyanította, hogy valami nem kerek az ügyben, tett róla, hogy idővel visszatalálhassanak egymáshoz. De még hogy! Az a zabálni való lókötő…
„- Miért van az, hogy nekünk semmi sem megy könnyen?
- Ugyan már! Hiszen éppen ettől izgalmas a dolog.”
Úgyhogy igen, csak ajánlani tudom Hannah és Garrett történetét, meg egyáltalán az egész Off-Campus szériát. Könnyed szórakozás, játékos és vicces hangvétellel, egy csipetnyi komolyabb témával meg sok-sok vadító szenvedéllyel. Remélem, hamarosan érkeznek majd a folytatások is.

Kedvenc idézetek:
„… a létező legjobb bosszú (…) Normálisan, boldogan élni, magunk mögött hagyva a szörnyű múltat.”

„Egy rossz emléket úgy törölhetsz ki a legegyszerűbben, ha egy jóval helyettesíted.”

Zenék a könyvben:


Könyvinfók:


Elle Kennedy

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789633997765
440 oldal, kartonált

Műfaj: new adult
Sorozat: Off Campus 1.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, váltott nézőpontú

Ki? Hannah Julia Wells (20) & Garrett Graham (21)
Hol? Briar Egyetem (Massachusetts)
Mikor? októbertől márciusig
Érzékiség? heves
Szerelmi háromszög? elhanyagolható
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
11.03. - Kristina blogja
11.04. - Insane Life
11.05. - Angelika blogja
11.06. - Sorok között
11.07. - Deszy könyvajánlója
11.08. - Kelly & Lupi olvas
11.09. - CBooks
11.10. - Dreamworld

Nyereményjáték:

A kötet egyik főszereplője, Garrett, profi hokijátékos és egész életét a jégkorong határozta meg. Hazánkban, ha nem is a legnépszerűbb sportok közé sorolható a jégkorong, de bizony nekünk is vannak szép eredményeink. Vajon Ti mennyire ismeritek a hazai válogatottat?
(Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszolnak! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Debreceni HK kapusa

a Rafflecopter giveaway