Jennifer Probst: Searching for Always - Keresd ​mindörökké

Arilyn Meadows az a lány, aki szinte mindenhez ért: jógaoktató, önkéntes állatmentő, stresszkezelési terapeuta, szabadidejében pedig imádott nagyapját gondozza. E számtalan elfoglaltság mellett nem marad ideje, hogy megtalálja álmai pasiját. Egy nap igencsak félreérthető pózban rajtakapja jógi barátját egy csinos tanítványával, ekkor úgy dönt, a jövőben nem teszi ki a szívét ilyen megrázkódatásnak, és nem keresi tovább a Tökéletest. Önkéntes száműzetésbe vonul, és elvállalja, hogy vigyáz Kate kutyájára, amíg a barátnője nászúton van. Eközben új páciens jelentkezik nála: Stone Petty rendőrt indulatkezelési terápiára küldték a felettesei. Stone-ból sugárzik a férfiasság és a rosszfiús vonzerő, de Arilyn keményen ellenáll: őt aztán nem veszi le a lábáról egy tüzes pillantás vagy egy szexi vigyor.
„Azt hittem, a szerelem varázslatos, titokzatos, magával ragadó forgatag.”
Kedvelem Jennifer Probst regényeit. Történetei nem akarnak többek lenni, mint amik, kellemes kikapcsolódást nyújtó, könnyed kis limonádék. Szórakoztatnak, de nem telepednek rá az ember gondolataira. Nyugodtan előveheti őket az ember egy pihentető nyaraláskor, esős délutánon vagy épp lefekvés előtt egy-két órás ejtőzéshez. Nem kell nyakatekert világfelépítést észben tartani, nem kell azon aggódni, hogy esetleg nem fogunk emlékezni valamelyik eseményre, avagy karakterre. Ha össze-vissza sorrendben, sok hónap kihagyás után emeljük is le őket a polcról, bizton számíthatunk egy kis vattacukros kényeztetésre. A szöveg olvastatja magát, a szereplők kedvelhetőek, a fordulatok pedig nem annyira állkoppantóak vagy drámaiak, hogy idegeinket borzolja. Egyeseknek ez talán nem hangzik elég egyedinek – inkább némileg klisé szagúnak -,vagy elég izgalmasnak, de én szeretem az ilyet. Olyan, mintha lenne egy biztonsági hálóm románcokból fonva, ami elringat, ha túl nyomasztóvá vállnak a hétköznapi nyűgök. S a Társszerzők Iroda hölgykoszorúja körül bonyolódó Keresd… sorozat még inkább bejön, mint a korábbi, Milliárdosfeleségek széria. Aranyos, humoros, és szenvedélyes sztorik, amelyek mind picit mások, mint a korábbiak, így egyaránt élvezetesek.
„Az őrületbe kergette, a teste azonban az első pillanattól más véleményen volt.”
Már az előző rész olvasásakor felfigyeltem rá, micsoda szikraesőt produkált Arilyn és Stone találkozása. A hippis felfogású nő és a szigorú rendőr egymás tökéletes ellentétei voltak, akik olyan perlekedést csaptak, hogy csak úgy sistergett közöttük a levegő. Ilyen felvezetés után hogy a csudába ne érdekelt volna, miként gabalyodnak majd össze. S bizony kár is lett volna kihagyni ezt a kalandot. Megmosolyogtatott, itt-ott picit meghatott, s nagyon-nagyon jól szórakoztatott.
„A nő egyszerre tűnt éterien kecses angyalnak és a sátán fattyának. Ő lesz a halála.”
Igazán tetszett az ellentétek vonzzák egymást alapfelállás, az, hogy hol egyik, hol másik főszereplő gondolataiba kukkanthattunk bele egy picikét. Izgatott örömmel vártam, vajon épp mikor és mi miatt akasztják össze a tengelyt, mert kevés murisabb dolog akad, mint a nehezen kordában tartott vonzalommal átitatott civakodás. S ha már vágyódás! Meg kell mondanom, a korábbi kötetekhez képest ezúttal kevésbé volt hangsúlyos, s részletekbe menő a szexualitás, ugyanakkor én nem éreztem zavarónak, hogy nem minden tízedik oldalon tépték le főhőseink egymás ruháját. Inkább színesítette, ízesítette a sztorit, s nem az erotika volt előtérben. Bően akadt más, ami lekötötte a figyelmemet. Jó volt például viszontlátni régi ismerős karaktereket, és megismerni néhány újat. Szerintem mindenképp említést érdemel Arilyn fergetegesen jópofa nagypapija és Pinky, a frissiben megmentett kutyuli. Ők ketten jöttek és győztek, semmi perc alatt belopták magukat a szívembe.
„… minden működő kapcsolathoz két ember akarata és jelenléte kell.”
Talán a sok ezotérikus hablaty miatt, de Arilynt picit nehezebben sikerült megszeretnem, s bevallom, Stone-t sem igen képzeltem kecskeszakállal magam elé, mert valahogy attól rám tört a kuncoghatnék, miközben egyébként elég keménykötésű fickóként írta le a szerző. A végére beszuszakolt szerelmi varázsigés könyvecske jelenetről könnyedén le tudtam volna mondani, mert nekem valahogy piszkálja a csőrömet, hogy sikeres és erős nők miért csak egy ilyen természetfeletti segítséggel lennének képesek párra lelni, pláne, hogy az a pár sincs oly messze tőlük sem időben, sem térben, sem fajban. De ezen kb minden résznél elmeditál a bennem élő harsány szavú feminista dög.
„A végtelen béke érzése, mintha csak hazaért volna.”
A lényeg, hogy aki az írónő eddigi könyveit szerette, ebben sem fog csalódni. S hogy mi jön ezután? A Searching for Disaster lapjain Gen ikertestvére, Izzy, és Stone rendőrtársa, Devine, találja majd meg együtt a boldogságot. Roppant kíváncsian várom, s remélem, nem kell sokat várni, hogy magyarul is olvashassuk.

Kedvenc idézet:
„A harag mindig rossz tanácsadó. Mint valami lefelé robogó hullámvasút, úgy repíti a katasztrófa felé.”

Zenék a könyvben:

Joe Cocker: You Can Leave Your Hat On ♪ ♫ ♬
Prince: Get Off ♪ ♫ ♬
Beyoncé: Single Ladies ♪ ♫ ♬

Könyvinfók:


Jennifer Probst

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Libri
Fordító: Babits Péter
ISBN: 9789633108918
440 oldal, puhatáblás

Műfaj: jelenkori romantikus
Sorozat: Keresd... 4.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Arilyn Meadows (30) & Stone Petty (40)
Hol? Verily (New York)
Mikor? október - november
Érzékiség? heves
Szerelmi háromszög? nincs
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
11.25. - Kristina blogja
11.26. - Angelika blogja
11.27. - Insane Life
11.28. - Deszy könyvajánlója
11.29. - Szembetűnő
12.01. - CBooks
12.02. - Dreamworld

Nyereményjáték:

Főhősünk Stone Petty a rendőrök sztereotípiáját festi le, Arilynnel ellentétben, aki egészséges életmód és béke híve, ő gyorséttermeket részesíti előnyben és nem törődik egészségével.
Mostani játékban Stonehoz hasonlóan rendőröket keresünk. Minden állomáson találtok egy híres filmes rendőrről, rendőrpárosról képet és ki kell találnotok a film címét. Kis segítség, hogy egyik film sem mai darab.
(Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszolnak! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway