Julie James - Something About You - A hamis partner


Sorozat: FBI & Ügyészség 1.
Kiadó: Pioneer
Megjelenés: 2012. április
Formátum: 344 oldal, puha kötés

Cameron Lynde helyettes államügyész a sok ezer chicagói szállodai szoba közül pont azt az egyet választja ki, amelyiknek a szomszédságában egy házasságtörő politikus heves szerelmi hancúrozása halállal végződik. Az ügyet Jack Pallas FBI-ügynökre osztják ki, aki még mindig Cameront okolja azért, hogy három évvel korábban csaknem derékba tört a karrierje...
Még hogy Cameronnal dolgozzon együtt? A bolondját járatják vele? Ez csak valami ugratás lehet, gondolja Jack, miután a száműzetéséből ismét visszatérhetett Chicagóba. De szó sincs tréfáról - félre kell tenniük a zaklatott múltat, és az ügyre kell összpontosítaniuk. Feltéve, ha a borotvaéles szócsatáik és a köztük fellángoló forró szexuális vonzerő lehetetlenné nem teszik a közös munkát...

Értékelésem:
Kedvenc idézeteim
2012/18.
moly goodreads

Az év elején már volt szerencsém olvasni a szerző legelső nyomtatásban megjelent művét, a Just the Sexiest Man Alive-ot, és meglehetősen tetszett mind a stílusa, mind a történet szövése. Éppen ezért, amikor szárnyra kapott a hír, hogy végre magyar nyelven is olvasható lesz az írónő egyik regénye, fölöttébb megörültem. Szerencsémre nem pont a már eredetiben élvezett kötetet fordították le, hanem az ügyészek és FBI ügynökök világába kalauzoló sorozat nyitó részét. Nem volt kérdés, nekem ezt olvasnom kell.
Ami a hazai kiadást illeti, akad vele problémám, és szőrös szívűségemben minden bizonnyal az is közrejátszik, hogy a kiadó csöppet sem kommunikatív a bloggerekkel, értsd: válaszra sem méltatták többünket. Úgy vélem, ez nem csak modortalanság, hanem a mai világban jókora ballépés is... nem csak bloggerekkel kapcsolatban, de bármely olvasóval szemben. Ám félre sértettség, nézzük a könyvet! A borítótól csöppet sem vagyok elbűvölve, s akkor még finoman fogalmaztam. Hogy miért? Mert első blikkre inkább feltételeznék egy erősen erotikus töltetű történetet a címlap alatt, mint azt a könnyeden szórakoztató modern kori románcot, ami. És számomra a fordítás is megdöccent néhol. Volt hogy a vesszők zavartak össze, volt hogy a következetesen elhagyott hogy kötőszavak okoztak pillanatnyi megbicsaklást.
Viszont a regény maga nem okozott csalódást. Sőt! Most már biztos, hogy Julie James neve nálam a kedvencek közé került. Olyan romantikus krimit írt, amit tudtam élvezni, szeretni, jól szórakozni rajta. Talán mert eltalálta azt a kényes egyensúlyt, ami inkább teszi romantikus mesévé a történetet, mint a gyilkos utáni hajszává. S nekem, aki minden nyomozós tv sorozatban képes azért drukkolni, hogy a fő páros összegabalyodjon... nos, nekem ez így volt tökéletes.
Az egész könyv olvastatta magát, az események szép egyenletes tempóban követték egymást. Az életszagú, olykor csípős párbeszédek és a belső monológok kellő mennyiségű humort szolgáltattak. Részemről hihetőnek éreztem a nyomozás menetét, és a szerelmi szál alakulását egyaránt.
A főszereplők közti apró szikrát már készként kaptuk, de nagyon jól játszott vele - és néha velünk - a szerző. Folyamatosan, egyre hevesebben volt jelen a vonzalom, míg el nem sodorta hőseinket. A hőseinket, akiket az első laptól kezdve kedveltem. Igazán és őszintén, mert okosak és talpraesettek. Szépen teljesítenek a munkájukban. Határozottak, de mindig hajlandóak mások véleményét is meghallgatni, és figyelembe venni. Örültem, hogy nem tör ki rajtuk a hirtelen agybaj, nem változik meg a személyiségük, csupán a nézőpontjukat vizsgálják felül, és a véleményüket értékelik újra.
A mellékszereplők már csak a megkoronázták az egészet. Jó fejeknek találtam Cameron barátait, még akkor is, ha a meleg barát amolyan igazi sztereotip meleg haver. Jókat nevettem, ahogyan a védőőrizetre kirendelt rendőrök belefolytak a nő életébe - mint két pletykafészek :) -, nem különben Jack társán, Wilkinsen, aki mulattatóan nagy jól értesültségről tett tanúbizonyságot, amikor női dolgok kerültek szóba.
Egy szó mint száz, keresni fogom a folytatást!

A sorozat kötetei:
  1. Something About You - A hamis partner
    Cameron Lynde (helyettes államügyész) & Jack Pallas (FBI különleges ügynök)
  2. A Lot Like Love --> Lobo már írt róla!
    Jordan Rhodes & Nick McCall (beépített ügynök)
  3. About That Night
    Rylann Pierce (ügyészi asszisztens) & Kyle Rhodes ('twitter terrorista')
  4. ?
    2013. tavaszára várható angol nyelven