Julie James - Just the Sexiest Man Alive

Az utóbbi években úgy alakult, hogy jóval több paranormális, mint modern kori romantikus regényt forgattam. Ám jó ideje érzem, hogy hiányoznak; és a hazai kínálat nem nyújt annyit, ami csillapítaná ezt az érzést. Azt hiszem, nálam Brockmann, Brown, Crusie, Donovan, Gibson, Kaye, Phillips és Roberts mellett elférnének még mások is. (Idén jön majd Carly Phillips is, végre!) Szóval szemrevételeztem, hol mit ajánlanak, és felvéstem magamnak pár szerzőt, akibe szeretnék belekóstolni.
Többek között Lobo olvasónaplója miatt kerültek fel Julie James könyvei a várólistámra. És milyen jól tették, hogy feliratkoztak! :) Gondoltam, haladjunk kronológiai sorrendben, így elsőként a még 2008-ban kiadott debütáló regényére, a Just the Sexiest Man Alive-ra vetettem rá magam. Itt szeretném megjegyezni, hogy ő is azon írőnők táborába tartozik, akik nem futószalagon gyártják a könyveket. Évi egy kerül ki tőle a piacra. S meg kell mondanom, ha mind ilyen, mint amihez most szerencsém volt, akkor érdemes bekarikázni a megjelenés idejét a naptárban. Mert olyan szellemes, könnyeden szórakoztató, elbűvölően valódinak érződő szereplők története, ami csak úgy olvastatja magát.
Főszerepben egy összeszedett, higgadt, karrier tudatos nő. Taylor Donovan maga a rátermett, vérprofi ügyvéd mintaképe. Miután magánéleti terveit volt vőlegénye kicsapongásai keresztül húzták, kapóra jött, hogy cége átmenetileg LA-be helyezi egy nagyszabású per kapcsán. Sok munkával, de az ügy jól halad, amikor a helyi iroda vezetője behívatja, és megbízza még egy feladattal. Tanácsadóként kell segítenie az ügyvéd karakter megformálást egy kasszasikernek ígérkező filmnél.
Társ főszerepben pedig egy álompasi, akit sorozatban többedszerre választ a People Magazin a világ legszexisebbjévé. Jason Andrews Hollywood nagy kedvence, az ügyeletes legjobban fizetett szívtipró mozisztár. Ennek megfelelően csöppet sekélyes, arrogáns, önmagától kissé elszállt, bár régtől legjobb barátja, Jeremy, igyekszik Föld közelben tartani.

“’Seriously, Taylor—do you know who I am?’ he demanded.
She smiled at this. ‘You celebrities actually say that? That’s cute.’”
Amikor összeengedjük őket, nos, Jason meg sem jelenik. Amitől persze Taylor, akinek eleve nem nagy kedve volt egy szépfiút istápolni, egy csöppet kiakad. Amikor Jason végre előkerül, lenyűgözi Taylor tárgyalótermi szereplése, és az, hogy itt egy nő, aki még fél órával találkozásuk után sem vet rá csábos pillantásokat, és nem suttog buja ajánlatokat a fülébe.
És nagyjából ők ketten el is viszik a hátukon az egész könyvet. Igaz, kár lenne kihagyni a már említett Jeremy-t, hiszen az ő és Jason baráti pasis beszélgetésein is jót mulattam. Mint ahogyan érdemes szót ejteni arról, hogy a barátnők, és a kollégák rövidke jelenetei bár nem hozták igazán előtérbe őket, mégis nekik is szerepük volt abban, hogy hihetőnek, normálisnak éreztem a sztorit, mert ők tényleg úgy viselkedtek, ahogyan én tenném hasonló helyzetben.
Hiszen Taylor azért valljuk be, nem kis tettet hajt azzal végre, hogy egy extra leterhelt időszakában nem csupán egy, hanem rögtön két pasival randizik. Ó igen, az a bizonyos másik. Míg a Taylor kontra Jason szálat, kettejük sziporkázó dialógusait imádtam, addig a még több rivaldafényre áhítozó Scott Casey szereplése, és háttérben való kavarása zavart. Rendben, el kell ismernem, a vége felé, a kórház jelentben szép ellenpont volt az önző, csak magával törődő Scott lerázós telefonja ellenében Jason, aki majd frászt kapott, amikor megtudta, hogy Taylor megsérült, és rohan, hogy mellette lehessen. Ez is az olyan olvadós pillanatok egyike volt. :)
Mint a fergeteges, paparazzik, rajongók hada előtt elcsattant csók jelenet. Kicsit túlzás talán, de jahhhhhaj, melyik romantikus szív ne verne hevesebben tőle. Ja igen, csókok! Ezt nem hagyhatom megemlítetlenül! A regény kilenc tizedében mindössze két és egy majdnem csók csattant. Ráadásul ez egyik egészt Scott Casey foglalózta le, a másik jutott csak Jasonnek, de akkor meg Taylor nem igazán volt magánál éppen, szóval nem is számít igazán. A majdnem csók előtti pillanatok izzottak, tényleg... de aztán bezavartak a lesifotósok. :/ Mégis, a legkisebb mértékben sem zavart a dolog. Azt hiszem, ez azért sokat elmond arról, hogy mennyire szórakoztató is tudott lenni a történet.
Álmodozni hívott, megmosolyogtatott. Csuda jól tálalt tündérmese az egész. Aki szereti a Micsoda nőt, vagy a Sztárom a párom filmeket, nem kérdés, imádná ezt a regényt is.



Kedvcsináló: Fülszöveg & Idézeteim
Sorozat: -
Máshol: goodreads 

2012/6. & Várólista csökkentés/3.

Kiadó: Berkley 
Megjelenés: 2008. október 
Formátum: 324 oldal, ebook (amazon.com)