Evangeline Anderson - The Last Bite

Be kell vallanom, nem vagyok egy földre szállt szende angyalka. Én nem tartozom azok közé, akik átlapozzák a romantikus történetekben a testi szerelmet részletező oldalakat. Sőt, néhanapján felüti bennem a fejét a huncut kíváncsiság is, és időről időre szeretek szemrevételezni olyasmit, amiről hallottam vagy olvastam már, de sosem került ténylegesen a szemem elé. Az egyik ilyen az M/M (male & male - férfi férfival) műfaj.
Szinte látom lelki szemeimmel, hogy most jó néhányan fújjolva és megvetően néznek a képernyőre. De kérem szépen, ha tetszik, ha nem, külföldi könyvértékelő oldalak tanúbizonysága szerint nagy keletje van a 'gay romance' regényeknek a nagy vizen túl. Aztán minden anime és manga rajongó tudja jól, mennyi fiúszerelemmel foglalkozó, yaoi, alkotás születik. Nem lennének, ha nem lenne rá kereslet, nemde? Nagy kedvenc paranormális románc írónk, J.R. Ward is nagyon pedzegeti a témát Qhuinn és Blay kapcsolatával.

Persze akadnak a regények, novellák között pornó kategóriába sorolhatóak, de vannak inkább a lelki dolgokat hangsúlyozóak. Miután megtekintettem a felhozatalt, és kikértem olyan véleményét is, aki elfogyasztott már jópárat ebből a műfajból, egy középutas, erotikus novellát vá
lasztottam az én elsőmnek. =D
Igen, érdekelt, mert semmi bajom a melegekkel (a Will & Grace-t is imádtam), mert tudni akartam, hogy csak Ward és a nagyon kedvelt karakterek miatt voltam-e képes izgalmasnak találni azokat az elcsattant fiú csókokat, vagy maga a szerelem az, ami el tud varázsolni, és nem érdekel, hogy a felek esetleg egyneműek akár.

Evangeline Anderson-ról igen sokat mondó az a rövid életrajz, ami ennek az ebooknak a végén is helyet kapott, nevezetesen ő a kissé piszkos fantáziájával keresi a kenyérre valót. :))
Hát igen, nem a pirulósoknak való ez az írás.
A mindössze 70 oldalas történet két férfi egymásra találását meséli el, paranormális köntösbe öltöztetve.
Cade egy harmincas éveiben járó farkas alakváltó, akinek magányos életét a démonvadászat tölti ki. Egy különösen nehéz esetén után, alaposan beitalozva felad egy kissé ködösen fogalmazott hirdetést, hátha talál egy partnert, aki segítségére lehetne. Hat hónap múltán kopogtat az ajtaján egy 18 éves fiú, aki elszántan szeretne démonokat irtani, mert azok elrabolták és megölték a nővérét, de az emberek - a rendőrség, sőt a saját családja is- nem akarnak tudomást venni a természetfeletti ragadozókról.
A kiképzés négy éve alatt ugyan akadtak forró pillanatok közöttük, de a teljes egymásra találásra sosem került sor közöttük, holott David nagyon régóta és mélyen bele van zúgva a mesterébe, és Cade sem közömbös tanítványa iránt, csak épp nem akarja magának sem bevallani az érzéseit.

Ám egyszer csak megtörténik az, amitől végig tartott Cade. David, aki tisztán csak ember, olyan súlyosan megsérül az egyik akció során, hogy nem marad más választása Cade-nek, mint átváltoztatni, hogy a farkas vér legyőzhesse a démoni fertőzést Davidben.

Tetszett, hogy az írónő úgy oldotta meg a történet mesélését, hogy belecsapva a közepébe, rögtön a sebesült Davidet cipelő Cade-del találkozunk, majd hogy minden erotikusabb pillanat szerepelhessen, a főszereplők emlékeznek vissza azokra az esetekre, amelyek egymás felé sodorták őket. az évek alatt Valamint elismerésem E.A.-nak azért, mert emészthető stílusban írta meg a legleplezetlenebb szeretkezési jeleneteket is, és nem siettetett semmit, hanem szépen fokozatosan vezette be az olvasókat ebbe a világba.

Ami viszont nagyon zavart, az az átváltoztatás mikéntje, a szexualitással ennyire átitatás
a. Számomra valami lehetetlenül hihetetlen volt, hogy akkor változik át valaki sikeresen lycantrophá, ha alaposan és mélyen... khmm ...élvezik egymást az átváltoztatóval, majd az a végső extázisban belemélyeszti a fogait.
Nem volt rossz kirándulás ez a novella, de nem is győzött meg teljesen arról, hogy kedvelem-e én ezt a műfajt annyira, hogy esetleg rendszeres olvasójává váljak. De ha erről nem is, arról viszont mindenképpen meggyőződtem, hogy semmi bajom a fiúk közti kapcsolattal, szóval Team Qhuay!



2010/67.