Karen Hawkins: Scandal in Scotland - Olthatatlan szenvedély


molygoodreads

A gyönyörű színésznő, Marcail Beauchamp hírneve és számtalan csodálója ellenére sem tudta elfelejteni William Hurst kapitányt, a férfit, akit egykor teljes szívéből szeretett… majd elveszített. Egy rejtélyes zsaroló most arra kényszeríti, hogy lopjon el egy ősi egyiptomi ónixdobozt a kapitánytól. Williamet teljesen váratlanul éri, amikor egyik este a kabinjában találja Marcailt, aki csábítóbb, mint valaha. Ám amikor a nő elkábítja, és ellopja tőle a műtárgyat, éktelen haragra gerjed. Üldözőbe veszi Marcailt, de mire utoléri, addigra a doboz már gazdát cserél. A megbánással és haraggal teli egykori szerelmeseknek együtt kell működniük, hogy visszaszerezzék az ónixdobozt, és leleplezzék a titokzatos zsarolót. Ezzel kezdetét veszi a hajsza, amely rég eltemetett emlékeket hoz felszínre, és felizzítja a szenvedély tüzét…

Kiadó: General Press
Fordító: Stier Ágnes
ISBN: 9789636437534
256 oldal, keménytáblás

Műfaj: történelmi romantikus
Sorozat: Hurst amulett 2.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Marcail Ferguson Beauchamp & William Hurst
Mikor? 1822.
Hol? Anglia
Érzékiség: tüzes
Lezárás: boldog
„Aggódom a Hurst férfiakért. Egyáltalán nem a megfelelő nőkbe szeretnek bele…”
Karen Hawkins Maclean átok szériájához kapcsolódó Hurst amulett sorozatának második kötetében, az Olthatatlan szenvedélyben, a cselekmény továbbra is az ősi egyiptomi, aranyozott hieroglifákkal díszített ónix doboz körül forog, amely még most sem fedi fel előttünk a titkát, ámde annál nagyobb galibákat okoz.
„Különös, hányszor nézünk szembe olyan változásokkal az életben, amelyekből csak előnyünk származik, mégis úgy küzdünk ellenük, mintha mérget, nem lehetőséget rejtenének.”
Miután Mary szerencsésen megszerezte a fránya műtárgyat, a hajóskapitány Williamen a sor, hogy leszállítsa azt a testvérüket fogságban tartó szúfinak. Ám az indulás előtti estén váratlanul feltűnik William egykori nagy szerelme, a híres és gyönyörű színésznő, Marcail, aki elkábítja a férfit, és ellopja az értékes dobozt. Az éktelen haragra gerjedt kapitány üldözőbe veszi a fondorlatos csábítót, hogy visszaszerezze jogos tulajdonát, nem tudva, hogy a nő éppen az őt zsaroló követelésének próbált eleget tenni. Az egykori szeretők hamarosan együtt kénytelenek üldözőbe venni az átkozott amulettet, s a kaland közben megannyi, nyolc éve eltemetett emlékkel és egykor megtagadott érzelemmel is meg kell küzdeniük.
„Ha szeretsz valakit, mindent megosztasz vele… a jót, a rosszat, ami kínos, ami ijesztő. Mind része annak, ami vagy.”
Néhány órás kikapcsolódáshoz szerintem kellemes olvasmány ez a régi kedvesek új esélyt kapnak az örök szerelemre sztori. Igazán kár, hogy ilyen kis rövidkére sikerült. Mint ahogyan az is szomorú, hogy az írónő láthatólag főként a történelmi románcok ismerős, és ezáltal kiszámítható sablonjaiból és fordulataiból építkezett, s hagyta, hogy az érdekes átívelő háttértörténet, no meg a szereplők vigyék a vállukon a regényt. Pedig érzésem szerint lett volna potenciál a könyvben. Példának okáért én kimondottan örültem, hogy itt hétköznapi foglalkozást űző karakterek kerültek főszerepbe, és az szintén nagyon tetszett, hogy kémek, zsarolók, sőt egy nemi identitását titkoló gróf színesítették az összképet.
„… az élet ajándék, és nincs idő a részleteken vitatkozni.”
Ami a főszereplőket illeti, be kell vallanom, akadtak pillanatok, amikor szívesen megráztam volna mindkettőt, hogy hagyjanak fel végre a gyerekes viselkedéssel, és beszélgessenek már el őszintén. Az is igaz azonban, hogy miután rendezték a dolgaikat, kellemes és összeillő párosnak találtam őket, akik jól kiegészítették egymást. S a köztük lévő vonzalom mindvégig kétségtelen volt, olykor csak úgy szikrázott a levegő, no és az a szenvedélyes hintóbéli légyott… oh-la-la.
„A család az egyetlen horgony, amely megtart a hullámzó tengeren.”
William családjának tagjai viszont rögtön és teljesen megnyertek maguknak, hiszen nővéreit roppant viccesek, Robert és az ellenséges kém körüli bonyodalom pedig igencsak izgalmas történetet, míg a fogságba esett Michael kékharisnya asszisztensével kapcsolatos levélrészletek pedig jó féle románcot sejtetnek. Ugyanakkor a legszórakoztatóbb mellékszereplők képzeletbeli címét vitathatatlanul a fogadóbéli két idős hölgy érdemelte ki.
Mindent összevetve, nem volt rossz, és kíváncsian várom a folytatásokat.

Kedvenc mondat:

„… az élet néha nem engedi, hogy eldöntsük, kibe szeretünk bele, csak megtörténik.”

{ A sorozatról }

A MacLean és Hurst család története, és így az írónő két sorozata is összefonódik. Ha valamennyi Hurst sarj párra találásának történetét szeretnénk olvasni, az alábbi sorrendet célszerű követni.

Much Ado About Marriage
Előzmény regény - Fia MacLean & Thomas Wentworth
Sleepless in Scotland - Határtalan szerelem
MacLean átok 4. - Catriona Hurst & Hugh MacLean
The Laird Who Loved Me - Szerelmi alku
MacLean átok 5. - Caitlyn Hurst & Alexander MacLean
One Night in Scotland - Kincsvadászok
Hurst amulett 1. - Mary Hurst & Angus Hay
Scandal in Scotland - Olthatatlan szenvedély
Hurst amulett 2. - William Hurst & Marcail Beauchamp
A Most Dangerous Profession
Hurst amulett 3. - Robert Hurst & Moira MacAllister
The Taming of a Scottish Princess
Hurst amulett 4. - Michael Hurst & Jane Smythe-Haughton


06.30. - Angelika blogja
07.04. - Insane Life

Nyereményjáték:
Az Olthatatlan szenvedély főhősét, William Hurst hajóskapitányt a tenger és a hajózás élteti. Ezért mostani játékunkban híres hajókat kell kitalálnotok. Minden állomáson segítségetekre lesz egy kép, valamint a történelmi jelentőségű hajó elsüllyedésének dátuma.
(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)

Egyik leghíresebb utasszállító hajó, amelynek történetét több film is feldolgozta. 1912-ben süllyedt el.

a Rafflecopter giveaway