Jennifer Probst: Searching for Someday - Keresd az alkalmat


A három barátnő, Kate, Kennedy és Arylin párkereső ügynöksége nem csupán a lányok rátermettsége miatt egyre sikeresebb. Kate-nek különleges erő van a birtokában: amikor a szerelem lehetősége ott vibrál két ember közt a levegőben, ő azonnal megérzi. Egy napon beront hozzájuk Slade Montgomery, a kissé indulatos és döbbenetesen jóképű válóperes ügyvéd. A férfi meg akar győződni róla, hogy nem élnek vissza törékeny kishúga hiszékenységével, aki az ügynökség legújabb ügyfele. Kate rögtön az első pillanatban megérzi a jól ismert áramütést – ami kivételesen a saját érzelmeire figyelmezteti. Azonban másképp nem tudja meggyőzni a férfit arról, hogy nem csalók, minthogy felajánlja: megtalálják neki is álmai asszonyát.

Kiadó: Libri
Fordító: Babits Péter
ISBN: 9789633104668
400 oldal, kartonált

Műfaj: jelenkori romantikus
Sorozat: Keresd... 1.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű, váltott nézőpontú

Ki? Kate Seymour & Slade Montgomery
Mikor? március-április
Hol? Verily (New York)
Érzékiség: tüzes
Lezárás: boldog
„A szerelem az egyetlen titokzatos varázslat, ami reményt adhat nekünk.”
A Keresd az alkalmat Jennifer Probst új, felnőtt, jelenkori romantikus sorozatának nyitó darabja, amely ugyan lazán kapcsolódik az írónő korábbi, Milliárdosfeleségek szériájához, ám annak ismerete nélkül is nagyszerűen érthető és élvezhető. A regény az ellenségekből szeretők klasszikus történetének modern, szexi átirata, amelynek a leheletnyi természetfeletti mágia ad friss ízt.
„Mi az a borzalmas közhely, amit ilyenkor mondanak? Akkor találod meg a szerelmet, amikor a legkevésbé számítasz rá?”
Kate Seymour, a Társszerzők párkereső ügynökség vezetője, mindig hitt benne, hogy mindenkinek megvan a maga lelki társa, csak épp saját Mr. Tökéletesét megtalálni tűnt lehetetlen küldetésnek, annak ellenére, hogy barátnőivel számos kliens igaz szerelem iránti vágyát sikerült már beteljesítenie. A befutott manhattani válóperes ügyvéd, Slade Montgomery, élete jó ideje karrierje és féltve szeretett húga körül forgott, s nem túl szívderítő múltbéli tapasztalatai miatt esze ágában sem volt a szerelmet kergetni. Mégis, amikor ők ketten találkoznak – pontosabban szólva, amikor a húgocskája randi ötletétől feldúlt férfi beront Kate irodájába, hogy csalót kiáltson - a vonzalom tagadhatatlanul felszikrázik közöttük. De vajon egy kapcsolatkerülő szkeptikus és egy örök romantikus képes-e közösen megtalálni a boldogságot?
„Na persze, a párkereső és a válóperes ügyvéd. Igazi sikertörténet.”
A már megjelent Probst kötetekhez hasonlóan, a titokzatos, Földanya közbenjárását kérő, szerelmi varázsige ezúttal is szerephez jutott, s az olasz kulináris élvezetek dicsérete sem maradhatott el. Ám ennek a könyvnek a hangvétele mintha könnyedebb, váltott nézőpontú mesélése pedig gördülékenyebb lenne, mint a korábbiaké, ráadásul nagy örömömre ezúttal az évődésből és humorból több jutott a lapokra. A Cold Springs ihletésű, a szerző által kitalált Verily kisvárosi miliője szerintem igazán kellemes, hangulatos háttérként szolgált a történethez. A cselekmény ugyan csöppet kiszámítható, ám az életteli karakterek ügyesen ellensúlyozzák ezt a kis hibát.
„- Miért ennyire ártatlan?
- Miért ennyire reménytelen?
- Mert a munkám megtanított az igazságra.
- Engem is az enyém.
Egymásra meredtek, nem moccantak, levegőt se vettek. (…) A férfi áthidalta az őket elválasztó utolsó néhány centimétert, átkarolta a derekát, és felemelte magához.
Pattogás.
Sercegés.
Égzengés.”
Nekem például nagyon tetszett, hogy Kate és Slade egyaránt ilyen erős személyiségek, olykor mégis mindketten elbizonytalanodnak. Az is kedvemre való volt, hogy mennyire másként tekintenek ők ketten a szerelemre, s ha a helyzet úgy hozza, egyikük sem fél jól odamondani a véleményét a másiknak. Habár a huszonéves szűz kártya kijátszása kissé bosszantott, azt el kell ismernem, főhőseink első közös éjjele izzóan szenvedélyesre sikerült, s egyáltalán, mindvégig szerfelett jól működött közöttük a kémia.
„- És honnét tudja egyáltalán a számomat?
A férfi már-már belesziszegett a fülébe:
- Az most mindegy. Nagy bajban vagyok, és az egész a maga hibája.
- Mi csak csókolóztunk, tutira nem tőlem terhes.
- Mindjárt betegre röhögöm magam.”
A színes mellékszereplő gárdára szintén nem lehet panaszom. Kate hippi nézeteket valló szex-terapeuta édesanyja számos kacagtató pillanatot szerzett, míg az Eltervezett házasságban megismert lázadó fiatalember, Wolfe, feltűnése megdobogtatta a szívemet. A legjobb barátnők / üzlettársak karakterei – Kennedy és Arilyn - pedig jól eltalált, igazi egyéniségek, így kíváncsian várom az ő saját regényeiket.
„A szerelem néha szívás, de ez nem jelenti azt, hogy a végén nem jön rendbe minden.”
Mindent összevetve ez egy igazi könnyed, szórakoztató, romantikus kikapcsolódás, nyári hűsölő ejtőzéshez tökéletes.

Kedvenc mondat:
„Egy kapcsolat nem csak móka és kacagás. Keményen meg kell dolgozni érte.”

{ Dalok a könyvben }

200. oldal - Robin Thicke: Blurred Lines ♪ ♫ ♩ ♬
202. oldal - Jennifer Lopez: On The Floor ♪ ♫ ♩ ♬
349. oldal - Sister Sledge: We Are Family ♪ ♫ ♩ ♬

06.27. - Kristina blogja
06.28. - Angelika blogja
06.29. - Szembetűnő
06.30. - Deszy könyvajánlója
07.01. - Dreamworld
07.02. - Insane Life
07.03. - CBooks

Nyereményjáték:
A Keresd az alkalmat hősnőjének, Kate-nek, saját bevallása szerint akut vígjáték függősége van, s a regényben számos komédiát említenek. Hét állomásos játékunkban hét különböző szórakoztató mozifilm magyar címét kell kitalálnotok a közreadott rövid jellemzések alapján.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Ezt a 2009-es, Mark Waters által rendezett romantikus vígjátékot a Karácsonyi ének ihlette, s olyan klasszikus dalok csendülnek fel benne, mint REO Speedwagon: Keep On Loving You című száma.
a Rafflecopter giveaway