Tiffany Reisz - Everything They Wanted

Ahogyan közeledik az év vége, no és persze a karácsony, nap mint nap újabb és újabb írónő honlapján jelennek meg apróbb írások és meglepetések, hogy a szerzők így mondjanak köszönetet olvasóiknak. Mit ne mondjak, imádom ezt az időszakot!
Tiffany Reisz viszont már meglepően korán, november elsején, szót ejtett blogján az ünnepekről. Akkor különleges karácsonyi képeslapra lehetett jelentkezniük az elvakult Eredendő bűnösök rajongóknak. Ki gondolta volna, hogy ez csupán a nekünk tartogatott móka első felvonása? Ugyanis pontosan egy hónapra rá, december elsején, még egy ajándékkal lepett meg minket az írónő: egy 5 fejezetes mini novellával!

Az Everything They Wantedban az Angyalból megismert párost, Griffin Fiske-t és Michael Dimirt kísérhetjük el első közös karácsonyukra a Fiske család vermonti 'házikó'jába. Talán nem is kicsit elfogult vagyok, hisz szívem csücske a két fiú, de megkockáztatom, pont olyan szuper ez a szösszenet is, mint a hivatalos regények és novellák, hiába csücsül ott a jelzés a Free Reads oldal tetején, hogy ide csupán szerkesztetlen történetek kerülnek fel. Szerintem vétek kihagyni, olyan kis pikáns és vidám sztori; én legalább is imádtam az első szótól az utolsóig. 

Egy bibliai idézet fogadott a bejegyzés elején:
„Adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek néktek, a mellyel ti mértek.”
(Lukács evangéliuma 6:38)
A történet röviden:

A hálaadást Michael édesanyjával és lánytestvérével töltötték a fiúk, így a karácsonyt a népes Fiske családdal tervezték ünnepelni. Ám mivel Michael még sosem találkozott Griffin rokonaival, halálra volt rémülve, vajon mit fognak róla gondolni, hogy fognak reagálni a kapcsolatukra és a köztük lévő majd 13 évnyi korkülönbségre. Ahogyan már több kétségbeejtő pillanatban, most is Norához fordult segítségért. Új ruhák, kontaktlencse helyett komolyságot sugárzó szemüveg, és egy felnőttes frizura vágatása után az első éves egyetemista máris beillik végzősnek akár. S ami ettől is fontosabb, Griffinnek is naaagyon tetszett az új külső.
„Before Michael could say another word, Griffin's mouth was on his mouth, his hand on the back of Michael's neck, and he was being dragged, bodily, toward the bedroom.”
Bár a család ifjabb tagjai rögtön kedvesen fogadták Michaelt, legnagyobb ijedségére Griffin édesanyja, aki egykor modell volt, éles szemmel átlátott az álcán, és nem épp szívélyesen reagált. Persze szobájuk magányában Griffin élvezetesen, és roppant hathatósan meggyőzte szerelmét arról, hogy nincs ok aggodalmaskodásra.
„Wherever I am, you are wanted.”
Az ünnepi vacsora amilyen kínosan indult, végül olyan jól sült el. Igaz, sokan meglepődtek volna az asztalnál folyó társalgástól, hiszen szóba került az őrült szex-író Nora, a katolikusok, a haladó gondolkodású papok, sőt egy bizonyos atya tiltott kapcsolata is. Még szerencse, hogy ez utóbbit mindenki viccnek gondolta...
„Yeah, we're Catholics," Michael said, swallowing hard. He looked up and saw every set of eyes in the entire family still on him. "Really bad Catholics.”
Éjjel, amikor Michael lelopakodott a feldíszített fához, hogy saját készítésű ajándékát alá rejtse, összetalálkozott Alexisszel, Griffin édesanyjával. S ott, a karácsonyi fények alatt állva, az évek óta őrzött díszeket csodálva őszintén elbeszélgettek egymással. Furcsa módon az asszony nem fiát féltette, sokkal inkább azért aggódott, hogy Michael túlságosan korán vesztette el ártatlanságát és adta fel a fiatalságát ezért a kapcsolatért. Ám a fiú megnyugtatta, számára Griffin az életet és a boldogságot jelenti.
„I don't have any innocence left to lose. And I know I'm young, and I know Griffin's almost thirty, but I also know he's the best thing that's ever happened to me. I know we're good together. He gives me everything I need and more. And I love him so much it's crazy. The good kind of crazy.”
Amikor végül visszatért közös ágyukba, Griffin karjai közé, tőlük csöppet sem meglepő módon érzéki játékkal köszöntötték a karácsonyi reggelt...
„"But we can skip the presents. (...) I already got everything I wanted."
Griffin kissed Michael's shoulder blade.
"You and me both, Mick."”

Szerencsémre a tegnapi napra nem csupán a történet jutott, hanem befutott a képeslap is, amely a hátoldalán természetesen alá is van írva:

Sacred Heart - Szent Szív... ismerős, igaz? :)