2012. december 15., szombat

Az a piszok 12...

A számvetés készítés nem az én műfajom, úgy általában nem is érzek kényszert mindenféle összegző posztok gyártására. Idén sem tervezek semmi ilyesmit, viszont a Várólista csökkentő moly kihívás csak rávett, hogy áttekintsem a statisztikáimat. S meg kell mondanom, az eredmény siralmas. 

Idén immár második alkalommal jelentkeztem a Lobo hirdette eseményre, és idén másodszor bukom el a feladatot. Hiába én magam válogattam össze azt a nyavalyás 12 könyvet - mondván, már régen felfigyeltem rájuk valami oknál fogva -, ahogyan haladtak a hónapok, úgy veszítették el vonzerejüket, és maradtak érintetlen a listámon. Bosszantó a dolog, és most már csak azért is nekifutok újra, hátha a jövő év lesz a nagy beteljesítő esztendő nálam. Sikeresen elszöszöltem jó pár órát a válogatással, míg megszületett a polc, rajta 12+12 regénnyel, amelyeknek felét ha törik, ha szakad, jó lenne bepréselni az olvasási rendembe. A négy magyar nyelven elérhető és húsz angolul rendelkezésre álló kiszemelt között van pararománc, jelenkori romantika, new adult, erotika és M/M kötet; nagy kedvencek eddig kimaradt művei, és új felfedezettek; nagyon-nagyon szeretném már és ideje lenne végre típusúak. Tehát, Várólista csökkentés 2013 jövök! 

Ez a kis kihívási kudarc ugyan nem szegte borzalmasan kedvem, ám az, hogy úgy tűnik, évről évre vészesen kevesebb könyvet jut időm elolvasni... na az már a katasztrófa kategória. Persze visszakereshető adataim csak azóta vannak, mióta elkezdtem blogolni, illetve csatlakoztam a moly és goodreads oldalakhoz, de ez a három év is rettenetes hanyatlást mutat. Jövőre jó lenne változtatni ezen, és ismét feljebb tornázni az elfogyasztott kötetek számát. Mondjuk olyan 75 feletti teljesítéssel elégedett lennék  (A bejegyzés gyártást sem ártana megreformálni, de arról majd később.) No nem a szám nagysága miatt, inkább azért, mert annyi de annyi jó történet vár arra, hogy megismerjem! Mert persze csak veszem és veszem őket, pakolom és pakolom polcra és e-olvasóra. 

Ezért is gondoltam, jövőre két oldalról igyekszem szorítani majd burjánzó hörcsögitiszemen. Az egyik ugye a fentebb már részletezett várólista csökkentés, és olvasási szám növelési törekvésem, a másik pedig, hogy minden erőmmel igyekszem visszafogni a papírkönyv vásárlási lázamat, és pontos elszámolást fogok vezetni arról, mi mindenért rablom meg kis malacperselyemet. Ha úgy tetszik, sokkterápiás alapon. Ám mivel nem lehet rögtön tökéletessé válni, az akciós e-könyv beszerzéseket egyelőre nem tekintem valódi bűnözésnek.

Előjáróban ennyit a következő évi könyvmoly terveimről.

5 megjegyzés:

 1. Nos, tudom, hogy nem vigasztal és nem is azért írom, de az idén már én is másodszorra bukom be a 12 könyvet.... addig sikerült eljutnom, hogy kb. fél éve az egyiket feltettem a "most olvasom" polcra. Siralmas.... borzalmas és bosszantó. Na de 2013-ra másképp lesz!:)

  VálaszTörlés
 2. És ebben tényleg az a röhejes, hogy amikor összeszeded a nevezési listát, mindegyikhez érzel kedvet, aztán valahogy telnek a hónapok, és a kupac nem akar fogyni. Dühít annyira a dolog, hogy addig próbálkozzak, míg egy éven sikerül. Hátha 2013-ban! :D

  VálaszTörlés
 3. Szia! :)

  Láttam a listádon Katie McGarry: Pushing the limits c. könyvét. Hát ezt eszméletlenül ajánlom neked. Nagyon-nagyon jó. Én is nemrég olvastam, és imádtam minden sorát. Egyébként elég régóta nézem a blogodat, mert nagyjából hasonló az ízlésed, mint nekem, és sok könyvet olvastam már el a blogodon megtalálható kritika miatt :) Úgyhogy azon könyvek alapján, amiket az oldaladon is feltüntettél, tuti tetszeni fog neked ez a könyv is. És van egy olyan érzésem, hogy különösen Noah, fel fog kerülni az álompasi listádra (talán még Isaiah is). Ha elolvasod, ugye írsz róla véleményt? Kíváncsi vagyok, neked tetszeni fog-e. :)

  Puszi: Tinajsz :D

  VálaszTörlés
 4. Újabb lelkes ajánlás! :) Köszönöm.
  Igen, ha sikerül elolvasnom, akkor a terv az, hogy beszámolok majd róla itt a blogon.

  VálaszTörlés
 5. Szia,

  sorstárs vagyok, mert én is másodszorra bukom el a dolgot :( Ráadásul rá kellett jönnöm tegnap, hogy én balga módon direkt ki is cseszek magammal, mert olyan jellegű könyveket pakolok fel, amiket a mostani romantikus lázamban nem is olvasok. Tehát már akkor nincs kedvem hozzájuk, amikor felrakom őket a polcra, csak a késztetés van meg, hogy EL KELL OLVASNOM ŐKET.
  Egyébként a Pushing the Limits nekem is nagyon tetszett, hasonlít Simone Elekesre. Bár Nálad nem szempont, de nekem nagy segítség volt, hogy elég könnyű volt olvasni angolul. Az Úri csikerfogók könyv meg az egyik legjobb könyvvásárlásom volt 2012-ben. Humor, meg a szereplők adok-kapok párbeszédei miatt szerintem hasonlít a Lélektelenre (minusz a természetfeletti).

  nat

  VálaszTörlés

Mondd el Te is a véleményed!

 
back to top