2011. március 31., csütörtök

J.R. Ward - Lover Unleashed - Felszabadított szerető

Fülszöveg: Payne-t, Vishous ikertestvérét ugyanabból a sötét, csábító fából faragták, mint a fivérét. Anyja, az Őrző éonokra elzárta őt a világtól, ám miután kiszabadul, borzalmas sérülést szenved. A testvériség Dr. Manuel Manellót hívja hozzá segítségül, mert ő az egyetlen, aki meg tudja menteni az életét. Amikor az emberi sebész és a harcos vámpírlány találkozik, a világuk összeütközik, a szenvedély azonban tagadhatatlanul lángra lobban közöttük. Miközben oly sok minden ellenük dolgozik, vajon erősebbnek bizonyul-e a szerelem a születési jognál és a biológiánál, amely elválasztja őket?
Mielőtt megpróbálnám összeszedni a gondolataimat, amelyek ezer felé repkednek, amikor csak leteszek egy könyvet, három dolgot szeretnék mintegy elöljáróban leszögezni:
 1. Habár többször igen, mint nem igyekszem spoiler mentesen tartani a bejegyzéseket, akad, amikor nincs az az erő, ami vissza tudná tartani a gondolataimat, s az azokat közvetítő ujjaimat attól, hogy részleteket áruljanak el. Ha apróságnak gondolom, nem is foglalkozom különösebben vele, ha túl sok minden kerül bele a szövegbe, hát mindig igyekszem nagy piros betűkkel jelezni.
 2. Az értékelés szubjektív, csupán az én véleményemet takarja. Aki teljes képet szeretne kapni, bátran olvasson el minden olyan regényt, amely felkeltette az érdeklődését. És egyébként is, mondtam sokszor, ez a pontozás engem teljesen kiborít. Ma három, lehet holnap már négy, fél éve lehetett volna öt is...
  Így mindenkitől megértést, s a felháborodott levelek mellőzését kérném, ha lehet, viszont kitárgyalós hozzászólásokat nagyon szívesen veszek.
 3. J.R. Ward szuperül ír. Abszolút nem értek azokkal egyet, akik szerint ugyan azt ismételgeti újra csak más nevű, de statikusságban rekedt szereplőkkel. Szerintem nem csupán ők, de a vámpír társadalom maga is változik, alakul... És igen, a szerző is.
Olyan régóta vártam ennek a regénynek a megjelenését, hogy 29-én szinte nem bírtam magammal. Töredelmesen be kell vallanom, hogy bár vasárnap megérkezett a visszaigazolás a megrendelt példányom postázásáról, képtelen lettem volna kivárni a szállítási időt. Isten áldja az e-olvasót! A sikeres beszerzést követően már csak azzal az áldatlan helyzettel kellett megküzdenem, hogy munkanap lévén, bizony nem foghattam azonnal a lapok pörgetésébe. De lám, némi feláldozott alvási óra árán, csak sikerült elolvasnom a Testvériség kilencedik kötetét. Ha nem is olyan volt, mint amire számítottam, kérem szépen a következőt. :)
A kezdeti, viszonylag egyszerűbb pararománcok helyett - amelyeket önmagukban is élvezhetőnek éreztem, ám itt, valljuk be, elveszett lenne az ember elő információk nélkül -, ismét több szálon futó történetet kaptunk. Tisztában voltam ezzel már előre, de ennek ellenére, egy picit olyan, mintha V ellopta volna Payne könyvét (szerintem akár önálló novella is lehetett volna), mintha valahogy túlságosan belekeveredett volna ide a Bukott angyal sorozat (nem lenne gond, de ettől nagyobb koppanást vártam, amikor a végén összeillenek a darabok), mintha kaptunk is volna, meg nem is abból, amire áhítoztunk... és komolyan, muszáj, hogy minden folytatásnál arra ítéljen minket kegyetlen Wardunk, hogy végletekig cincált idegekkel, homlokunkat ráncolva meredjünk a lapra, 'jaj, ne már! mi ez itt már megint?' gondolatokkal. Többször éreztem így magam.
Igaz, néha csupán azért mert senki sem hibátlan alapon, akadnak furcsaságok a szövegben. Pl az időbehatárolás továbbra sem megy zökkenőmentesen. A 15. fejezetben nehéz eldönteni, vajon Butch két avagy három éve lépett-e le addigi emberi életéből. S azon is alaposan bezavarodtam, hogy bár John könyvének végén Payne meglepődik azon, hogy ikertestvére él, most mégis többször szóba kerül, hogy mindent tud róla, köszönhetően a látó tálnak (ne tessen nevetni, egyszerűn gőzöm sincs, mi lett a neve magyarul). Mint kiderült ezen nem csak én akadtam fel, s a ludas egy törölt jelenet, amely az átvezetést megoldotta volna. [Ebben a facebook bejegyzésben van szó a dologról.]
Élveztem a könyvet, de felemásak az érzéseim. Imádom a sorozatot, a fiúkat, feleiket, az író stílusát... de nem vagyok teljesen elégedett. Rengeteg nagyszerű pillanat, izgalmas szálak elindítva, de mégis itt állok szemöldök ráncolva.


Innen, mindenki csak saját felelősségre olvasson tovább, *** SPOILER*** rejtőzik a sorok között.

Ha J.R. Ward fórumán vagy facebookján írnék kb így kezdeném:
Ó, drága szerző! Hát hogy tehette ezt velem?
Ítéljen bár el akárhány lelkes rajongó, ez kérem messze nem a legjobban sikerült kötete imádott sorozatomnak. Jó, persze nem is legrosszabb. De tudja kedves, mindez valójában a maga hibája teljes egészében. Igen, igen. Olyan félrevezető apróságokkal piszkálta szegény Testvérekre kiéhezett agyamat, hogy azt, amit végül megalkotott, képtelenség csak úgy szó nélkül elfogadni. Mert dhaaa és grrr, nem ezt vártam, már csak azért sem, mert mitha a Halhatatlan szeretőben feldobott labdák is valahol máshol estek volna le, mert itt bizony nem, és hová tüntette némely szívemnek oly kedves pasit, a példa kedvéért mondjuk Lassitert?????
Mert nézzük csak, mely dolgok is voltak, amikre oly nagyon áhítoztam:
Payne és Manny izzó kapcsolata: Való igaz,voltak forró jelenetek, szinte izzadt a lap, de amikor végre... nagyon nagyon végre teljesen egymáséi lettek, picit csalódott voltam. Addigra már akkora várakozással néztem a jelenet elé, hogy hááát, nem fogadtam volna rosszul ettől többet.
Manny marad a központban: Értem én, hogy ezúttal teljesen új ötlettel oldódott meg az ember - vámpír szerelemben komoly fennakadást jelentő öregedés, node hogy lehet ilyen függőbe otthagyni ezt a származás dolgot??? Mindenki olyan sztoikus a témában... engem meg megöl a kíváncsiság!
Micsoda dolgok történnek V és Butch között: Aki valami nagy, óóóó jesszusra számít, ne tartsa vissza addig a levegőt. :) Bár AZ nem történik köztük, ezt teljesen meg tudom bocsátani, mert a hideg futkosott rajtam annak a jelenetnek olvastán, és újra elcsodálkoztam, milyen mély is lehet a kapcsolat közöttük.
Jane és V: A legszomorúbb jelenet díja őket illeti. A szívem szakadt, amikor V csak úgy hagyja elsétálni a felét. Ó, persze szépen feloldást nyer a probléma, de ott, akkor, meg tudtam volna nyúzni a kecskeszakállút. Azt hiszem, aki nem volt teljesen kibékülve Jane-nel, az most újabb esélyt kap arra, hogy megkedvelje, igazán elfogadja a szellem doktort, mert valahogy az egész kapcsolatuk érthetőbb - még a néha kissé perverz szeretkezés is -, sokkal mélyebb lett talán, mint saját regényükben.
Blay és Qhuinn: Nem titkolom, ezen a fronton vagyok a legeslegcsalódottabb. Ugyan nem tartozom az elkötelezett MM rajongók közé, de valahogy sok szájhúzogatóval ellentétben engem teljesen beszippantott kettejük kapcsolata, és igen is imádnám, ha egymás oldalán lelnének igazi boldogságra. S most? Még csak igazi közös jelenetük sem volt! S bár Saxton a mostani szereplésével biztosította magának egyik szívcsücskömet, de bocsi, még mindig nem neki drukkolok.
Édeshármas: A jelenet szerintem istenien lett megírva, ám a sok előkombinálás miatt, lehetetlen nem némileg becsapottságot érezni. Softpornó, nem vitás, vérivással kombinálva. Szóval nyafogók és fújjolók kérem, végre tényleg írt Ward ilyet! És szerintem le a kalappal előtte. Nem lett undi, sőt!
Új szereplők: Oké, nem feltétlen új Tetsvérek a láthatáron. Teljesen be is zavarodtam. Minden utalás ellenére nem érzem elég erősnek Xcor karakterét a főgonosz szerepére, maximum kissé felkavarhatja a viszonylagos állóvizet. Avagy az zavar meg, hogy nem túl tisztességes tervei ellenére valahogy kíváncsi vagyok a pasira, s emiatt már azon jár az agyam, hogy csináljak belőle jófiút. Igen, határozottan érdekel, ő, és Throe.
Következő kötet: Kikészít a tudat, hogy semmi utalás... vagy én nem láttam meg.

Frissítés: 2011.04.03-án egy dedikálás alkalmával Ward megerősítette, hogy Thor lesz a következő. Videó


Infó: Részletek magyarul LadyA oldalán.


2011/18.
Paranormal/13.
Ebook/6.

16 megjegyzés:

 1. Szia!
  Egy kicsit irigyellek, hogy te már elolvashattad (vagyis inkább szégyenkezem, hogy az én angolom kevés ehhez - bár nagy jó volt végigkövetni a facebookon a megjelenést és az azt követő ovációt - erre azért még futja a tudásomból:)
  Én csak örülök annak, ha szerinted túl sok szerepet kap benne V - nekem ő az egyik favoritom, bár fogalmam sincs mi fogott meg benne, mert a szexuális irányultsága az biztosan nem. (na jó, azért van sejtésem:))
  Én is nagyon szurkolok a Blay&Qhuinn párosnak, úgyhogy sajnálattal olvastam, amit írtál róluk. De kiváncsivá tettél Saxtonra. Jelenleg nagyon kedvelem, mint felesleges harmadik fél...
  Nagyon várom a magyar megjelenést, remélem nem húzzák sokáig az agyunkat!!
  ...
  És ha már itt vagyok, még egy kis személyes:
  Nemrég találtam rá a blogodra és nagyon tetszik! Folyton visszajárok, bár nem vagyok az a nyomot hagyó típus, bocsi. Mostanában fedeztem fel a Ward-Showalter-Cole féle könyveket, úgyhogy nagyon sok infót olvastam tőled ezekről (is). Nagyon sokat mondóak a leírásaid. Egy szimpla fülszöveg már ritkán tud lázba hozni, ezért sokat jelent valakinek a személyes véleménye - pláne, hogy eléggé hasonlónak érzem az enyémhez.
  Köszi, hogy olvashatlak!
  ggizi

  VálaszTörlés
 2. haha, ez a Saxtonos mondat elég érdekesre sikeredett...:) szóval: NEM kedvelem felesleges harmadik fél volta miatt (na ez se lett jobb, de a lényeg benne van:)
  ggizi

  VálaszTörlés
 3. Hello!
  Én azt szeretném megkérdezni hogy ennek a könyvnek az elolvasása előtt a bukott angyalok sorozatot is el kellene olvasnom ahhoz hogy értsem a történéseket?
  Vagy szimplán csak belekeveredik egy-egy bukott-angyal?
  És ha már itt vagyok megkérdem mikorra várható a könyv megjelenése?

  VálaszTörlés
 4. @hiromano: Nem, abszolut érthető az angyalos sorozat nélkül is. Úgy értettem, hogy a sorozatgyilkosos nyomozást, DelVecchio szerepeltetését éreztem túlzottnak itt, az FTT-ben.
  A kiadó augusztusra ígéri jelenleg, hogy aztán pontosan mikor vehetjük kézbe, meglátjuk.

  @ggizi: Nagyon kedves vagy, köszi. :)
  V-nek nem mondom, hogy nem örültem, én is bírom a pasit. Ám ahogyan Z és Bella közti gubancnak egy külön novellát írt Ward, úgy az ő esetében is megtehette volna ezt, ahelyett, hogy valljuk be, elorrozta az ikertesója regényét. Nekem furcsa, hogy a fő szerelmes pár kb a könyv egyharmadát foglalta le a minden más mellett.

  VálaszTörlés
 5. Oké, jogos. Majd később kiderül mennyire lesz hiányérzetem e téren...

  VálaszTörlés
 6. "Nekem furcsa, hogy a fő szerelmes pár kb a könyv egyharmadát foglalta le a minden más mellett. "

  Nekem szerencsére nem, pont azért szeretem Wardot, mert nem csak két főszereplője van, hanem több. :)

  Engem szerintem csak az fog zavarni, hogy nincs semmi felvezetés Tohr könyvére.

  ggizi: Én kedvelem Saxtont is, remélem ő is talál magának majd párt, Blay nem illik hozzá. :)

  VálaszTörlés
 7. szia! =)
  akkor itt kérdezhetek? *__* remélem, nem lendülök bele nagyon. =$

  szóval, hogy a legaktuálisabbal kezdjem, amennyire lázban égtem Payne könyve miatt, ez azóta el is múlt. nem hinném, hogy a karakterrel gondom van, de ha tényleg annyira nem az ő sztorija, hanem egyfajta vegyesfelvágott - amiért nagyon szeretem egyébként Wardot - akkor az egy minuszpont, azt hiszem, mert nem tűnik vastag kötetnek. érdekel, hogy mi van a többiekkel, és természetes, hogy nem csak az aktuális párral történnek dolgok, de... mindenkinek kell egy kis tér.

  ami a híreket illeti, van olyan, ami fontos, és elárulták, és van olyan, amiről nem beszélnek. fenn akarják tartani az érdeklődést, de én inkább beleunok. =/
  érdekes, hogy Wrath vérvonalából valaki két halandó nőt is teherbe ejtett, de senki sem tudja, hogy ki az. lehet, hogy még él...?
  ami az én nagy szívfájdalmam, hogy mi a túró van Qhuinn-nel és Blay-jel?! ez a bizonyos látomás, amiről a Ward infók között (itt nálad) olvastam, ez most hol is van? O.O megint elbambultam valamin? mondjuk Phury könyvét nem nagyon szerettem... =/ de visszatérve, ha egyszer azt mondták, hogy B&Q "megerősített "Boldogan éltek, míg.." páros", akkor most ez hogy? jó, persze, a két dolog a gyakorlatban nem zárja ki egymást, de 1: ha Layla szerelmes Qhuinn-be, akkor ez egy elég elcs*szett dolog lesz. és 2: Qhuinn biztos ki lesz akadva, hogy a fia örökli a heterokrómiáját. és akkor Blay-ről még nem is beszéltem. =/ és azt sem értem, hogy Blay miért ne lehetne benne a Testvériségben. =/
  ami azt illeti, én reménykedem benne, hogy eljutunk addig, hogy lássuk a következő generációt, főleg Nallát, és hogy Zadist pici lánya végül ki mellett köt majd ki. =)
  és erről eszembe jut, hogy a Beavatásban, az üzenőfalas résznél, van egy olyan elejtett mondat, miszerint Lassiternek volt egy szerelme. kíváncsi vagyok, erről mikor lesz még valami hírmorzsa.
  várom Murdher könyvét, hátha Xhex is többször feltűnik benne, mint exszerelem. és John-t is szeretném többször "látni", nem is szólva Zadistról. =)
  ó, és ami még eszembe jutott, hogy az Örző ott volt Beth és Wrath esküvőjén, ami mondjuk oké, mert azért csak Wrath a király, de megjelent Butch-nak és Marissának is, hogy megnézze, mennyire illenek össze, de John és Xhex esküvőjén nem jelent meg? holott amennyire én kivettem, szerette Dariust, és ugyan elviekben JM egy másik személy, az Örző tudja az igazat.

  igen, azt hiszem, ennyi lennék. =/ bocsi, hogy így mindent összehordtam, csak érdekelne, hogy másoknak is megfordulnak-e ilyesmik a fejében. =/
  üdv: *kiscsillag*

  VálaszTörlés
 8. A kötet ugyan olyan szép nagy oldalszámmal rendelkezik, mint az eddigiek, emiatt ne aggódj.
  Igen, nekem kicsit kevés volt a főszereplőkből. S nem, nem azért mert nem szeretném V-t, csak az ő gondja akár egy külön írást is megért volna. Számomra kicsit túlságosan elvonta a rivaldafényt a húgáról.
  Ward azt ígérte, hogy fognak még dolgok kiderülni a titokzatos apáról. Meglátjuk, mit eszelt ki. :D
  B&Q kapcsán kicsit azt érzem, megkaristolt valamit Ward annó, s talán ő maga is meglepődött, mi lett belőle. A fiúk tuti közel kerülnek egymáshoz, ezt megígérte, viszont Laylára irányuló kérdéseknél szerintem homályosít. És szerintem a lány nem is igazán szerelmes Q-ba. Most pl megígérték egymásnak, hogy barátok lesznek, s azért, hogy Layla tovább maradhasson ideát, ihat a srácból.
  Blay és az Őrző kapcsán passzolok, bocsi. Csak leírtam, amit olvastam.
  Lassiterért engem is vesz a fene. Nehezményeztem is, hogy a mostani kötetben egy árva hang sincs róla :/

  VálaszTörlés
 9. tényleg? akkor nem tudom, miért gondoltam, hogy nem. =/
  erről az jut eszembe, hogy Rehv könyvében például ott futott egy elég erős mellékszálon Wrath és Beth, de az - nekem - nem volt zavaró. hogy akkor miért nem jött ez most is össze?
  B&Q: de ha most együtt lesznek, akkor abba Layla egyáltalán nem fér bele. hacsak nem akar édeshármast, ami azért durva lenne... vaaagy valaki meghal. brr, ezt inkább mégse. ez piszkál leginkább most, azt hiszem.
  mármint John és az Örző? =)
  hááát, Tohr könyvében biztos benne lesz, mint John. =) legalábbis ezt várnám.

  VálaszTörlés
 10. A Blay és Qhuinn szálhoz csak annyit tudok, hogy valóban egy "boldogan élnek, míg meg nem.." páros, de valahol közzé is volt téve egy interjú, amiben elmondta, hogy ez még várat magára, mert most nem ez van a központban. Továbbá mondta, hogy Rhage és Mary gyerek örökbefogadásának is szán egy külön könyvet, de arról sem hallani semmit. V-Jane-Butch-nak különösen örülök, mert a kedvenceim.. a bukott angyalokat szintén szeretem, és az első részben ott is bevonta pl Butchot és Phuryt egy-egy jelenet kisebb erejéig, ezt nem bánom, mert jobban kialakít egy kis világot az emberben. És bár nem tudnék lemondani a testvérekről, rongyosra olvasom a könyveiket újra és újra, de az igazi Testvérek nekem mindig Wrathtól Johnig tartanak, az újabb szereplők csak kiegészítik ezt a világot.. de nagyon szeretem és várom a magyar megjelenést. :)

  VálaszTörlés
 11. Szia!
  Imádom az FTF sorozatot, és annyira kíváncsi vagyok a 9. kötetre is! Külön kis világba csöppenek olvasás közben, és dühös vagyok, ha valaki ki akar rángatni onnan. Köszönöm a spoilert is, engem egyáltalán nem zavar, ha tudom előre, hogy mire számítsak.
  Meg tudnád írni, hogy honnan tölthetem le az utolsó könyv elektronikus változatát (van olvasóm, én az egész sorozatot ilyen formában olvastam) - magyarul vagy angolul, mindegy.
  Köszönettel,
  fazy21

  VálaszTörlés
 12. **** SPOILER *****

  Rajongó kérésére az édeshármas résztvevői: Xcor, Throe és egy prostituált.

  VálaszTörlés
 13. Szia. Engem a V és Btuch szál érdekelne. Nagyon durva a közös jelenet? Mert nekem ők a kedvenceim, de nem együtt....szóval érted és nem tudom mire számítsak. Előre is köszi:)

  VálaszTörlés
 14. Nem, szerintem a helyzethez képest istenien oldotta meg Ward. Abszolút nem a szexualitáson van a hangsúly, mégis annyira bizalmas, annyira átütő, hogy én csak azt tudom mondani hűűűűűű. De csöppet sem kell félni a rajongóknak, a srácok 100%-ig hűek a feleikhez.

  VálaszTörlés
 15. Szia!

  Tök jó, hogy már olvastad =) Imádom a könyvet, az írót, a testvéreket...! Nagyon várom, hogy legyen elektronikus változata, még augusztus messze van =(

  Butch és V. kapcsolata mindig is különleges volt, egy testvért sem tudok kiemelni, mindegyiket imádom.

  John és Xhex kapcsolatára kíváncsi leszek...mikor derül fény az igazságra!

  B&Q: remélem happy end lesz a vége. ^^

  Többeknek meséltem már erről a könyvről, hogy mennyire jó, tényleg ahogy előttem fogalmaztak egy másik világba repít... de amíg nem olvassák, nem tudják elképzelni sem. Eddigi legjobb könyv, amit olvastam.

  Üdv,
  Lulu

  VálaszTörlés
 16. Szia!
  Nagyon szeretem ezt a sorozatot mindig izgatottan várom a következő részt és a vele kapcsolatos infókat (hiába függő vagyok és mindegyik testvért szeretem egytől egyig:)
  Nos nekem a Felszabadított szerető már el olvastam (új rekordot állítottam fel 1 nap alatt mert annyira magával ragadott) Nos szóval nekem nagyon tetszett voltak olyan részek amikor csak annyit tudtam mondani hogy: "NA NE NEM TEHETED EZT" de viszont volt olyan rész is ahol a szívem össze szorult de volt olyan is amikor csak vigyorogni tudtam :)
  De azért egy dolog furdalja az oldalamat pl:
  Qhuinn látomása kíváncsi lennék hogy mi lesz ebből és persze Blay és ő közte lesz egy "Boldogan élnek" dolog mert én drukkolok nekik
  Hát igen Ward világa csodálatos én a legjobb sorozat amit eddig olvastam :)
  Üdv: Alexandra

  VálaszTörlés

Mondd el Te is a véleményed!

 
back to top