Elle Kennedy: The Mistake - A baklövés

A srác nem csak a pályán szeret játszani…
Az egyetemista John Logan bármelyik lányt megkaphatja. A hokicsapat sztárjaként az élete csupa buli és csajozás, ám lefegyverző mosolya és laza stílusa valójában csak álca, amivel a diploma után rá váró évek miatti keserűségét leplezi. Szexi kalandja az elsőéves Grace Iversszel egy időre feledteti vele a gondokat, de egy meggondolatlan lépés miatt elveszíti a lányt, és utána kemény erőfeszítéseket kell tennie, hogy bebizonyítsa, megérdemel egy második esélyt.
De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát…
A rosszul sikerült első év után Grace immár idősebben és érettebben tér vissza a Briar Egyetemre. Úgy érzi, végre sikerült elfelejtenie a nagyképű hokist, akinek majdnem odaadta a szüzességét. Már nem az a szende, csendes kislány, akit Logan annak idején megismert. Ha a srác azt hiszi, hogy ő is engedelmesen hanyatt vágódik neki, mint a többi csaj, hát nagyon téved. Ha vissza akarja kapni, küzdjön meg érte! Ezúttal Grace veszi kezébe az irányítást… és nem lesz szívbajos.

Kezdjük egy vallomással: Minden valószínűség szerint nem én vagyok a leghitelesebb ’kritikus’, ha Elle Kennedy regényről van szó, pláne ha Off-campus kötetről, lévén, hogy történetesen annyira szeretem őket, hogy már mindent többször olvastam, de még mindig szívesen veszem őket kézbe. Legszívesebben azt mondani, hogy azért van ez így, mert ennyire remekbe szabott mindahány, de azért szorult belém annyi őszinteség, hogy elismerjem, egyik sem egy hibátlan, epikus nagyregény. Viszont! Az írónő nagyszerű humora, a könnyed és gördülékeny mesélési stílusa nálam elérte, hogy kedvenccé váljon az egész sorozat. Rendben, minden bizonnyal az is közrejátszott, hogy a karakterek szerethetőek, a párbeszédek jókora hányada pörgős, jópofán évődős, plusz a hátteret színesítő hokival egyre jobb barátok vagyunk, a főiskolai színtér pedig mindig nagy kedvencem volt. De a lényeg, az öt csillagocska nálam alap, mert ezek bizony a legjobb féle new adult történetek.
„… ki kell űznünk magunkból a haragot és a keserűséget, mielőtt a negatív érzelmek elevenen felfalnak bennünket.”
Ám jó fej leszek, és elmondom, hogy ha nem lennék ekkora fangirl, akkor esetleg húztam volna kicsit a számat azon, hogy a románcot erősen megtorpantatta egy nyári szünetnyi hiátus, amely alatt a hősnő sértett kamaszlányosra vette a figurát. Hogy ráfért ez, és az eztán következő ’megdolgoztatás’ Loganre, nem vitás, de egy ici-picit belesajdult azért a romantikus szívem. Meg talán abba, hogy a regény végi happy end olyan sitty-sutty összejött. Jó, elismerem, ha még három fejezet jutott volna a kibontásra, valószínűleg akkor is hasonlóan éreznék. :P Ezeket leszámítva viszont… Nem, tényleg nincs semmi más. Szinte látom, hogy egy néhányan felhúzzák a szemöldöküket, és kissé értetlenül kérdik: Még az sem frusztrált, hogy a könyv legelején Logan úgy gondolta, fülig szerelmes a legjobb haverja csajába? S igen, való igaz, hogy szenvedélyesen gyűlölöm a szerelmi sokszögeket, de ebben az esetben csak ezt válaszolhatom: Nem zavart, ráadásul szerintem később kimondottan érthető és elfogadható magyarázatot kapott az ügy, amelyről úgy hiszem, nincs olyan Jóbarát rajongó, akinek ne Joey hasonló helyzete ugrott volna be azonnal.
„Te vagy az utolsó gondolatom lefekvés előtt, és az első, amikor reggel kinyitom a szemem, Te vagy az igaz.”
Szóval a helyzet az, hogy nekem ez a könyv baromi közel van a tökéleteshez. Pont olyan könnyed kikapcsolódás, amit bármikor, nagy-nagy élvezettel, szinte egy ültemben képes vagyok befalni. Mert – s azt hiszem ez a legnagyobb indok, és egyben minden apróbbat magába olvasztó – jó kedvem lesz tőle, valamint egy rövid időre elhiteti velem, hogy tündérmesék márpedig léteznek. Előfordulhat, hogy egy cserfes, ámde gyakran zavarba jövő, átlagos leányzó koliszobájának ajtaján egyszer csak bekopogtat a suli egyik legdögösebb sportolója, aki magától értetődően roppant vicces és gondoskodó srác… Most mondjátok, hogy nem hangzik csudajól! S milyen isteni, hogy A baklövés lapjain Grac-szel mindezt mi is átélhetjük.

Ui: Nyugtassatok meg, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki mihelyt elolvassa valamelyik kötetet, rögtön kedve támad a többit is újfent elővenni?

Kedvenc idézet:
„Megnyugtató, hogy még egy ilyen John Logan-féle magabiztos fickó is képes elbizonytalanodni a szexuális képességeiben.”

Zenék a könyvben:

Könyvinfók:


Elle Kennedy

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789633997772
352 oldal, kartonált

Műfaj: new adult
Sorozat: Off-Campus 2.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, váltott nézőpontú

Ki? John Logan (21) & Grace Elizabeth Ivers (19)
Hol? Hastings, Munsen
Mikor? április - november
Érzékiség? heves
Szerelmi háromszög? nincs
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
06.17. - Insane Life
06.18. - Angelika blogja
06.19. - Sorok között
06.20. - Deszy könyvajánlója
06.21. - Könyvvilág
06.22. - Kelly & Lupi olvas
06.23. - Kristina blogja
06.25. - CBooks
06.25. - Dreamworld

Nyereményjáték:

A mostani turné valamennyi állomáson jégkoronggal kapcsolatos kérdéseket találtok, amelyekre a Rafflecopter megfelelő mezőiben kell helyesen válaszolnotok.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
A jégkorong mérkőzések három harmadból állnak, hány perc egy harmad?
a Rafflecopter giveaway