Avon Gale: Coach's Challenge



amazongoodreads

beleolvasó webpage
Évtizedek teltek el, mióta zsarolással arra kényszerítették Troy Callahant, hogy feladja profi jégkorongozói karrierjét, mára sikeres edzővé vált. Amikor felajánlják, hogy vegye kezelésbe az ECHL legjobban utált csapatát, az Asheville Ravenst, meg van róla győződve, hogy pont az ő csak-semmi-marhulás hozzáállása szükséges ahhoz, hogy gatyába rázza a fiúkat. De homokszem kerül a gépezetbe, amikor kiderül, hogy a Ravens leigazolta az agresszív játékáról elhíresült Shane Nort-ot, aki ráadásul olyan vadítóan néz ki, hogy attól Troynak nagyon nem edzőhöz illő gondolatai támadnak.
Shane profi pályafutása sosem szólt igazán nagyot, de azért szeretné a saját módján befejezni, így beleegyezik, hogy utolsó évére a Ravens-hez szerződjön. Csakhogy ezzel egy olyan csapatban találja magát, akik nem bíznak benne - s ami azt illeti egymásban sem, ráadásul egy olyan edző irányítása alatt, aki szerint ő már kiöregedett a jégről. Bár elhatározza, hogy nem folyik bele semmibe, hamarosan barátokra talál, sőt, egyre vadítóbb vonzalmat érez a morcos és pökhendi tréner iránt.
Miközben a Ravens csapata igyekszik helyrehozni a hírnevét, Shane és Troy olyan szenvedéllyel küzdenek, amely mindkettejüktől nagy árat követelhet.
“...they fit together. Like puzzle pieces.”
Ebben a könyvben aztán minden megvolt, amit imádok. Nem csoda hát, hogy szinte egy ültő helyemben elolvastam.

Öt ok, amiért bátran merem ajánlani a Coach's Challenge-et:

➊ Annak ellenére, hogy ez már a Scoring Chances sorozat ötödik kötete, s én sajnos még nem olvastam valamennyi előző részt, tökéletesen érthetőnek találtam mindent, hiszen voltaképp ez amolyan egy könyv - egy páros széria, amelyben vissza-visszaköszönnek a korábbi történetek szereplői.
➋ Az írás stílusa fenomenális, a sztori pedig könnyedén olvastatja magát. El kell ismerni, hogy a cselekmény nem hoz hatalmas meglepetéseket (akár azt is kijelenthetjük, hogy nem épp dráma dús a regény) már csak a főszereplő páros kapcsolatából adódóan sem, ugyanakkor az események roppant jó ütemben követik egymást. Az élvezetet szerintem csak még tovább fokozza, hogy a szerző jégkorong iránti őszinte szeretette szinte süt a leírásokból. Továbbá a kissé szarkasztikus, ügyesen alkalmazott humor mellett sem mehetek el szó nélkül.
➌ Tobzódhatunk a különböző románctípusok között: M/M, sport, tiltott kapcsolat, korkülönbséges szerelem egy csipetnyi ellenségekből szeretők felhanggal.
➍ Troy és Shane bevált minden hozzájuk fűzött reményt. Örültem, hogy éretten gondolkodnak és igyekeznek nyíltan kommunikálni, azt viszont egyenesen imádtam, hogy összefogva, egymás mellett kiállva néznek szembe a viszonyuk lehetséges következményeivel. Persze tetszett, ahogyan folyton-folyvást vitáztak, civódtak és incselkedtek, mert rengeteget mulattam ezeken a jeleneteken. A kedvenceim tagadhatatlanul a kirakós viccek voltak.
Természetesen külön említést érdemel, az az elképesztő szexuális kémia, ami ott feszül kettejük között. A rengeteg szégyentelenül szemérmetlen szóváltás mellé bőven kijut a szenvedélyes pillanatokból is, mert őszintén szólva ezek a pasik minden létező alkalmat megragadnak, hogy letépjék egymás ruháját és egymásnak essenek. Talán nem emeltem volna kifogás, ha némileg több gyengédebb, intimebb pillanatuk lett volna, de voltaképp így sincs okom panaszra.
➎ A mellékszereplők ugyancsak kitettek magukért. Ahogy a főszereplők, úgy ők is önálló jellemekként, életteli figurákként jelentek meg. Ráadásul roppant mós élveztem, hogy tanúja lehetek, amint a Ravens összekovácsolódik egy olyan csapattá, ahol a tagok bíznak egymásnak, de azért a halálba képesek zrikálni a másikat.

Mindent egybevetve már nem kérdés, Avon Gale meghódított magának. Ez még ugyan csak a második regény volt, amit olvastam tőle, de egyszerűen a rabja lettem ennek a sorozatnak. S bevallom, már alig várom, hogy Xavier Matthews, a Ravens csapatkapitánya is boldogságra leljen, mert nagyon megérdemli az a fiú.

Kedvenc idézet:
“All that matters is where we go from here.”

Zenék a könyvben:


♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My review on goodreads.