Abbi Glines: While It Lasts - Te vagy nekem a remény

Cage York egy jóképű baseballjátékos nagyravágyó tervekkel és reményekkel. Igazi vagány srác, aki imádja a nyüzsgő várost, a napfényt és a szép lányokat. Ám az álmai hamar szertefoszlanak. Egy ballépése miatt a hőn áhított karrier helyett Sea Breeze-től távol ragad egy farmon. Az izgalmas és pörgős hétköznapokat felváltja az egyhangúság. De Cage nem sokáig búslakodik, mert már odaérkezésekor felkelti az érdeklődését egy csinos barna lány.
Eva Brooks élete szinte mesébe illő volt. Mindig a kitűzött cél felé haladt, és el is érte azt. Szerelmével együtt tervezgették a jövőt. Ám egy nap levelet kap, melyben vőlegénye, Josh elbúcsúzik tőle… örökre.
A csalódott Cage és a megtört szívű Eva találkozása nem indul zökkenőmentesen. A lány, úgy tűnik, kezdetben utálja a fiút. Eva próbál bezárkózni, és megvédeni magát egy esetleges újabb csalódástól. De Cage nem adja fel, minden alkalmat megragad, hogy a lány közelében lehessen. És ahogy az idő halad, Eva is rájön, hogy mindketten új reményt adhatnak a másiknak. Végül az egymás iránt érzett szenvedély lassan minden kétségüket eloszlatja
„Akar téged. Csak nem szeretne akarni.”
Racionális részem tökéletesen tisztában van vele, hogy a Sea Breeze sorozat könyvei pár órás, romantikus szórakozást nyújtó, rózsaszín vattacukor pamacsok, így ennek megfelelően kellene őket kezelnem. Elvégre legfőbb feladatukat - kikapcsolnak és álmodozni hívnak – tökéletesen beteljesítik. Ám én botor, folyton valami többet keresek bennük, igaz, mentségemre szóljon, a mélyebb mondandó ígérete ott bujkál a regények alapötleteiben.
„Tőle megtanultam, milyen valakit akarni, valakire vágyni, valakinek megadni magamat, valakibe belefeledkezni. Arra biztatott, hogy engedjem el a bizonytalanságomat, és legyek önmagam. Cage vad volt és szabad. Mint egy gyönyörű, megszelídíthetetlen sasmadár.”
A Te vagy nekem a remény esetén is így volt ez. Eva hatalmas vesztesége, a gyász feldolgozása, a továbblépés, az, hogy néha megéri szembemenni a többiek támasztotta elvárásokkal, olyan gondolatok, amelyek akár egy roppant intenzív, helyenként tán’ fájdalmas utazás hívószavai is lehetnének. Csakhogy nem Abbi Glines világában. Nála sajnos mindez pusztán a habkönnyű románc elnagyolt háttereként jelenik meg.
S bevallom, ezt roppant mód sajnálom. Mert így hiába nagy gyengéim a megszelídülő rosszfiús sztorik, vagy élvezem a déli, vidékies feelinget, végül mégis felemás érzésekkel búcsúztam ettől a történettől. Készséggel elismerem, hogy látható a sorozat fejlődése, részről-részre egy csöppet jobban magával ránt az írónő, a könyvek valóban könnyedén olvastatják magukat, s ráadásul ezúttal kijár egy hatalmas piros pont az izzó parázson lassan lángra kapó vonzalom miatt is. Viszont én még mindig azt érzem, lehetne ez több, lehetne ez jobb.
„… jött Eva, aki megmutatta, hogy én is képes vagyok egyetlen nőt szeretni, és ez még boldoggá is tesz.”
Ami nagyon kedvemre volt, hogy ya-s maszatolásról teljesen áttértünk a felnőttesebb, szexis hangvételre, ugyanakkor nekem továbbra is sok volt a klisés, kommunikáció hiányból eredő félreértés, és az ok nélküli nyűglődés. Eva karaktere pedig - sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de - egyszerűen bosszantott időnként. Annyira gyámoltalan, határozatlan és éretlen volt bizonyos helyzetekben, hogy csak a szememet forgattam.
Cage, az a mocskos szájú, pimasz szoknyapecér… nos, időnként neki is voltak olyan húzásai, amiktől kedvem támadt benyúlni a könyvbe, és lekeverni neki egy észre térítő, baráti pofont. Ugyanakkor úgy találtam, az ő személyiségéhez szinte hozzátartozik, hogy ökörségeket kövessen el, amit aztán igyekezzen jóvátenni. Az én agyamban ez a fejlődését mutatta. Úgy értem, Eva előtt magasról tett a következményekre, ellenben a megismerkedésük után próbált változtatni a szokásain, a zsigerből érkező reakcióin. S habár sokat morogtam rá az orrom alatt, igazából az, hogy nem lett belőle varázsütésre tökéletes pasi, csak hitelesebbé tette a figuráját.
„A tiltott gyümölcs mindig is felpiszkálta a fantáziámat.”
Mindent összevetve azt gondolom, újabb könnyed kikapcsolódásra alkalmas, cuki kis limonádét kaptunk. Azonban én még várom, hogy az írónő igazán elkápráztasson. Talán majd a következő résszel? Vagy a sorozat ötödik kötetével, amelynek ismét a Cage & Eva páros áll majd a középpontjában? Meglátjuk.

Trailer a regényhez és a készülő filmadaptációhoz:

Könyvinfók:


Abbi Glines

moly
goodreads

Kiadó: Maxim
Fordító: Margitta Nóra
ISBN: 9789632617046
272 oldal, kartonált

Műfaj: new adult
Sorozat: Sea Breeze 3.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, váltott nézőpontú

Ki? Eva Brooks (20) & Cage York
Hol? Hollows Grove közelében (Alabama)
Mikor? nyár
Érzékiség? heves
Szerelmi háromszög? elhanyagolható
Lezárás? egyelőre boldog
Önállóan olvasható? akár

#Kulcsszavak: farm, féltékenység, gyász, sportoló, szoknyavadász, szüzesség

04.09. - CBooks
04.13. - Angelika blogja
04.15. - Dreamworld

Nyereményjáték:

A mostani játék minden állomásán találtok egy külön linken megnyitható puzzle-t, amelyek kirakva a farmélet jellegzetes tárgyát vagy valamely állatot ábrázolnak. Ezek megnevezését várjuk megfejtésekként.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway