2011. június 14., kedd

Simone Elkeles - Rules of Attraction

Fülszöveg: Amikor egy évnyi mexikói tartózkodás után Carlos Fuentes visszatér az Államokba egy porcikája sem kívánja, hogy bátyja belefolyjon az életébe. Jobb szeretné saját útját járni, mint egykor Alex, aki viszont máris beíratta egy coloradói gimibe. Itt találkozik Kiara Westforddal. A lány keveset beszél és eléggé megrémül Carlos vadságától. Ahogyan megismerik egymást, Carlos meggyőzi magát, hogy Kiara túl jó neki, és képtelenség, hogy pont őbelé habarodjon bele a lány. De aztán kiderül, pont egymásra van szükségük.
Google Preview
Mivel annyira tetszett a legidősebb Fuentes testvér története, nem igazán gondolkodtam azon, belevágjak-e ebbe a regénybe. Ici-picit talán tartottam attól, hogy csak az első kötet újrázása lesz, de a csodálatos, románcrajongó szíveket olvasztó könyvjelenetet életre hívó borító és a filmnézésre csábító (komolyan, sajnálom, hogy nem mozi előzetes) könyvtrailer annyira magával ragadott, hogy ahogyan jött, úgy el is szállt ez az apró fenntartásom is. Visszatekintve azt mondanám, vannak hasonlóságok a két sztori között, ám van annyi eltérés közöttük, hogy egy újabb nagyszerű regénynek örülhessek, ami önmagában is megállná a helyét.
"I find myself daydreaming about him when I wake up in the morning, in school when something reminds me of him, and when I fall asleep at night"
Kiara könnyen megkedvelhető hősnő. Nem egy tökéletes hercegkisasszony, ó nem. Dadogással küzdő, sportos csajszi, aki imádja a családját. Végre valaki aki nem vacakol a ruhákkal, a mesteri sminkkel, csak egyszerűen normális tinédzser. A legjobb barátja pedig egy olyan jó fej homokos srác, akit már-már irigyeltem tőle. Ám Kiara a leginkább azért volt kedvemre való, s tökéletes Carlosnak, mert a szende külső rafinált kistigrist rejt. Az a mágneses sütitrükk, amit kieszelt visszavágásként... gurultam a nevetéstől. Le a kalappal, hogy egy ilyen átlagos lányról tudott úgy írni az írónő, hogy csöppet sem éreztem unalmasnak vagy feleslegesnek az ő fejezeteit.
"I'm in deep shit Alex, 'cause I think I'd like nothin' better than to wake up with her every mornin'."
Carlos, Carlos... ki gondolta volna, hogy lehet valakinek még nagyobb arca, mint egykor Alexnek? Nos, a középső fiú tökéletesen hozza a veszélyes vagyok, teszek a világra, laza csávót. Elképesztő, de mindezt úgy írta meg Elkeles, hogy az első perctől tisztán látjuk, mennyivel mélyebb is ettől a karakter. Hazudnék, ha azt mondanám, nem volt olyan pillanat, amikor mérgesen összehúzott szemmel nem szerettem volna megrángatni a fülét, hogy észre térítsem, hisz mindenkit megpróbált ellökni magától olykor igazi s*gfej módjára. De! Voltaképp az érdessége mögött csak önvédelem van.
"You're dangerous."he says.
Why?"
Because you make me believe in the impossible."
Természetesen Carlost is kezdi utoléri a bandalét árnyoldala. Drogbirtoklás miatt feje felett lebeg a kicsapás. A kötelező iskola utáni program mellé még felnőtt felügyelet is a nyakába szakad, holott már Alexet is soknak érezte. Így költözik be Kiara szüleinek fedele alá, ahol a kényszerű együttélés közel hozza egymáshoz a két fiatalt. Előbb jön az 'utállak', majd a 'kedvellek, de voltaképp utálnom kéne téged', aztán a 'kedvellek, de talán ez nem jó ötlet', végül a 'beléd zúgtam, és még csak ki sem szeretnék mászni ebből a gödörből' jelenetek édes egyvelege, humorral meghintve.
Kellemesen szórakoztató, itt-ott számomra komoly meglepetést hozó könyv volt. Élvezet volt belelátni hol egyik, hol másik főszereplő gondolataiba, s örültem, hogy újra találkozhattam az Alex és Brittany párossal. Ide nekem Luis történetét!


2011/35.
Ebook/13.

14 megjegyzés:

 1. Elkelesnél annyira megtetszett a váltott szemszög, hogy azóta is ez az írásmód a kedvenc. Jó belelátni a pasik fejébe:))))

  VálaszTörlés
 2. Azt hiszem először Maggie Stiefvaternél találkoztam a váltott szemszöges írással. Tetszett, itt meg egyenesen imádtam. S akárki mondhat akármit, én a Midnight Sunt is nagyon szívesen elolvastam volna.

  VálaszTörlés
 3. Én is, még reménykedem, hogy egyszer befejezi.. Elolvastam persze a Benina által írt befejezést, nagyon jó volt az is:)

  VálaszTörlés
 4. Szia,

  az ajánlásodra elolvastam az első könyvet és ezt a könyvet is, mindössze négy nap alatt. Ez számomra azért annyira kiemelkedő, mert ezek voltak az első angol könyveim :-) Úgyhogy szeretném megköszönni a bejegyzést.
  Bár tudom, hogy az oldal nem pontosan ezért jött létre, de esetleg tudnál hasonló könyvet ajánlani.Én itt most a nyelvi nehézségek szempontjából kérem a véleményedet. Ennek a könyvnek a nyelvezete elég egyszerű volt, gondolom a sok párbeszéd és a gimis szókincs miatt. Valami hasonlót szeretnék olvasni, mivel egyenlőre még az aktuális vámpírkönyvekkel nem birkózom meg angolul.
  Tudsz esetleg ajánlani hasonló könyvet?
  köszi.
  sz

  VálaszTörlés
 5. Melyik vámpírkönyvet próbáltad? Mert szerintem Kenyon és Showalter elég egyszerű, Frost és Cole talán picit nehezebb, Ward talán a legnagyobb kihívás szóügyileg.
  Tinis, s remélhetőleg egyszerűbb nyelvezetű, azok közül amit nézegettem, és tervbe vettem:
  Alexandra Adornetto: Halo
  Amanda Marrone: Uninvited
  Amy Plum: Die for Me
  Beth Fantaskey: Jessica's Guide to Dating on the Dark Side
  Simone Elkeles: Paradise duológiája.
  De ha Te akadsz valami jóra, szólj ám! :)

  VálaszTörlés
 6. Köszi a gyors választ.
  Kenyon: Night play, amit próbáltam.
  Az az igazság, hogy valamennyire ment, de az előtte lévő részeket magyarul olvastam és ott nagyon megszoktam, hogy értek mindent. Így idegesített, hogy ez nem megy úgy. Ha érted mire gondolok :-)
  Megnéztem, amiket írtál, azt hiszem ezt az Uninvited-be belefogok. Köszi a segítséget.
  Ha közben ráakadok valami jóra, jelentkezem :-)
  (én voltam aki nathalie néven bejelölt a molyon :-) )
  sz

  VálaszTörlés
 7. Akkor fél szemem majd rajtad tartom. ;) Jó olvasást!

  VálaszTörlés
 8. Ezt is elolvastam pár nap alatt, de az első részhez nem ér fel. Bár szerintem nem kellett volna folytatás ez is levett a lábamról. Kiara nem volt a rokonlelkem mégis jó karakter. Carlos horizontal tangos beszólása nagyon tetszett bár tényleg elég seggfej volt. Sőt vmikor már idegesített a bunkóssága. Főleg Brittanynél. Az első részben még úgy volt kedveli...de aztán minál jobban haladtam annál jobban megszerettem Carlost. Annak is örültem , hogy Alex is sok szerepet kapott, de amikor szakítottak Brittel kiakadtam.
  A lényeg, hogy az első részben komolyabb dolgok voltak amik nem érnek fel egy dadogással. Persze az is rossz...
  Kiváncsian várom a harmadik részt!!

  VálaszTörlés
 9. Szia!:)
  Lehet esetleg tudni mikor jelenik meg magyarul a 2. rész? Köszi előre is.

  VálaszTörlés
 10. Valamikor idén. Pontosabbat csak a kiadó tudna mondani. :)

  VálaszTörlés
 11. Szia Angi!
  Azt szeretném kérdezni, bár ez eléggé spoiler, hogy ugye a hősszerelmesek az első részben megismert Alex és Brittany nem terveznek hosszantartó szakítást a trilógia második harmadik kötetében? Csak azért kérdezem, mert furdalja az oldalam a kíváncsiság, és tényleg nagyon szerettem az ő párosukat!
  Egyébiránt a harmadik és a második kötet mikor jelenik meg, tudsz vmit?
  üdv:
  Mesi

  VálaszTörlés
 12. Szia Mesi!
  A megjelenésről nem tudok semmit, bocsi. :(
  A páros miatt viszont nem kell aggódnod. :)

  VálaszTörlés
 13. Szia! :D
  Lehet, hogy hülye kérdés, de a sorozatból film is készül ? :) Mert láttam itt az oldalon egy videót. És arra vagyok kíváncsi, hogy akkor ezt megfilmesítették ? :)
  Előre is köszi :)

  T!m!

  VálaszTörlés
 14. Szia T!m!
  A kis filmecske csak egy ügyesen megalkotott könyv bemutató reklám céllal. De én sem bánnék egy megfilmesítést ezekkel a srácokkal ;)

  VálaszTörlés

Mondd el Te is a véleményed!

 
back to top