2011. június 26., vasárnap

Nalini Singh - Visions of Heat - Látomás


Fülszöveg: Az Elcsendesedés ridegségében élő Faith NightStar képessége még a mentálok között is különleges: a lány a jövőbe lát. De amilyen értékes a tehetsége, olyan sérülékeny az elméje. Sötét víziók gyötrik, vért és halált lát - és valami még fenyegetőbb dolgot: érzéki gyönyört. Márpedig őt a legkisebb érzelem is az őrületbe taszíthatja.
Vaughn D Angelo a DarkRiver alakváltó falka tagja. Vadabb a többi falkatársánál, jaguár énje uralkodik rajta. A benne lakó macska pedig Faith-t szemelte ki prédájának, még akkor is, ha a vonzalma megölheti a lányt. Faith képességeit sok mentál a saját céljára akarja kihasználni. Ehhez irányítaniuk kell őt, és minden áron távol kell tartaniuk Vaughntól.
Kezdjük a legfontosabbal: Mikor érkezik a folytatás? :) Tudom, telhetetlen vagyok, de mind az írónő stílusa, mind a történetek nagyon tetszenek. Az pedig, hogy az Egmont kiadónak hála magyarul, méghozzá mennyi is? két havonta olvashatok egy folytatást... kész élvezet... csoda ha elkanászodok, s még többet szeretnék? Remélem, eztán sem kell túl sokat várni a soron következő regényre, pláne hogy abban Judd Lauren - óóó, ide vele -, a renegát elit mentál katona fog párra lelni. Node, ne szaladjunk ennyire előre.
Ahogy a Vonzódásban, úgy itt, a Látomásban is egy különleges, erős mentál tehetség és egy vadító alakváltó talál egymásra. Ellentétek, amelyek olyan nagyon jól kiegészítik, s teljessé teszik egymást. Ezúttal a kötet inkább a főszereplők kettősére koncentrált, arra ahogyan a legapróbb érintéstől eljutnak az érzékek teljes lángra lobbanásáig, de ugyanakkor a háttértörténet sem állt meg.
A világ, illetve a 2078-ra lett világunk, továbbra is elbűvöl. Nem mondom, hogy mindig 100%-ig értem, vagy átlátom, de teljes áhítattal tölt el továbbra is a mentálháló. Az, hogy immár megismerhettem a hálóelme gyönyörű, romlatlan lényét csak tovább bonyolítja a fejemben a dolgot, de tökéletesen jó értelemben. Kicsit olyan volt ő nekem, mint a Földanya, aki elveszítette a kapcsolatot a gyermekeivel, és keresi, s óvja a megmaradt szépet és a jót. Az alakváltók kötelékének leírását is érzékletesnek tartottam, a maga színeivel, élettől való duzzadásával.
Picit sajnáltam, hogy a falkák életéről most kevesebb szó esett, a hangsúly inkább a Mentáltanács körüli intrikákon, a rideg kiegyensúlyozott mentál világban fejét felütő korrupción, és a hibákat meglátó lázadó hangokon volt. De az alakváltóknak jutó pár jelenet elég volt, hogy ismét ellágyuljak a kicsiken, vagy épp még kíváncsibb legyek Dorian történetére.
"Ha elég sokszor ismételgetsz valamit egy gyermeknek, előbb vagy utóbb hinni fog benne."
Nálam nagy pozitívumnak számít Faith karaktere. No nem azért, mert rögtön keblemre ölelném, mint a legjobb barátnőmet. Nem, egyáltalán nem ezért. Faith, akit három éves kora óta a rideg logikára, a klánját szolgáló látomások közvetítésére treníroztak, nem volt egy könnyen megkedvelhető hősnő. De tetszett, hogy a rémként feje felett lebegő őrület ellen tenni akart; ahogy próbált naiv, tudatlan gyermeki énje ellenére kapcsolatot teremteni egy számára idegen, ismeretlen világban; hogy miután felengedett, s új családra lelt, sem vetkőzött ki teljesen magából, hanem maradt benne egy kis karót nyeltség. Igen, ezek miatt, ha kicsit távolság tartó módon is, de megkedveltem Faith-t.
Tetszik, hogy Nalini úgy intézi, hogy a falka részévé vált nők nem csupán gyámolításra szoruló feleségek lesznek, hanem megtalálják a maguk feladatát az alakváltók között. Sasha nem csak lelki felépülésben segít, de nagyon jó ötlet, hogy igyekszik arra tanítani a harcosokat, azok hogyan tudják használni elméjük hatalmát, s hogyan képesek ellenállni a gyakorta azon a síkon támadó mentáloknak. Faith pedig a maga jövőbe látó tehetségével nem csupán az anyagi biztonság megteremtésében működhet közre, de ahogyan a kötet végén, remélhetőleg máskor is segít majd a katasztrófák megelőzésében. Szeretem a tettre kész nőket!
"A szavai olyan hűvösek voltak, Vaughn szinte azt várta, jégcsapok nőnek a levegőben."
Vaughn... nehezen megy, hogy bármit is írjak sóhajtozás nélkül. Mert bár magam is szívesen beneveztem volna nála egy szőrterápiára (Kázmér és Huba módra), néha legszívesebben odacsaptam volna a kis követelőző mancsaira. S végig megmaradt ez a kettős érzés bennem. Egyrészt imádni való a maga gondoskodó, óvó, védő nagymacska módján, másrészt annyira tipikusan alfa macsó, ahogy úgy gondolja, minden úgy tökéletes, ahogyan ő kigondolja. De, javára legyen mondva, megpróbál türelmes lenni bizonyos keretek között.
Nalini Singh sorozatát érdemes tervbe venni minden paranormális románc kedvelőnek. De, ha egy jótanács belefér, ugyan elméletben külön - külön is élvezhetőek a történetek, az ebben a részben bemutatott fő háttér cselekményszál miatt érdemes időrendben, szépen sorban haladva fogyasztani a könyveket... egyébként is, kár lenne lemaradni bármelyikről is.

A könyvért az EGMONT KIADÓnak tartozom köszönettel.

2011/39.
Paranormal/21.

3 megjegyzés:

 1. Hmmm...

  /Először is, nagyon klassz az oldalad, már nem egy bejegyzésed elolvastam, és többek között neked köszönhetem hogy adtam egy esélyt Sylvia Day Crossfire sorozatának... és nagyon tetszett!!:)/

  Nalini Singh könyveire már régóta fájt a fogam, és be is szereztem az egy világ-két faj sorozatának első három kötetét. Az első részt 2 nap alatt ki is végeztem, és nagyon tetszett! Az egyetlen problémám az, hogy semmilyen ingerenciám nincs, hogy Vaughn könyvével folytassam a sorozatot... :/ Valamiért egyáltalán nem került hozzám közel az első könyvben (sőt, teljesen hidegen hagy), úgyhogy most kicsit megtorpantam... pedig nagyon érdekes a világ amelyet az írónő teremtett, és tele van klassz mellékszereplőkkel (Hawke<3:D)...

  De azért párszor elolvasgatom még ezt a bejegyzést, hátha kedvet kapok Vaughn-hoz...:D

  AnnnA

  VálaszTörlés
 2. Szia!

  Örülök, hogy sikerült kedvet csinálni néhány regényhez! :) Remélem, hamarosan megjön a kedved Vaughn-hoz. Szerintem vétek lenne kihagyni bármelyik kötetet is ;)

  VálaszTörlés
 3. Szia!

  Egy ideje már rendszeres látogatója vagyok az oldalnak, és töredelmesen bevallom, az elején első sorban a "Ward morzsák" miatt jártam erre. Bizalmatlan voltam, mert mostanában már boldog-boldogtalan könyves blogot vezet... Aztán kicsit szemezgettem a gondolataid között és rájöttem, hogy végre egy értelmes ember ír le értelmes gondolatokat. Nem csak annyit hogy húú, szupcsi, wááó majd még írok róla, köszcsi, hogy benéztél hozzám, puszcsi. :O

  De amiért/akiért színreléptem (dobpergést kérek!): Hawke
  Eszembe sem jutott volna hogy a sorozatban ennyire későn kap csak saját könyvet. Ok, a 3/4-nél vagyok a látomásnak, épp azt a részt olvastam, amikor Hawke átadja Indigónak Sienna trenírozását. Ekkor jött a megvilágosodás (lehet, hogy sokak szerint túl későn), hogy akkor itt most lesz valami. Sőt, legyen! De hamar! Mondjuk a következő kötetben. Gyorsan meglátogattam Nalini oldalát, örömömben ugrottam egy szaltót, hogy még ennyi könyv van a sorozatból és reméljük "egmonték" szorgalmasan jelentetik is meg. Erre kiderül, hogy csak a 10. könyv az övék. Magamba zuhantam és mellé estem.
  Jól van, addig még van pár órányi kellemes olvasás, de olyan ez, mint a mogyorós csoki: most nekem??? Most, nekem!

  VálaszTörlés

Mondd el Te is a véleményed!

 
back to top