2011. június 26., vasárnap

Lauren Kate - Fallen - Kitaszítva

Fülszöveg: Van valami fájdalmasan ismerős Daniel Grigoriban.
A rejtélyes és zárkózott fiú azonnal felkelti Luce Price érdeklődését, amint a lány meglátja a Sword & Cross bentlakásos iskolában. Ő az egyetlen jó dolog az intézményben, ahol tilos mobiltelefont használni, a többi diák nehéz eset, és minden mozdulatukat biztonsági kamerák figyelik.
Csakhogy Daniel nem akarja, hogy bármi köze legyen Luce-höz és mindent megtesz, hogy ezt nyilvánvalóvá tegye a lány számára. De Luce nem képes lemondani róla. Úgy vonzza a fiú, mint az éjjeli pillangókat a tűz fénye, és muszáj kiderítenie, amit Daniel olyan elszántan szeretne titokban tartani.
Ismét egy ifjúsági fantasy, amely a borítójával megvett kilóra, ám elolvasva a könyvet ismét csak el kellett gondolkoznom, vajon nem kellene-e már végre tényleg leszoknom arról, hogy a külcsín miatt vegyek meg újabb és újabb könyveket. Sajnos azt kell mondanom, számomra ennek a könyvnek nagyobb a füstje, mint a lángja. A borító tényleg elképesztően gyönyörű és valóban visszaadja a regényben megidézett gót hangulatot. Az alapötlet is vonzó lehet mindenkinek, aki csak kicsit is kedveli a műfajt. Ám a felcsigázott várakozásoknak nálam nem tudott megfelelni a könyv maradéktalanul, s a vége sem hozta magával a falat kaparom a folytatásig érzést, amely az igazán jó sorozat legnagyobb ismérve a szememben.
Pedig lehetne ez egy jó kis történet! Angyalokkal, jó és rossz közti nagy háborúval, reinkarnációval, el nem múló örök szerelemmel... de valahogy annyira lassan indult be a történet, hogy nehéz egyet legyintve megbocsátanom. Valamint nálam akadtak más dolgok is, amelyek miatt morcossá váltam. S ezek még csak nem is a szokásos műfaji klisék, vagy az oly nyilvánvaló utalások (Fallen - Grigori... kell-e többet mondanom?) teljes tárháza!
A főszereplő lehet gúnyos, lehet távolságtartó, de nekem ne mutogassa a középső ujját, amikor észreveszi, hogy egy lány vágyakozó pillantásokat vet felé. Értem én, hogy nem akarja, hogy közel kerüljenek, de ez olyan alpári bunkóság. S mit tesz a hősnő erre? Még jobban imádja... persze úgy, hogy szinte semmit nem tud a srácról. Ó, ne mááááár... De ha már itt tartunk, voltaképp mikor és miért is született meg az a bizonyos halhatatlan szerelem? Lehet, lanyhult a figyelmem, de ez nekem nem vált teljesen világossá. Ám a végső kegyelemdöfést nálam a megszeretett, normalitást, emberiséget képviselő mellékszereplő ilyen csúnya kiiktatását adta meg.

Akartam szeretni ezt a könyvet, de számomra ez csak egy a tucatból. Hogy mégis mire a három pont? A borítót s az alapötletet méltányolom, sőt a könyv utolsó egynegyedét kimondottan élveztem, csakúgy mint a megpendített ködös, darkos feelinget... csak a köztes lapokon volt nehéz túljutni. :D

: Az írónő honlapja
A trilógia kötetei:
1. Fallen
2. Torment
3. Passion2011/40.

5 megjegyzés:

 1. Vacilláltam ezzel a könyvel, de most döntöttem. Valóban veszélyes könyvet választani borító alapján. Én az Éjféli bállal jártam így.

  VálaszTörlés
 2. hello. a masik ket reszt mar kiadtak magyarul??????

  VálaszTörlés
 3. Tudomásom szerint még nem jelentek meg itthin a folytatások.

  VálaszTörlés
 4. a 4. rész magyar megjelenéséről tudsz vmit?

  VálaszTörlés
 5. Én szülinapomra kaptam meg ezt a könyvet és a barátnőm szintén kinézet alapján választott. És sikerült neki jó könyvet választania szerintem nagyon jó azóta a többi részét is megvettem. Nem hinném, hogy azért lett sikerkönyv mert mindenki a kinézete miatt vette meg. Sokan azt mondják, hogy nincs jó karakter leírás de akinek van egy kis fantáziája az simán el tudja képzelni. Az alap történet nagyon romantikus én teljesen bele tudom élni magam.és már csak abban reménykedem, hogy léteznek ilyen fiùk akik tudnak szertni. Nekem ez a véleményem a könyvről. Ha engem kérdeznének én csak ajánlani tudnám.

  VálaszTörlés

Mondd el Te is a véleményed!

 
back to top