Kerrelyn Sparks - How To Marry a Millionaire Vampire

Fülszöveg: Mit jelent, ha az átlagnál picit idősebb, és nála többnyire a nő nem a randi, hanem a vacsora? Igen, Roman Draganesti vámpír, egy olyan vámpír, aki elvesztette az egyik szemfogát, miközben olyanba mélyesztette, amibe nem kellett volna. Mindössze egyetlen éjszakája van fogorvost találni, mielőtt természetes öngyógyulása bezárja a sebét, s harapása ezáltal örök időre féloldalas marad.
Shanna Whelan életében sem mennek túl jól a dolgok... Mint az orosz maffia által elkövetett borzalmas gyilkosság egyetlen szemtanúja, ő a következő a listájukon. Ráadásul fogászi karrierje is lejtmenetben van vértől való félelme miatt. Amikor Roman megmenti a bérgyilkosok elől, felmerül a nőben, vajon megtalálta-e az egyetlen férfit, aki képes megóvni az életét. Azonnal forró vonzalom támad közöttük, de Shanna képes-e legyőzni hemofóbiáját, hogy megmentse Roman fogát? S ha megteszi, mi gátolja meg a férfit, hogy azt legközelebb őrajta használja?
Sparks világában a modern vámpik az emberek világában élnek, dolgoznak, no meg követnek el oltári baklövéseket. S nagyjából a legendáknak megfelelően viselkednek, azaz árt nekik a napfény, nappal - néha koporsóban - halottként alszanak, a szenteltvíz és az ezüst alaposan megpörköli, és a szívükbe döfött fakaró hamuvá változtatja őket.
Roman több, mint 540 éves, szerzetesből lett vámpír vezető. Egy fess milliomos, aki ráadásul briliáns tudós, az emberi nyakak szívogatását fölöslegessé tévő szintetikus vér feltalálója. Ám a legújabb fejlesztésbe szó szerint beletörik a foga. Ha nem akarja félagyarral tölteni az öröklétet, sürgősen fogászt kell kerítenie. S mit ad a szerző? Pont a nagy pácban lévő, éjszakai ügyeletet tartó Shannához kopog be. A nő körül minden kissé zavaros. A maffia és még ki tudja ki elől menekül a tanúvédelmi program keretében. Orvos létére a vér látványától teljesen kiakad. S a halandók nagy részétől eltérően ellenáll mindenféle elme kontrollnak. Így a fogbeültetést vele elvégeztetni mondhatni zűrös vállalkozás. Ó, és az apja körül is nagy a titokzatosság. Még szerencse, hogy Romanban túlteng a védelmi kedv, és képes igen hamar fülig szerelembe esni minden múltbéli rossz tapasztalata ellenére is.

Az alapszituáció vicces volt. A szereplők nagyjából rendben voltak, sőt, akadtak közöttük olyanok, akiknek máris szívesen olvasnám a saját történetüket. A vámpírszex elgondolását érdekes újdonságnak találtam. Az átívelő szál bevezetése, no meg a kiltben szaladgáló felföldi vámpírok - nyami -, kíváncsivá tettek a folytatásra. Ígéretes sorozat indítónak találtam, de messze nem hibátlan regénynek.

A dühítően sok 'Isten vére!' káromkodáson felül tudtam emelkedni, sőt a tényleges akció vérszegénységét is el tudtam fogadni. Ám a főhős szüzessége és egyáltalán, a testi szerelem jelenetei kicsapták nálam a biztosítékot. Olyan pffff, furin semmilyen volt! Amin pedig teljesen begőzöltem, az a főgonosz záró mondata. Azzal érvelni valakinek, hogy túl hülye az irányításhoz, így talán nem kellene őt megölnie... ugyan kérem, röhej. És mi az, hogy a hősnőnk nem akar vámpír lenni... akkor hogyan lesz megoldva az örökké boldogan éltek? Lehet, hogy ez a folytatásokból fog kiderülni? Utána kell majd járnom!


Harper Browse Inside

2011/1.
Várólista/1.
Ebook/1.
Paranormal/1.