Sherrilyn Kenyon: Unleash the Night - Szenvedélyes ​éjszakák

Wren Tigarian árva volt. Egyetlen klán sem akarta befogadni. Wren két faj, a hópárduc és a fehér tigris tiltott keveredéséből született, és ha akart valamit, soha nem engedte, hogy az útjába álljanak. Most Margueritét akarja.
Marguerite D'Aubert Goudeau egy befolyásos amerikai szenátor leánya, de gyűlöli a felső tízezer képmutató életét, amit élni kényszerül. Akárcsak édesanyja, ő is erősen ragaszkodik cajun gyökereihez, amit apja képtelen megérteni. Margueritének nincs más választása, meg kell próbálnia beilleszkedni, bár örök kívülállónak érzi magát.
Wrennek Margueritéért nemcsak az emberekkel kell megküzdenie, akik sosem fogják elfogadni állati lényét, hanem a Vérvadászokkal is, akik meg akarják ölni, amiért veszélybe sodorta a világukat. Versenyt kell futniuk az idővel, és ez nem csupán az életükbe kerülhet, de a lelküket is elveszíthetik…
„Üdv a világunkban! Nem valami kellemes hely. De legalább nem unalmas.”
Mivel jó ideje már, hogy Sherrilyn Kenyon Sötét vadászok univerzuma birtokolja könyvmoly szívem egy jókora darabkáját, már meg sem kellene azon lepődnöm, hogy ha kezembe kerül bármelyik kötet, képtelen vagyok letenni, amíg csak egy lap is van belőle, s aztán rögtön elkap az érzés, ami a csacsi öreg medvét… Nem mehetnénk vissza az első oldalhoz, s kezdhetnénk az egészet előröl?


Igen, ennyire rajongok ezért az egész világért és benne valamennyi kattant, őrült, szarkasztikus figuráért. Azaz, aki elfogultság mentes beszámolót szeretne, sajnálom, de nálam rossz helyen kopogtat. Mert naná, jól el lehetne vitázgatni azon, hogy vajon miért van minden hősnek ennyire nehéz élete, vagy, hogy voltaképp insta-szerelmet kapunk minden egyes részben és a többi. Ám én csak arra tudok gondolni most, hogy mennyire elképesztően jó érzés volt ismét ott lenni az arkadiánok, katagariak, vadászok, őrzők, démonok, és istenek között. Elmondhatatlan élvezettel merültem el a történetben, hagytam, hogy a Kenyonra oly jellemző humorral fűszerezett, kitűnő és gördülékeny stílus magával ragadjon, s csöppet sem érdekelt, hogy itt-ott fittyet hánytunk a logika szabályaira - gondolok itt például arra, ahogyan Aristotle megoldotta a Grayson problémát.
„A szívnek nem szokása az észre hallgatni.”
Egyszerűen imádtam a Menedéket, az időutazást, a varázslatokat, a minden lelki sebre gyógyírt jelentő szerelmet, azt, hogy az amúgy általam később oly nagyon szeretett medvék itt egy egészen picit más arcukat is megmutatták, hogy megannyi ismerőst viszontláthattam (farkasok!), Savitar és Nick rövid cameójáról már nem is szólva. Wren és Maggie… nos, nincs jobb szavam rájuk, cuki egy páros, akiket képtelenség nem teljes szívből szeretni. Mindkettejüknek megvan a maga sebe, a leküzdeni való belső démona, de képesek nem csupán megnyugtatni a másikat, hanem erőt adni egymásnak ahhoz, hogy bármivel szembenézzenek. Különösen tetszett, hogy a kezdetben még oltalomra szoruló hősnőből egyszer csak kemény, odacsapni képes csaj lett. Wren pedig… jaj, szerintem jobb, ha bele sem kezdek az áradozásba arról, mennyire megszédítette a fejemet ez a szívós tigris és hópárduc hibrid. De tényleg, hogy a fenébe ilyen dögös és imádnivaló minden alakváltó?
Summa summarum, a Szenvedélyes éjszakákban megkapunk mindent, amitől egy paranormális románc letehetetlen lesz; káprázatos természetfeletti lényeket, izgalmas kalandot s leleplezésre váró titkokat, izzó vágyat és természetesen édes romantikát.

Jó tudni! Wrennel először a Végzetes ölelésben találkozhattunk, ahogyan Nickkel billiárdoztak.

Kedvenc idézet:
„Sokkal könnyebb elengedni a múltat, ha megosztottad valakivel.”

Zenék a könyvben:

Dead Milkmen - V.F.W. (Veterans of a Fucked up World) ♪ ♫ ♬
Edwin McCain - I'll Be ♪ ♫ ♬
The Tokens - The Lion Sleeps Tonight ♪ ♫ ♬

Könyvinfók:


Sherrilyn Kenyon

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Athenaeum
Fordító: Goitein Veronika
ISBN: 9789632936604
340 oldal, kartonált

Műfaj: paranormális romantika
Sorozat: Sötét Vadászok 9.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Wren Tigarian & Marguerite D'Aubert Goudeau
Hol? New Orleans
Mikor? 2005
Érzékiség? heves
Szerelmi háromszög? nincs
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
07.05. - Insane Life
07.06. - Angelika blogja
07.07. - Függővég
07.09. - Deszy könyvajánlója
07.09. - CBooks

Nyereményjáték:

Mostani játékunkban olyan különleges lényeket kell keresnetek a leírások alapján, amelyek kettő avagy több lény szerelméből születtek, esetleg a testüket több lény alkotta meg.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz .)
Egy különösen erős és fenséges lénynek, valamint minden teremtmény királyának tartották. A kincsek és felbecsülhetetlen értékű vagyonok őrzője. Mivel úgy tartják, hogy ezek a lények egy életre választanak párt, s annak halála esetén egyedül, magányosan élik le az életüket, a középkorban az egyház újraházasodás elleni jelképe lett. Még ma is található néhány ilyen szobor templomokon.
a Rafflecopter giveaway