Sabrina Jeffries: What the Duke Desires - Mire vágyik egy herceg?

Egy ​nap váratlan látogató kopogtat a Manton Nyomozóiroda ajtaján. Az igencsak dühös herceg, Maximilian Cale magyarázatot követelve kér bebocsátást. Azt állítja ugyanis, hogy az irodavezető testvére orvul rászedte őt, és nem átallotta azt hazudni, hogy az ő halottnak hitt bátyja él. A helyszínen azonban csak az igézően szép Lisette-et találja, az őt becsapó férfi húgát, aki hiába próbál magyarázattal szolgálni. Cale szentül hiszi, hogy a testvérek összejátszanak ellene, a nő azonban váltig állítja, hogy mind ő, mind a fivére ártatlan. Lisette végül meggyőzi Maximiliant, hogy együtt próbálják meg kideríteni, hová tűnhetett a bátyja, és hogy valóban él-e a herceg testvére. Azért, hogy a nő tisztességén folt ne essen, kénytelenek inkognitóban, férjként és feleségként útra kelni. Ahogy úti céljuk, Párizs felé tartanak, a kényszer szülte helyzet megannyi izgalmat tartogat számukra, a legnagyobb kihívás elé mégis tulajdon szívük állítja őket.

Úgy tűnik, szép lassan helyreáll a Sabrina Jeffriesbe vetett hitem, ugyanis az Egy hölgy sosem enged című kötet után, ez a regény szintén nagyszerű szórakozásnak bizonyult. Könnyedén olvastatta magát, a cselekmény jó ütemben bonyolódott, nem igen volt egyetlen olyan rész sem, amely untatott vagy hidegen hagyott volna. Inkább kalandosnak és fordulatosnak nevezném az első A herceg emberei részt, amelyben ráadásul számos olyan mellékszereplőt bemutatott az írónő, akik boldogságra találására ugyancsak kíváncsi lettem. S azt hiszem, pontosan emiatt nevezhető nagyszerű sorozatindítónak ez a darab. Nem egyszerűen élvezetes kikapcsolódást nyújtott, de ügyesen elérte, hogy érdekeljen a többiek sorsa is, azaz akarjam a folytatásokat. Az pedig már tényleg csak kényeztető ráadás volt, hogy a Halstead Hall szériából ismerős Sharpe-ok említésre kerültek.
„Te vagy az egyetlen, aki valaha is reményt keltett bennem, és fogalmam sem volt róla, milyen kétségbeesetten vágytam erre a reményre, amíg a sors az utamba nem sodort téged.”
Node, térjünk vissza mostani főszereplőinkhez, mert Maximilian és Lisette igazán megérdemlik, hogy szó ejtsünk róluk. Mindketten kedvelhető, határozott személyiségek, akik a határozottság álarca mögött a múltjuk ismertében tökéletesen érthető félelmeket rejtegetnek. Tetszett, ahogyan az események összehozták őket, s kedvemre volt, hogy a jól ismert tettetett házasság fordulat ezúttal pici csavart kapott az együtt utazós, nyomozós szálnak köszönhetően. Persze elmondhatatlanul élveztem az évődéseiket, s nagy örömmel voltam tanúja, ahogyan ők ketten egyre közelebb kerülnek egymáshoz, s lassanként egyre inkább megnyíltak a másik előtt, és feledték a titkaikat. Természetesen élvezettem figyeltem, hogy a bizalom növekedésével mind nehezebben álltak ellen a kettejük közt már kezdettől ott parázsló vonzalomnak. Mert valljuk be, én aztán szeretem, amikor a szenvedélyből is kijut a lapokra. Így aztán roppant elégedett voltam, hogy az írónő ezen a téren szintén csak kitett magáért. Legyen elég, hogy még a történelmi romantikusok esetén nálam nagy kedvencnek számító hintóbéli perzselő pásztoróra jelenetet is megkaptam.
Őszintén el kell ismerni, hogy a lelki egymásra hangolódás, a valóban édes és érzelmes romantikázó rész nem sikerült annyira erősre a regényben, mint az izzó vágy megjelenítése avagy az izgalmas fordulatok, de azért messze álljon tőlem, hogy panaszkodni akarjak. Ha méltatlankodni akarnék, akkor már inkább azt említeném meg, hogy engem személy szerint csöppet irritált a sztori végi akarom vagy még sem, igent mondok vagy inkább nem rész.
Viszont ezt leszámítva tényleg magával ragadó, történelmi tényeket és jól kidolgozott fikciót elegyítő történetet kaptam, amelyet melegen ajánlok a műfaj szerelmeseinek. Elvégre a Mire vágyik egy herceg lapjain csodálatosan elegyedik akció, kaland, románc és szenvedély, s mi mást kívánhat az ember könyvmoly lánya?

Kedvenc idézet:
„Gőgös fajankó! Vagy, ahogy édesanyja gyakran mondta: angol.”

Könyvinfók:


Sabrina Jeffries

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: General Press
Fordító: Hajnal Gabriella
ISBN:9789634520139
328 oldal, kartonált

Műfaj: történelmi romantikus
Sorozat: A herceg emberei 1.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Maximilian Cale, Lyons hercege (3?) & Lisette Bonnaud (26)
Hol? London, Brighton, Dieppe, Párizs, Calais
Mikor? 1828. április
Érzékiség? heves
Szerelmi háromszög? nincs
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
07.04. - Angelika blogja
07.05. - Kelly & Lupi olvas
07.06. - Deszy könyvajánlója
07.07. - Olvasónapló
07.08. - Dreamworld
07.09. - Kristina blogja
07.10. - Insane Life

Nyereményjáték:

Mivel a történet középpontjában a Manton Nyomozóiroda, illetve egy herceg áll, mostani játékunkban olyan General Press Kiadó gondozásában megjelent könyveket keresünk, amelyek középpontjában egy herceg vagy egy nyomozó áll. Minden állomáson egy-egy, a szereplők neveit nem tartalmazó idézetet adunk közre, amely alapján megfejtésként a könyvek címeit, valamint azt kell megírnotok, a főszereplő herceg avagy nyomozó-e.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
“– Mit gondol, mi a csodát csinálok egész álló nap Montcliff Manorban a dolgozószobában? Pajzán könyveket olvasgatok? 
A nő elpirult. 
– Nem, de azt gondoltam, hogy… szóval… 
– Hogy malmozom és szunyókálok…”
a Rafflecopter giveaway