A menetrend szerinti J.R. Ward hírmorzsa összefoglaló

Úgy vélem, mostanra már minden Warden olvasó ismeri a dörgést: Tavasszal új kötet érkezik, s utána kérdez-felelekkel egybekötött dedikálást tart az írónő többnyire a Cincinnati béli Millenium Hotel báltermében. Idén sem történt ez másként. S lévén a sorozattal megélt néhány hullámvölgy dacára még mindig eszeveszett nagy rajongója vagyok a Testvériségnek, naná, hogy kíváncsiságtól fűtötten fésültem át a twittert, hol, milyen hírek tűnnek fel.
Az eseményen maga Jennifer L. Armentrout is ott üldögélt a nézők között, a felkonferálás feladatát pedig Steve Berry vállalta el, akinek a felesége nagy rajongója J.R. Wardnak. A legnagyobb bejelentés nem vitás a következő rész címének és központi párjának leleplezése volt:
A 2018. tavaszán érkező, a sorban 16. Fekete Tőr Testvériség kötet középpontjában Sola és Assail áll majd. A címe: The Thief (A tolvaj) lesz.
Emelett persze számos, kisebb-nagyobb információmorzsát elhintett a szerző, amelyek – már meg sem lepődünk – nem épp kristálytiszta kinyilatkoztatások.

A bejegyzés innentől erősen spoiler tartalmú, olvasása csak saját felelősségre!


Nem kétséges, Vishousnek szerep fog jutni a soron következő részben. S bár nem lesz szó Jane fizikai vagy érzelmi értelemben vett megcsalásáról, a helyzet azért igen ronda lesz. Egy hosszútávú kapcsolatban megesik olykor, hogy a felek eltávolodnak kicsit egymástól, de történik majd valami, ami ismét összehozza őket. Szükség van rá, hogy mindketten megtanulják ezt a leckét.
Egy ponton az írónő bevallotta, hogy szerinte V-nek Butch-al kellene lennie, s voltaképp sosem szerette V-t és Jane-t együtt, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy bármi is történni fog a pasik között.

Talán Eddie és Adrian is felbukkanhat ebben a kötetben, bár előbb szinkronba kell kerülniük az idővonalaknak.

Ahogyan az Assail által felszabadított vérrabszolgát, Marchust szintén viszontlátjuk majd. 
A kérdésre, miszerint Bitty megkérhetné-e Rhage-t, hogy a sárkánya előjöhessen vele játszani, a válasz az volt, hogy mint apa bármikor megtehet ennyit a lányáért, ám ez ugyanúgy fájdalommal és átmeneti látásvesztéssel járna számára.

Hogy mikor érkezik majd Lassiter saját története? Warden egyelőre nem áll készen, hogy pucéran elképzelje őkelmét, ráadásul a világnak előbb rendeződnie kell, azaz még várnhatunk rá egy darabig.
Lassitert valamiféle egyezség köti az Őrzőhöz, amelynek köze van Mary-hez és Jane-hez. És meglepetés! az angyal képes lenne visszaadni Jane fizikai testét, elvégre mindenható, és mindentudó.
S pont azért, mert tudja, mi következik majd, segítenie kellett a Testvériségnek leszámolni az alantosakkal. Az eljövendőnek pedig határozottan köze lesz Devinához, aki Throe misztikus könyvét használja átjárónak, mivel szüksége van testre és lélekre a visszatéréséhez.

Nalla különleges képességek birtokában van, ezért képes látni az Árnyakat, akiket Throe szabadít rájuk.

A Mhurder visszatértét firtató kérdésre egy még-nem-biztos-mikor volt ezúttal a válasz, illetve azt biztosra állította az írónő, hogy lesz saját könyve. Arra pedig, hogy vajon ő lenne-e Butchék apja, csak egy tessék-tovább-olvasni hangzott el.

Lash visszatérte még mindig szerepel a tervek között.

Az írónő szívesen mesélne picit többet s'Ex karakteréről, s a tervek szerint az Assail könyve béli események kihatnak majd rá is.

Therese nem része a Butch - Manny - Jo rokoni szálnak. S hogy Michale odatartozna-e? Olvassunk...
Selena reinkarnációja Lassiter ajándéka, s majd kiderül, mit volt kénytelen feláldozni azért, hogy ez megtörténhessen. Ráadásul még valaki tisztában lesz ezzel az egészel.

Elképzelhető, hogy a jövőben újabb, balkézről született Hharm (Thorment apja) leszármazottal fogunk még találkozni. Ahogyan új bébik érkezése sem kizárt.

Az Őrző háttértörténetét szívesen elmesélné Warden, már készen van az a jelenet, amely a Vérontóval való találkozását mutatná be.
Az Őrző és Wrath közti szívesség előbb-utóbb fontossá fog válni.
Boo nem egy egyszerű macska, de nem is Darius, hanem maga az Őrző, aki mindvégig velük volt, s tudta előre, kicsoda Beth. Arról viszont, hogy ki fog erre rájönni, még fogalma sincs Wardnak.

A Banditák innentől a sorozat részévé válnak majd, lévén beköltöztek a Testvérekhez. Warden kedvence Syn, aki tutira nem Saxtonban találja majd meg a párját, mert ő másé lesz.
Újabb harcos(ok) beiktatására kerül(het) sor, sőt, az írónő tudja is, ki lesz a soron következő. Idővel akár Xcor egykori bandájának tagjaiból is Testvér válhat most, hogy a szabályok megváltoztak.

Payne számára annál nehezebb használnia az erejét, minnél több időt tölt a Földön. Hogy Manny-ből vámpír lesz-e valamikor? Majd kiderül, de egyszerűen átváltoztatni nem lehet.

Soha senki nem fog rájönni, hogy John voltaképp Darius.

Egyszer fény derül majd a koporsók rejtélyére, ígéri a szerző.

A sorozat folytatása nyitott, J.R. Ward sem szeretne még véget vetni neki. Sőt, egyszer szívesen írna arról, ahogyan a mostani gyerkőcök párra lelnek, talán egy külön sorozatban.
Rhun elképzelhető, hogy a kiképzőprogram tagja lesz. Valaki rákérdezett, lehetséges-e, hogy Saxton és közte szövődjön kapcsolat. A válasz egy majd meglátjátok volt.

Novo Payne-hez hasonlóan erős női karakter lesz az Örökség sorozatban.

Qhuinn bátyja, Luchas, valószínűleg az Örökség sorozaton belül kap majd saját történetet.

Az írónő nem tudja még, melyik Testvérnek jut majd nagy szerep a következő kötetben, mivel az eredeti terv nem úgy sült el, mint azt tervezte.

Az Örökség, a Bukott Angyalok és a Fekete Tőr Testvériség idővonala egyelőre még nem került szinkronba, de az is elérkezik majd.
A bourbon királyainak sodró üteműre tervezett harmadik részében mindent lezár majd az írónő. Utána pedig új sorozatba tervez kezdeni, de erről többet nem árulhat el.


Az esemény hivatalos kivonata.