Meredith Wild: Hardwired

Erica Hathaway korán megtanulta, hogy az életben csak magára számíthat. Apa nélkül nőtt fel, később pedig áldozatául esett egy erőszakos férfinak, akinek az emléke még most is kísérti. Friss diplomásként internetes vállalkozásba kezd, de hogy sikerre vigye az ötletét, befektetőt kell találnia. Egy sármos, de arrogáns férfi azonban az útjában áll, és úgy tűnik, nagy árat kér azért, hogy segítsen.
Blake Landon hírhedt számítógépes hacker, aki nem ismer lehetetlent. Fiatal kora ellenére mesésen gazdag, de úgy hírlik, a múltja sötét titkot rejt. Erica határozottsága és romlatlansága szinte megbabonázza, és képes a végsőkig is elmenni azért, hogy megszerezze a lányt.
Erica tovább akar lépni, de a múlt ismét megkísérti.
Blake birtokolni akarja szerelmét, de a lány segítsége nélkül elveszett.

Meredith Wild magánkiadású öt kötetes Rád kattanva sorozatát több helyen láttam úgy említeni, mint egyikét az Ötven árnyalat nyomában járó szériáknak. Nos, az első regény olvasása után azt mondhatom, szerintem jogos az összevetés. Én is elsősorban azoknak az intenzív erotikus románcokat kedvelőknek ajánlanám, akik élvezettel feledkeztek bele a Szürke, a Crossfire, a Stark vagy a Vágy trilógiák köteteibe.
„Az egész olyan, mint valami mindent elsöprő forgószél…”
A történet középpontjában ezúttal is egy saját erejéből meggazdagodott, ifjú és szexis üzletember, valamint egy tőle néhány évvel fiatalabb, a nagybetűs életbe épp fejest ugrani készülő, a magabiztos külső alatt bizonytalansággal és fájdalmas sebekkel küzdő lány áll. Amikor a véletlennek köszönhetően ők ketten találkoznak, a vonzalom rögtön felizzik közöttük. S mivel a férfi domináns, irányító személyiség, aki megszokta, hogy megszerzi, amit akar, tesz róla, hogy útjaik ismét keresztezzék egymást. A mindkettejüket égető vágy természetesen végül legyűri őket, ám a szenvedélyes ágycsaták még nem jelentenek egyet az őszinte és igazi kapcsolattal. Mindkettejük múltjában sötét és fájdalmas titkok lappanganak, amelyeket együtt kell feltárniuk ahhoz, hogy megtalálhassák a boldogságot egymás oldalán. De addig még jó néhány kaland vár rájuk, és persze ránk is.
„Rendben, nekem irányításproblémáim vannak, neked meg súlyos bizalmi problémáid. Valószínűleg mindkettőnknek hasznára válna egy kis terápia.”
Azt hiszem, így, az apróbb kiegészítéseket nélkülöző összefoglaló rávilágít arra, mit is értek azon, hogy az írónő a jól ismert gyökerekre alapozta Erica és Blake történetét. Ám mint oly sokszor a lényeg itt is a részletekben rejlik, hiszen a sztori egyedi ízét az apróságok adják meg.
Mire gondolok? A mai világunkat nagyban meghatározzák a számítógépek és az internet, ezért tetszett, hogy a hacker csodabogár Blake ezeknek köszönheti a vagyonát, s hogy a pasi mind a mai napig ennyire benne van a szoftverek, kódok és rendszerek világában. Élveztem a lazaságát és a hozzáértését. S mivel bolondulok a cuki kockákért, így a mellékszereplő programozó srác, Sid, szintén felkeltette a kíváncsiságomat.
Mivel tisztelem az elhivatott embereket, kedvemre volt, ahogyan a Erica harcolt a saját vállalkozása sikeréért. Sőt, személyiségének más vonásai is elnyerték a tetszésemet. Formás testű, józan gondolkodású, és szabad szájú csajszi, aki nem veti meg a minőségi italokat, akiben jó adag bizonyítási vágy munkál, és nem mentes olyan gyarlóságoktól sem, mint féltékenység és bosszúvágy. Igazán kedvemre való lány.
„Feladod magad, Erica, mert a megfelelő emberrel valami sokkal nagyszerűbbé váltok majd együtt…”
A műfajtól elvárhatóan szép számban szereplő érzéki jelenetekre sem lehet panaszom. Talán csak azok nem találják majd kellően tüzesnek avagy fűszeresnek a leírásokat, akik kimondottan szélsőséges játszadozásokat vártak volna egy olyan kontrollmániás és dögös pasitól, mint a főhős Blake.
„Jesszusom, az IT-sek nem szoktak ilyen dögösek lenni.”
A mellékkaraktereknek nem jutott igazán nagy szerep, mégis piszkálja a fantáziámat a háttérben kibontakozó két románc. Sid és Cady egymásba gabalyodása fesztelenebb sztorit sejtet, ugyanakkor Erica barátnője, Alli, és Blake öccse, Heath, kapcsolata sokkal sötétebb történetnek ígérkezik. Szerintem érdemes lenne a későbbiekben ezeket is jobban megmutatni. Engem biztosan érdekelne mindkettő.
„Azzal kell együtt élni, amit kapsz.”
Akkor mégis, miért érzem azt, hogy kellemes volt, kikapcsolt, könnyedén olvastatta magát, viszont nem rántott be igazán, s nem keltett bennem remegő türelmetlenséget, hogy máris a kezembe vegyem a következő részt? Részben a már említett szokványos fordulatok tömkelegének használata miatt. Részben, mert számomra a múltbéli titkok kissé erőltetnek és csupán sekélyesen kidolgozottnak hatottak, noha elismeréssel kell adóznom a fordulatért, amit Erica erőszaktevőjének személye hozott. Ám leginkább ott érzem a könyv hiányosságát, hogy a szerelmi szála nem tudott elég meggyőző lenni. Elkapkodottnak és megalapozatlannak találtam a nagy egymásra találást. Egyelőre képtelen vagyok elhinni, hogy Erica és Blake valóban tökéletesek egymásnak, hogy tényleg elsorvadnának a másik nélkül.
Talán, majd a folytatásokban bizonyítanak? Meglátjuk.

Playlist a regényhez:

Könyvinfók:


Meredith Wild

moly
goodreads
Kiadó: Libri
Fordító: Székely Szilvia
ISBN: 9789633106754
344 oldal, kartonált

Műfaj: jelenkori erotikus romantika
Sorozat: Rád kattanva 1.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, Erica nézőpontú

Ki? Erica Hathaway (21) & Blake Landon (27)
Hol? főként Boston
Érzékiség? tüzes
Szerelmi háromszög? elhanyagolható
Lezárás? egyelőre boldog

#Kulcsszavak: barátság, bizalom gondok, divat, hacker, internet, irányításmánia, milliomos, nemi erőszak, start up üzlet, szex, webshop
10.22. - Kristina blogja
10.24. - Angelika blogja
10.26. - Kelly & Lupi olvas
10.28. - CBooks
10.30. - Deszy könyvajánlója
11.01. - Insane Life
11.03. - Könyvszeretet

Nyereményjáték:

Mivel a könyvben a hackereké a főszerep, így a nyereményjátékot is köréjük építettük fel.
Ismert hackerek válnak nap, mint nap népszerűvé a való életben is, de valljuk be a filmekben, sorozatokban is általában a kedvenceink, hiszen vagy vicces kockák, vagy rejtélyesek és kicsit veszélyesek. Így érthető, hogy ők azok, akik felkeltik az érdeklődésünk a legtöbb esetben, különc viselkedésükkel.
Nincs más dolgotok, mint felismerni a turné állomásain a képeken szereplő filmes karaktereket (nem a színészeket), esetleg a valós hackereket, és beírni a megfelelő helyre a nevüket.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway