Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden - Callie, Kayden és a megváltás


molygoodreads
~ Beleolvasó ~

A sötét titok, amit Kayden hosszú évek óta rejtegetett, végül csak napvilágra került. Ám az még ennél is rosszabb, hogy a fiút súlyos testi sértéssel vádolják. Egyedül az óvhatná meg a becsületét, ha Callie elárulná az igazat – Kayden viszont soha nem kérné ezt tőle. Inkább hajlandó megtenni bármit, hogy megvédje őt… még akkor is, ha emiatt le kell mondania az egyetlen lányról, akit valaha szeretett.
Callie tudja, hogy Kaydenen ismét eluralkodnak a démonai, és kétségbeesetten szeretné megmenteni. Ám ehhez szembe kell néznie legsúlyosabb félelmével, és el kell árulnia legfájdalmasabb titkait. A csönd megtörésének puszta gondolata is rémisztő – de nem annyira, mint az a fenyegetés, hogy örökre elveszítheti Kaydent.
A szíve mélyén Callie tudja, hogy eljött az idő: el kell felejteniük a múlt fájdalmát. Barátai, Seth és Luke segítségével tervet sző, hogy megmutassa Kaydennek, milyen életük lehetne együtt. De vajon meg tudja győzni, hogy új életet kezdjenek… vagy már késő?

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Komáromy Zsófia
ISBN: 9789633992852
368 oldal, kartonált

Sorozat: Véletlen 2.
Ki? Callie Lawrence & Kayden Owens
Hol? Wyomingi Egyetem, Afton & San Diego
Mikor? nyárutótól márciusig

Műfaj: new adult
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, váltott nézőpontú
Érzékiség: izzó
Lezárás: boldog
„A múltat nem lehet elfelejteni. Csak túl lehet lépni rajta. Hátra lehet hagyni. Hogy az lehess, akinek eleve lenned kéne, nem pedig az, akinek a történtek miatt érzed magad.”
Múlt évben beleszerettem a Callie, Kayden és a véletlen történetébe, szereplői pedig örökre belopták magukat a szívembe. Ám hiába vágytam happy endre, a könyv borzalmas függővéggel zárult, romokban hagyva őket és engem egyaránt. Így aztán alig vártam, hogy kézbe vehessem a folytatást… és szerencsére nem csalódtam. Jessica Sorensen ismét romantikus és megható utazásra vitt magával.
„Azt akarom, hogy kapaszkodjon belém, mert tudom, ha nem eresztjük el egymást, akkor kibírjuk ezt az egészet.”
Ebben a részben Kayden az, akit meg kell menteni, ugyanakkor Callie saját démonaival vívott csatája sem ért még véget. Mindketten mélyen sebzettek, de eljött az idő, hogy szembenézzenek a múltjukkal, és a jövőre koncentráljanak, hiszen az élet túl rövid, és ők már így is annyi időt töltöttek összetörten. A hirtelen jött utazás és közösen töltött napok alatt teljesen megnyílnak egymásnak, és lassan összeszedegetik életük szilánkjait, hogy együtt legyenek erős egészek. Együtt, azt hiszem, ez a kulcsszó. Együtt képesek megtörni a hallgatást, együtt szembe tudnak nézni a fájdalommal, és egymásból erőt merítve képesek továbblépni. Még hosszú és valószínűleg rögös út vár rájuk, de szerintem jó irányba tették meg az első lépéseket. Kapcsolatuk mind fizikailag, mind érzelmileg roppant bensőségessé vált, és vitathatatlan, hogy ők ketten jobban megértik egymást, mint arra bárki más képes lehetne.
Ám a történet varázsa nem lenne teljes Seth és Luke nélkül, mert ők ketten – az egyik vidám és nyitott, a másik hallgatag, de biztos támasz – csodásan kiegészítik azt a kis családot, amit Callie és Kayden építettek maguknak. Habár mindkét fiúról csupán apróságokat tudhattunk meg eddig, én már alig várom, hogy az ő saját sztorijukat szintén megismerhessem.
„… a tökéletességet túlértékelik.”
Nyilván nem állíthatom, hogy a könyv minden hibától mentes. Végső soron melyik az? Ám ami fel is tűnt nekem, nem éreztem olyan eget rengetően zavarónak, hogy attól csökkenjen az olvasás nyújtotta élvezet.
Igen, tagadhatatlan, hogy az ismétlődés itt-ott tetten érhető a regényben. Jó néhány jelenetet mind Callie, mind Kayden szemszögéből láthatunk, ám ez az újrázás számomra inkább csak azt jelenti, hogy jobban beleláthatok a gondolataikba. Őszintén szólva ettől sokkal nehezebben viseltem, amikor a könyv elején a vívódó Kayden újra és újra megpróbálja eltaszítani magától Callie-t. Ábrándos lelkemet egyenesen frusztrálták ezek a pillanatok, ugyanakkor valahol mélyén megértem, hogy pont azért igyekezett távol tartani magát a szerelmétől, mert az ő boldogságát tartotta fontosabbnak. Tévedett persze, hiszen Callie-t pont a szerelem teszi erősebbé, de azért a szándék értékelendő.
Valószínűleg akadnak majd olyanok, akik azt is felróják a történetnek, hogy kiszámítható mederben haladt előre, de engem valahogy megnyugtatott, hogy végig tudtam, merre is tartunk, hogy a nehezebb időkért kárpótol majd a boldogság. Ráadásul a legvégére tartogatott a szerző egy nagy meglepetést. Olyan titkot, amiről úgy sejtem, az elkövetkezendő részekben többet is meg fogunk tudni.
„… azt hajtogatom magamnak, milyen szerencsés vagyok. Igen, egy csomó fájdalmon, bánaton, szenvedésen mentem keresztül. De itt vagyok, lélegzem, és ver a szívem. Boldogan élek. Nem vagyok egyedül. És szeretnek.”
Nem tagadom, az írónő ismét elbűvölt. Tetszett a lágy és könnyed írásmódja, az, hogy kényes kérdésekben is őszinte és hihető maradt, hogy a dráma valós helyzetekből született, s hogy szinte áradt a szenvedély a lapokról. A Callie, Kayden és a megváltás gyönyörű és érzelmes történetet mesélt továbblépésről, szabadságról, szeretetről és szerelemről. Imádtam.

{ Kedvenc idézetek }

„… a rettegésben töltött élet nem élet.”
„… a problémák elől való szökéssel csak hagyjuk nekik, hogy üldözőbe vegyenek.”
„Néha azok a legjobb dolgok, amiket nem tervez meg előre az ember, amiket a pillanat hevében határoz el.”

{ Zenék a könyvben }

Blue October: Hate Me   ♪ ♫ ♩ ♬
Dexy's Midnight Runners: Come on Eileen   ♪ ♫ ♩ ♬
Hoobastank: Running Away   ♪ ♫ ♩ ♬
Oasis: Wonderwall   ♪ ♫ ♩ ♬
Dashboard Confessional: Hands Down   ♪ ♫ ♩ ♬
Seven Mary Three: Cumbersome   ♪ ♫ ♩ ♬

{ A sorozat }

Callie & Kayden története
Violet & Luke története


1. Callie, Kayden és a véletlen
2. Callie, Kayden és a megváltás
6. The Resolution of Callie & Kayden


3. The Destiny of Violet & Luke
4. The Probability of Violet & Luke
5. The Certainty of Violet & Luke


Kapcsolódó történetek
 
7. Unbeautiful
(Luke néma unokatestvére, Ryan, története) 
8. Seth and Greyson
(Callie legjobb barátja, Seth, története; M/M)


04.22. - Media Addict
04.24. - Angelika blogja
04.25. - CBooks
04.29. - Zakkant olvas
05.01. - Dreamworld

Nyereményjáték:
Játékunkban ezúttal a helyes srácoké és motoroké lesz a főszerep. Nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon közreadott képek alapján kitalálni, melyik film- vagy sorozat karakter gondoltunk.
(Figyelem! Nm a színész nevét kérjük, hanem az általa megformált figuráét. A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyerteseknek 72 órán belül válaszolniuk kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway