Abbi Glines: Breathe - Te vagy nekem a levegő


molygoodreads

A tengerparti kisvárosban, Sea Breeze-ben Sadie felfedezi, hogy a szenvedélynek semmi sem állíthat az útjában.
Sadie White a nyári szünetben a tengerparton dolgozik, de nem holmi strandőrként. Mivel a mamája terhes, és nem hajlandó dolgozni, ezért helyette Sadie lesz az egyik közeli szigeten nyaraló gazdag család házvezetőnője. Amikor a család megérkezik a nyári vakációra, Sadie döbbenten látja, hogy a tulajdonos nem más, mint Jax Stone, a világ egyik legismertebb ifjú rockere.
Ha Sadie egy mindennapi lány lenne – ha nem azzal telne az élete, hogy gondját viseli az anyjának, és rendben tartja az otthonukat –, akkor talán feldobná, hogy egy rocksztárnak dolgozhat. De nem ez a helyzet. Sadie-t nem izgatja a hírnév, ám Jax mégis vonzódik hozzá. A lány lenyűgözi, de a fiú küzd a vonzalom ellen. Jax világában a kapcsolatok nem működnek, és minél jobban kívánja Sadie-t, annál erősebb a meggyőződése, hogy a lány többet érdemelne. A nyár végére Jax rájön, Sadie nélkül lélegezni sem képes.
Vajon a szerelem legyőzi a két világ közt tátongó szakadékot?

Kiadó: Maxim Kiadó
Fordító: Margitta Nóra
ISBN: 9789632614977
264 oldal, puhatáblás

Értékelésem:
„- Nem akarlak szeretni!
- Istenem, de én azt akarom, mert én egészen a tiéd vagyok! - suttogta, majd lehajolt, és megcsókolt...”
Abbi Glines legelső publikálása, a lassan már kilenc részesre duzzadó Sea Breeze sorozat nyitó kötete könnyeden egyszerű, gyors és édes, tengerparti, szünidős tini románc.
Ám mielőtt nyár iránt érzett nosztalgikus hangulatunkban nagy lelkesen kézbe vennénk a Te vagy nekem a levegő című könyvet, szerintem nem árt tisztázni, pontosan mit várhatunk a történettől, hiszen ha épp komoly jellemfejlődésre vagy kacifántos, meglepetéseket hozó cselekményre lenne gusztusunk, könnyedén csalódás lehet a vége. A lapokon ugyanis szinte kivétel nélkül hibátlan, kedves karakterek, a regény rövidségéből adódóan meglehetősen gyorsan, és viszonylagosan zökkenőmentesen alakuló kapcsolat, no meg bűbájosan szirupos dialógusok várnak minket. Tartogassuk tehát ezt a ya könyvet inkább egy olyan délutánra, amikor valami pehelykönnyű vattacukrot kívánunk, amikor készek vagyunk belevetni magunkat a meseszerű álmokba, ahol bármi megeshet. Akár az is, hogy egy körülrajongott ifjú rocksztár pont a szegény, szorgos szolgálólányba habarodik bele. 
Hamupipőke áthallás? Naná, de attól ez még egy aranyos írás.
Azt hiszem, még egy dolgot feltétlen meg kell említeni ahhoz, hogy teljes legyen az előzetes tájékoztatás. Nevezetesen, hogy egy ici-pici szerelmi háromszög szerűséggel is számolnunk kell. Pánikra semmi ok, szerencsére nem túlzottan hangsúlyos szál, inkább csak pont annyira jelenik meg, hogy szimpatizálni kezdjünk szegény hoppon maradt fiúval. Bizony, bizony! Muris csavar, hogy a leányzónak akad két udvarlója, és nem a tinisztár kegyeiért vetekednek többen. 
Úgy vélem, ennyi, amit elöljáróban érdemes tudni, a maradékot bőven elmondja a fülszöveg. 
Cuki kis feel good sztori, néhány érdekes mellékszereplővel, akikkel szívesen találkozom majd a következő részekben, remélhetőleg magyarul.
„Te vagy számomra a levegő. (...) Te vagy a bennem lévő dal.”

♪ ♫ ♬ Jax Stone: Don't Cry ♪ ♫ ♬

{ Könyv adatok }

Ki? Sadie White & Jax Stone
Mikor? nyár
Hol? Sea Breeze (Alabama)

Sorozat: Sea Breeze 1.
Műfaj: ifjúsági
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, egy nézőpontú
Érzékiség: nagyon visszafogott
Lezárás: boldog

{ A sorozatról }


1. Breathe ✮ 2. Because of Low ✮ 3. While It Lasts ✮ 4. Just for Now ✮ 5. Sometimes It Lasts 
6. Misbehaving ✮ 7. Bad for You ✮ 8. Hold on Tight ✮ 9. Until the End


09.15. Dreamworld
09.17. CBooks
09.18. Angelika blogja

A történetben Jax Stone egy világhírű, ifjú rocksztár. Ezért mostani játékunk során egy kis zenei kalandozásra hívunk Benneteket. A blogturné mind a tíz állomásán találok egy-egy dalszöveg részletet, a ti feladatotok kitalálni, mi a dal címe és ki/kik annak az előadói.
(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk.)
„All this time, we were waiting for each other
All this time, I was waiting for you”
a Rafflecopter giveaway