Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden - Callie, Kayden és a véletlen


molygoodreads

Kayden megtanulta, hogy egyetlen esélye a túlélésre az, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje – és az élete… míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.
Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, Callie eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti.
Amikor a sors úgy hozza, hogy Kayden és Callie ugyanarra az egyetemre kezdenek járni, a fiú elszánja magát: megismerkedik a gyönyörű lánnyal, aki megváltoztatta a végzetét. A csöndes és visszahúzódó Callie még mindig fél bárkit is beengedni a világába. Kayden azonban biztos benne, hogy Callie okkal tért vissza az életébe. És minél inkább igyekszik a lány életének részévé válni, annál inkább rádöbben, hogy ezúttal Callie szorul megmentésre...

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Komáromy Zsófia
ISBN: 9789633738610
? oldal, kartonált

Értékelésem:

Ez volt az első Jessica Sorensen regény, amit olvastam, de bizonyosan nem az utolsó! A Callie, Kayden és a véletlen nagyszerű stílusban elmesélt, csodásan édes, ugyanakkor szívbe markolóan megindító, realista new adult történet a második esélyről, a barátság felszabadító erejéről, és két sérült lélek szerelméről. Azt gondolom, mindazok számára, akik szerették az Elakadó lélegzet, a Nyugalom tengere vagy a Reménytelen című könyveket, ez a regény sem fog csalódást okozni.
„...vannak, akiknek egyáltalán nem jut szerencse, akik rosszkor kötnek ki rossz helyen, akiket nem mentenek meg.”
Callie Lawrence és Kayden Owen ugyanabban a wyomingi kisvárosban nőttek fel. Ugyanabba a
középiskolába jártak, ugyanazokkal az emberekkel találkoztak nap mint nap, s bár útjaik nagy ritkán keresztezték egymást, nem igazán ismerték a másikat. Ám az egyetem kezdete előtti nyár egy véletlen pillanata mindezt végérvényesen megváltoztatja. Még ha akkor ennek egyikük sincs tudatában, kettejük élete ott, abban a percben örökre összefonódik.
„... a fájdalom csak fájdalom... az az élet könnyű része. Minden más - boldogság, nevetés, szeretet - az, ami kurvára bonyolult.”
Callie és Kayden fiatal koruk ellenére egyaránt nehéz terhet cipelnek: bizalmukat borzalmas módon elárulták és kiszolgáltatott helyzetükkel megbocsáthatatlanul visszaéltek. Bármennyire is igyekeznek ezt tudatuk mélyére száműzni, menthetetlenül összetörtnek és tökéletlennek érzik magukat, s úgy tűnik, hogy az állandó társuknak szegődött fájdalom és szégyen elől csak a fásult zsibbadtság nyújthat menedéket számukra.
„Kibírom a hegeket, pláne azokat, amik kívül vannak.”
Kayden életét kisgyermek kora óta a kiszámíthatatlan és hirtelen haragú apjától való félelem mérgezte, s mióta bátyjai elköltöztek, ő egymaga volt kénytelen szembenézni a lelki terrorral és a mind gyakoribbá váló fizikai bántalmazásokkal. Tudta, ha reagál, csak ront a helyzeten, így lassanként megtanulta elfogadni a fájdalmat. Sőt, egy idő után mást nem ismervén, a kibírhatatlan lelki kínok elől is a fájdalomba menekül...
„...imádkozom az úristenhez, hogy ez a fiú ne taszítson a mélybe, ne törjön össze, mert már így is rengeteg darabban heverek, és fogalmam sincs, mennyi törést bírok még ki.”
Callie rémálmaiért ugyanakkor egyetlen, hat évvel korábbi esemény a felelős. Az a szörnyű este a teljes életét átformálta. Az egykori életvidám és gyönyörű kislányból örökké szomorú, visszahúzódó és bizalmatlan tinilány lett, aki minden tőle telhetőt megtesz, hogy senki észre se vegye. Ám hiába bújik riasztó frizurája, vastag sminkje és rémes ruhái mögé, képtelen az emlékektől szabadulni, s folytonos küszködésében rémes módot talál arra, hogy ha csak átmenetileg is, de könnyíthessen gyötrődésén...
„Ha valaki megbízik bennünk annyira, hogy megossza velünk a titkát, akkor sokkal könnyebb megbízni benne. Mintha az illető feltárná előttünk a szívét és cserébe nekünk is ki kéne tárulkoznunk előtte.”
Aztán a tanév első napján, távol korábbi életüktől, újra találkoznak, és a futó ismeretségből előbb félénk barátság, majd édes szerelem születik. S ahogyan mind jobban törődnek egymással, s egyre inkább megbíznak a másikban, összetört lelkük lassanként gyógyulni kezd... hogy aztán az élet, ami annyiszor meggyötörte már őket, ismét durván közbeszóljon.
„Azt hittem, megmentettem Kaydent azon az estén a kerti házikónál, de tévedtem. Csak némi időt nyertem neki, mielőtt átsöpört az életén a következő szélvihar.
Imádtam, nagyon-nagyon és minden vonatkozásában! Már a könyv egyik hangulatos jelenetét ábrázoló, csodás borítóba belebolondultam. Majd megfogott a szerző kiszámított tempójú, egyszerű, mégis aprólékos részletességű és szemléletes írásmódja. Aztán beleszerettem a csodás mélységgel bemutatott szereplőkbe, s nem csupán a főszereplőkbe ám, hanem a két legjobb barát, Luke és Seth karakterébe is. S végül a lenyűgöző, mindvégig váltott nézőpontban mesélt, s ettől még kerekebbnek érződött történet teljesen és totálisan rabul ejtett. Igen, többször párásodott a szemem, néha óriási gombócot éreztem a torkomban, és a szívemet tépte ki a lezárás, de tagadhatatlanul élveztem minden egyes percet, amit ezzel a könyvvel töltöttem. S bizony alig várom, hogy megtudjam, hogyan alakul a két szerelmes, Callie és Kayden sorsa a továbbiakban.

{ Zene a könyvben }


  Nine Inch Nails: Hurt (4. fejezet)                       Jimmy Eat World: Work (15. fejezet)

{ Könyv adatok }

Ki? Callie Lawrence & Kayden Owens
Mikor? szeptember és hálaadás között
Hol? Wyoming-i Egyetem (Laramie) & Afton (Wyoming)

Műfaj: new adult
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, váltott nézőpont
Érzékiség: visszafogott felnőtt tartalom
Lezárás: függővég

Vigyázat! Káromkodás és bántalmazás

{ A sorozat }

Callie & Kayden története
Violet & Luke története


1. Callie, Kayden és a véletlen
2. The Redemption of Callie & Kayden
6. The Resolution of Callie & Kayden


3. The Destiny of Violet & Luke
4. The Probability of Violet & Luke
5. The Certainty of Violet & Luke


Kapcsolódó történetek
 
7. Unbeautiful
(Luke néma unokatestvére, Ryan, története) 
8. Seth and Greyson
(Callie legjobb barátja, Seth, története; M/M)

08/15. Dreamworld
08/16. Angelika blogja
08/19. CBooks

Callie és Seth listát vezet olyan dolgokról, amiket muszáj megtenniük, még akkor is, ha az adott feladat megrémíti-, esetleg undorítja őket, vagy képtelenségnek tűnik számukra. Nincs más dolgotok, mint kitalálni, mik is ezek a próbatételek, és ha nektek kedvez a szerencse, tiétek lehet a három nyereménykönyv egyike.
1.jkold a Vörös Pöttyös? Szeretem. és a Blogturné Klub facebook oldalát.
2. A kiemelt betűk segítségével találd ki, mi is Callie és Seth aznapi feladata.
(A kiadó csak Magyarország területén belül postás (megjelenés után). Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk!)
a Rafflecopter giveaway