Jessica Bird - The Rebel - Égből pottyant szakács

Sorozat: Moorehouse Örökség 1.
Kiadó: Harlequin
Megjelenés: 2012.06.12.
Formátum: 95 oldal - Bianca füzet 257. szám
moly goodreads
Kétség sem férhet hozzá, ha nem tudom, hogy Jessica Bird bizony J.R. Ward-ot takarja, kevésbé lettem volna kíváncsi erre a kiadványára. Ám mivel nem ez az első eset, hogy híres, s általam kedvelt írónő korábbi munkája visszaköszön a Harlequin valamelyik füzetéből, igyekszem nyitva tartani a szemem, és lecsapni a regényekre, hogy teljes legyen a gyűjteményem.
Az Égből pottyan szakács - a Moorehouse Örökség négyesének indító kötete - angolul már kétszer is megjelent, még 2005-ben Beauty and the Black Sheep, majd múlt év nyarán The Rebel címmel. Lényeg a lényeg, mindkét változat jóval több oldalt számlál eredeti nyelven, mint az erősen meghúzott 95 oldalnyi magyar fordítás. Ám a kíváncsiság nagy úr. Úgy okoskodtam, ha e rövidített verzió képes magával ragadni, akkor nem habozok, beszerzem a papírkötéses újrakiadásokat.

Frankie szülei tíz évvel ezelőtt hajóbalesetben életüket vesztették, így rá maradt, hogy gondoskodjon öccséről, húgáról és alzheimer-kóros nagymamájukról. Megélhetésük érdekében a nő kis panzióvá alakította családjuk kúriáját. Ám elegendő bevétel híján a falak szó szerint lasacskán a fejükre omlanak. Ráadásul az idény kezdetekor a főszakácsuk is lelép. S hiába Frankie a környék legkitartóbb és legkonokabb nőszemélye, már ő is közel áll ahhoz, hogy végleg bedobja a törülközőt.
Ám a sors úgy intézi, hogy Nate Walker, a new york felé igyekvő chef, hőn szeretett autója, Lucille, pár kilométerre onnan lehelje ki a lelkét, ezzel arra kárhoztatva a férfit, hogy telefonkereső bandukolása Frankie-ék feje tetejére állt konyhájába vezessen. Ahol, mielőtt a kiborult fogadósné kitessékelhetné a váratlan jövevényt az ajtón, az rendet, a vendégek asztalára pedig fogyasztható vacsorát teremt.
"A férfi csak nézett rá, aztán finoman félretolta, hogy odaférjen a csirkéhez. (…)
– Hány fő? – kérdezte szigorúan a férfi.
– Tessék?
Felvont szemöldökkel nézett Frankie-re, majd türelmetlenül megismételte:
– Hány főnek lesz?
Frankie kezdte megérteni, mi az idegen szándéka.
– Maga szakács?
– Nem, baleseti sebész."
Egymás iránti érdeklődésük azonnali. Ám a nő nem bízik a férfiban, aki szerint viszont ideje lenne, hogy a hölgy leszálljon kicsit a magas lóról. Kényszer szülte együttműködésük a nyárra szól. Ám egy nyár alatt sok minden történhet...

A könyv eredetileg ugyan abban az évben jelent meg, mint az Éjsötét szerető. Ám aki azt várja, hogy az abban megismert hang - vagy legalább is arra emlékeztető - fogja itt is várni, szerintem csalódni fog. Talán az egyetlen hasonló jellemvonás a főhős karakterében fedezhető fel. Úgy tűnik, írónőnk imád olyan férfiakról írni, akik titokzatosak, és valami, az egész életükre kihatással lévő megrázó esemény van a múltjukban. Ám míg paranormális regényeit igyekszik kiszámíthatatlanná tenni, addig itt jószerivel semmi meglepetés nem éri az olvasót. Hacsak az nem, hogy valaki, akire gyakran rásütik, hogy vámpírfogak mögé bújtatott szoftpornót ír, képes ilyen rövidke és nincs rá jobb szó, elcsépelt, s unalmas légyottot adni a főszereplőinek.
Úgy tűnik a pénztárcám megnyugodhat, egyelőre maradok a 'ha meglátom akciós ebookban, talán' véleményemnél. Nem éreztem rossznak a történetet, de nem is volt benne semmi, ami kiváltaná bennem a nekem kell a folytatás kényszeres érzését. Ez egy kis egyszerű, gyors, happy end elvonás utáni gyógykezelésre alkalmas történet.

Értékelésem: