Sarina Bowen: Bountiful



amazongoodreads beleolvasó webpage
Egyszer egy pimasz, réz hajú turista tűnt fel Zara bárjában. S bár a lánynak több esze is lehetett volna, belement a játékba. Bonyodalommentes viszonynak ígérkezett - mindössze néhány tüzes nyári hétnek, amely után mindketten tovább lépnek, s élik az életüket.
Csakhogy a lány teherbe esett.
Két évvel később már megbékélt a gondolattal, hogy Mr Fogalmam-sincs-mi-a-vezetékneve sosem kerül elő. Míg egy napon a férfi egyszerűen besétált a kávézóba arcán azzal az ellenállhatatlan mosolyával.
Dave Beringer sosem felejtette el azt a hónapot, amit a csípős modorú Zarával töltött. S bár közös éjjeleiken tapasztalta meg először a valódi intimitást, letaglózza a hír, hogy gyermeke született. Hiszen azok után, amin gyerekkorában keresztülment ő aztán sosem akart tartós kapcsolatot vagy saját családot.
Ám Vermont gyógyír a megkínzott lelkeknek. Mezői és gyümölcsösei - no meg egy nehezen elnyert szerelem - bőséges jutalommal szolgál.
“Don’t worry, beautiful. You’ll get what you need.”
Öt ok, a Bountiful olvasása mellett:

➊ Ebben a regényben összetalálkozik az írónő True North és Brooklyn Bruisers sorozata. Egyszerre egy, a vermonti vidéken játszódó, második esély románc, s ugyanakkor a sport témájú szerelmi sztorik jegyeit is viseli. Természetesen így jó néhány megszeretett karakter tűnik fel a lapokon, nevezetesen az almatermesztő Shipley klán és a new yorki hokicsapat tagjainak többsége. Ám aggodalomra semmi ok, akár önálló kötetként is élvezhető a könyv.

➋ Az írásmód ragyogó, mint Sarina műveiben mindig. A szöveg laza könnyedséggel sodor minket magával, s ráadásul az élénk részletességű leírásokból szinte süt, mennyire imádja az írónő mind a vermonti vidéket, mind a jégkorongot. Persze azt el kell ismerni, hogy a cselekmény nem hoz hatalmas fordulatokat, viszont a történet mindvégig szép ütemben halad előre. Az én szememben további jó pont a váltott nézőpontú narratíva.

➌ Fölös drámától mentesként jellemezném a regényt, annak ellenére, hogy Dave és Zara kapcsolata egy szenvedélyes egyéjszakás kalandként kezdődött, amely nyári románcba fordult, s végül nem tervezett terhességgel ért véget, amiről aztán a férfi csupán két év múltán szerzett tudomást.

➍ Itt is megnyilvánul, milyen nagyszerű tehetséggel alkot Sarina hihetően valóságos főszereplőket, akik a történt folyamán képesek változni és fejlődni. Mind a főhős, mind a hősnő esendő, ám szépen kidolgozott karakter. Dave védelmező természete teljesen meglágyította a szívemet, s nagyon tetszett Zara szókimondása valamint az, ahogyan vívódott a belső bizonytalanságával.

➎ Castro hogyan kell szakszerűen pelenkázni bemutatóval kísért baráti kiselőadása önmagában megérdemel egy csillagot. Azt a jelenetet olvasva a vigyor egyszerűen odaragadt az arcomra.

Kedvenc idézet:
“With you and me, it’s never just a kiss.”
♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My review on goodreads.