Erin Watt: Paper Princess - Papír ​hercegnő

Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad.
Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött.
Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük.Talán igaza van.
Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait.
Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni?
„A Royal fiúk nem olyanok, mint amire számítottam...”
Számomra a Papír hercegnő maga az ellentmondás.
Sokáig ódzkodtam tőle, mert elriasztott a ya besorolása. S bár a főszereplők valóban mindössze 17 éves középiskolások, ráadásul olykor valóban éretlen tacskókként reagálnak egy-egy helyzetre, mégis, messze vannak attól a visszafogott ártatlanságtól, amivel az én agyam azonosítja az ifjúsági köteteket. Ugyan túl részletes erotikus jelenetek tömkelegétől sem kell tartani, de szitkozódások garmada és szexuális utalások serege mellett az alkohol, a kábítószer és a szerencsejáték szintén feltűnik a lapokon. Így én inkább egy szabad szájú new adultként jellemezném a sztorit.
„Mindig történik valami. Nem mindig jó.”
Azt a sztorit, amit több helyen is szappanoperaként, avagy épp a Pletykafészek és a Narancsvidék találkozásaként írtak le. Találón, mert valóban olyan. Ezernyi titoktól terhes a főszereplő família, plusz megannyi ’drámai’ csavar színesíti az eseményeket. Ami egyrészt nagyszerű, mert folyamatosan mozgásban van a történet, nem igen vannak üres járatok, mindig ott a kérdés, mit hoz a következő fejezet. Másrészt viszont be kell ismerni, hogy a fordulatok sora picit olyan érzetet kelt, mintha a szerzők felcsapták volna a romantikus műfaj klisé enciklopédiáját. Volt itt az eltitkolt gyermektől, a szerelmi háromszögön át, az elszegényedett rokon befogadásáig minden. Persze az is igaz, hogy a jól ismert helyzetek pont azért válhattak sablonokká, mert tetszik, nem tetszik, működnek. Szóval részemről kijár az elismerő főhajtás, amiért az egész kötet izgalmasan mozgalmas tudott maradni, ugyanakkor egy csöppet gúnyos szemöldök felvonással társítanám a közhelyek ekkora mértékű puffogtatása miatt.
„Teljesen felemészt. Forró, fájdalmas és erős.”
Még valamit hallottam gyakran emlegetni az Elle Kennedy és Jen Frederick közös alkotásában született sorozat kapcsán. Nevezetesen, hogy roppant addiktív, ám függővéggel záruló regényekből építkezik. Ezzel a két megállapítással szintén egyet kell értenem. A szöveg elképesztően jó stílusa, no meg az előbb említett eseménydússága szinte beszippantja az olvasót, és arra készteti, hogy vad iramban falja a sorokat... hogy aztán arculcsapásként érje, bizony messze még Ella és Reed boldog egymásra találása. Megnyugtatásként gyorsan megjegyzem, kettejük kalandos szerelme boldog véget ér majd a harmadik kötetben, s a negyedik illetve ötödik rész középpontjában már Eathan áll majd.
„Ezen a világon semmi sem csillog örökké.”
Node, vissza oda, hogy a cliffhanger még mindig az utálom listám élén tanyázik. Ugyanis itt nem szimplán arról van szó, hogy gyaníthatóan egy dög hárpia machinációján és/vagy egy önértékelési problémáit titkoló főhős gálásnak hitt baromságán alapuló hatalmas félreértés okozta érzelmi katyvasz közepén kellett búcsút mondanunk a szerelmeseknek. A keserű szájíz oka nálam az, hogy ezzel a lépéssel szinte teljesen romba dőlt a megannyi fordulat ellenére is mindössze kb két tyúklépésnyit előre haladó főszál, azaz Elláék kapcsolata. Ráadásul miután a szerzők elhitették velem, hogy egy szegény, ámde talpraesett leányzó a Kegyetlen játékokkal vetekedő közegben találja magát, és ott szépen – olykor egyenesen mulatságos hetykeséggel - helytáll, képesek voltak meglépni a közel megbocsáthatatlant: a szerelembe esés úgy összezavarja a hősnő buksiját, hogy a legújabb nehézséggel szembesülve a megfutamodás lesz a legjobb ötlete... Hát jaj!
„Még mindig hiszek abban, hogy vár rám valami jó is. Csak ki kell bírnom, hogy eljöjjön az én időm.”
Úgyhogy igen, a Papír hercegnő kapcsán kissé kesze-kuszák az érzéseim. Egyrészt imádtam, másrészt a szememet forgattam tőle. Elképesztően várom a folytatást, de egy induri-pindurit tartok is attól, milyen kalamajka zúdul még a nyakamba. Jó hír viszont, hogy gyaníthatóan nem túl hosszú várakozásra vagyok kárhoztatva, hiszen Sándor Alexandra Valéria máris dolgozik az Összetört herceg fordításán, sőt a kiadó honlapján is feltűnt már a kötet.

Kedvenc idézet:
„A sors keze a gyengéknek való: azoknak, akiknek nincs elég hatalmuk vagy kitartásuk, hogy kihozzák az életből, amit akarnak.”

Könyvinfók:


Erin Watt

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634571490
360 oldal, kartonált

Műfaj: new adult
Sorozat: Royal család 1.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, Ella nézőpontú

Ki? Reed Royal & Ella Harper (17)
Hol? Bayview, Kirkwood
Mikor? ősz
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? igen
Lezárás? függővég
Önállóan olvasható? nem

10.09. - Kelly & Lupi olvas
10.11. - Deszy Könyvajánlója
10.13. - Insane Life
10.15. - Könyvvilág
10.17. - Angelika blogja
10.19. - Sorok között
10.21. - CBooks
10.23. - Dreamworld

Nyereményjáték:

Az állomásokon található leírások alapján a világ leggazdagabb embereinek neveit kell kitalálnotok.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
A 75 éves üzletember, New York polgármestere volt 11 évig, vagyona 47,5 milliárd dollár.
a Rafflecopter giveaway