Sarina Bowen & Sarah Mayberry - Temporary



amazongoodreads beleolvasó webpage
Már az első pillanattól tudtam, hogy Callan Walker bajt fog hozni rám. Az önelégült mosolya, a dögös ausztrál akcentusa és a drága cipői mind arról árulkodtak, hogy ez a pasas megszerzi, amit akar. És most két dolgot akar: egy bűnös éjszakát és a segítségemet, hogy a nagybátyja hagyatékának kezelése ügyében kijátszhassa az anyját.
Ám egyiket sem adhatom meg neki, hiszen én vagyok az egyetlen, aki megóvhatom a húgomat attól, hogy állami gondozásba kerüljön. S bár mellette szól a pénze és a vonzereje, a kétségbeesésem sokkal erősebb ezeknél. A családja cégénél betöltött ideiglenes pozíciómból akár teljes idős állás lehet. Szükségem van rá, hogy így legyen.
Csakhogy, amikor Callan szemeinek simogatását érzem a testemen, olykor megfeledkezem a kötelezettségeimről. Átható tekintete felszínre hozza a megfáradt külsőm mögött rejtőző gondtalan, jókedélyű lány énemet.
És minden rendben is volt - egy pár röpke pillanatig. Az éjszaka, amit együtt töltöttünk, hiba volt. Egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy belekeveredjek a családi viszályukba. A drága ruhák hiába takarnak érdekes lelket, nem feledkezhetek meg róla, hogy ő csak ideig-óráig lesz itt, nekem pedig túl sok a veszíteni valóm.
Milyen kár, hogy a bolond szívem képtelen ezt felfogni...

Ha egészen őszinte akarok lenni, nem tudtam biztosan, mire is számítsak ettől az együttműködéstől. Egyrészt Sarina Bowen könyveire rögtön rárepülök, másrészt egyetlen Sarah Mayberry kötetet sem olvastam még. Szerencsére úgy tűnik, a két hölgy ügyesen dolgozik közösen.
“No flirting, no touching, no eye-fucking, no dirty-talk between nine and five.”
Kellemes, a milliomos playboy jó útra tér típusú jelenkori románcot hoztak össze. A szöveg szép gördülékeny volt és az élvezetes, csöppet pimasz humor sem maradt el. A történetet inkább karakter központúnak mondanám, mint magával ragadóan fordulatosnak. De nekem tetszett, mert ez azt is jelentette, hogy bár a gyász árnyékában szökkent szárba a szerelem, ráadásul mindkét főszereplő oldalán akadtak titkok és (fél)hazugságok, a regény mindvégig könnyed hangvételű tudott maradni. Nem volt szükségtelen nagy drámázás, mindössze pár, előre jól látható buktatót hozott a boldogsághoz vezető út.
Egyébként a főszereplőkről szólva meg kell említenem, mennyire megkedveltem Callan és Grace kettősét. A férfi ránézésre csupán egy jóképű, gazdag ausztrál playboy, de voltaképp arany szíve van, és valódi emberbarát. A lány két lábbal a földön álló, keményen dolgozó, pimasz new yorki. Teljesen eltérő háttérrel rendelkeznek, mégis mindketten családi problémáikkal küszködnek. Talán pont ezért tetszett annyira, ahogyan összefonódott kettejük élete. Kölcsönzött némi munkahelyi románc felhangot a sztorinak valamint jópofa adok-kapok párbeszédeket eredményezett, ráadásul élvezet volt nézni, ahogyan apránként kiderült, milyen helytelenek voltak a másikkal kapcsolatos előítéleteik.
A váltott szemszögű narráció, a családi kötelékek fontosságának hangsúlyozása, a megindító búcsúbeszéd, a cuki kutyus mind-mind csak fokozta az olvasás élményét. Ám az abszolút kedvencem Callan bűnbánó szerelmes levele volt, amelyet kézhez kapva Grace olyan őrült módon rohant a férfi után, hogy arról rögtön a Bridget Jones film vége ugrott be.

Szóval a Temporary egy új írói együttműködés élvezetes nyitánya, ami remélhetőleg nem marad folytatás nélkül. Én például nagy kíváncsi lennék Claire történetére.

Ui.: Ennek a regénynek köszönhetően csillapíthatatlan vágyat érzek rá, hogy megkóstoljam a Tim-Tam-et és a fagyasztott Vovo-t is.

Kedvenc idézet:
“Facts are wonderful things, but they’re only valuable if you have a purpose for them.”

♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My review on goodreads.