Brittainy C. Cherry: The Silent Waters - Csendfolyó

Gyerekként szerettek egymásba, ám egy szörnyű élmény rányomja bélyegét a lány életére. Elég erős-e a szerelem ahhoz, hogy leküzdjék a múlt árnyait, amelyek rátelepednek a kapcsolatukra?
Brooks és Maggie May szeretik egymást… de nem szeretik önmagukat.
Szívbe markoló történetük megszegett ígéretekről, szerelemről, életről és halálról szól, azoknak, akik sodródnak a hullámokkal, és azoknak, akik mellett lehorgonyozhatnak.

Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!
„Ő jelentette számomra a legszebb utazást...”
Nem titok, hogy Brittainy C. Cherry-nek bérelt helye van könyvmoly szívem lírai szépségű romantikus köteteket imádó sarkában. Így aztán kár lenne tagadni, hogy ha az Az vagy nekem sorozat darabjai kerülnek szóba, nos, a véleményem egy hangyányit elfogult. Csak rajongólányosan csillogó szemekkel, elragadtatott sóhajokkal tűzdelt lelkes fecsegésre telik tőlem, akármelyik részről alkotott véleményemet kérdik. Az ok roppant egyszerű: Ezek az egymástól nagyon eltérő, mégis egyaránt érzelmes s csodálatos történetek a lelkemhez szólnak, és édes szépségükkel teljesen elvarázsolnak. Plusz, őszintén bevallom, a borítókra sem esik épp rosszul ránézni. ;)
„Megértettem, hogy a szavak néha üresebbek tudnak lenni, mint a csend.”
Mivel a Lebegés és a Tűzeső után harmadikként a Csendfolyó is bekerült nálam a kedvencek közé, ezért egy percig sem volt kérdéses, hogy az eredeti angol után, bizony magyarul szintén olvasni akarom. Anno harminchárom idézetet mentettem el az e-olvasómon, most, a papír kiadást kézbe fogva, szintén nem spóroltam a színes jelölő lapocskákkal. Mindahány mondat és jelenet kedves a szívemnek, de a legdrágább tagadhatatlanul ez:
„A te szívdobbanásaid forgatják a földet.”
Olyan kis kedvesen egyszerű, mégis, ahányszor eszembe jut, mosolyt csaj az ajkamra, és könnyeket a szemembe. Pontosan úgy, akár Maggie és Brooks szerelmének harminc esztendőn átívelő szerelme, amely egyszerre volt fájdalmas és gyönyörűséges.
S bár számtalan apró részlet hozzájárult ahhoz, hogy ennyire mély hatást gyakoroljon rám a regény, van egy bizonyos, amely messze kiemelkedik a sorból. Csöppet sem meglepő módon a könyvek szeretete, amely szinte átitatta a lapokat, teljességgel lenyűgözött. Persze, imádtam a gyermekkori pillanatokat, az üzeneteket, azokat az 5 perceket, azt a rengeteg zeneszámot, Brooks kitartó, csendesen gondoskodó természetét, a papa giccsesen szörnyűséges vicceit, a családi és baráti szeretet megnyilvánulásait is. Ám az, ahogyan az írott szó iránti mély rajongást, az életünkre, látásmódunkra gyakorolt hatását megmutatta a szerző, egyszerűen lehengerelt.
„Egy lenyűgöző könyv sokadik újraolvasásra is tartogat meglepetést. Mindig ráébreszti az olvasót valami újra, másként láttatja vele a világot, függetlenül attól, hogy hányadszor olvassa a történetet.”
Zseniális, hát nem?

4 apró érdekesség:

➊ A borítón Luke Ditella látható. Amikor az írónő meglátta az instagramját, rögtön érezte, hogy tökéletesen megtestesíti Brooks-ot.
➋ A regényben említett zenék:
➌ Brooks és Maggie dala:


➍ Idén Valentin napon előtt a True Story Book Blog oldalán számos szerző osztotta meg egy-egy kedvelt karakterük szerelmes üzenetét, közöttük volt Brittainy C. Cherry is.

Könyvinfók:


Brittainy C. Cherry

moly
goodreads
Kiadó: Libri
Fordító: H. Prikler Renáta
ISBN: 9789634331193
432 oldal, kartonált

Műfaj: new adult
Sorozat: Az vagy nekem 3.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, váltott nézőpontú

Ki? Brooks Tyler Griffin & Maggie May Riley
Hol? Harper County (Wisconsin)
Mikor? 2004-2026
Érzékiség? visszafogott
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
08.31. - Deszy könyvajánlója
09.01. - Zakkant olvas
09.02. - Angelika blogja
09.03. - Könyvvilág
09.04. - CBooks
09.05. - Insane Life
09.06. - Krisztina blogja
09.07. - Dreamworld

Nyereményjáték:

A Csendfolyó egyik főhőse Maggie igazi könyvmoly, rengeteget elolvas a történet során, így most egy igazi könyvmolyos játékra hívunk titeket. A feladatotok az lesz, hogy a kissé hiányos fülszövegekből kitaláljátok az általa elolvasott könyv címét és íróját.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Afganisztán, 80-as évek. A perzsa kultúra egykori bölcsőjének életét ellehetetleníti a terror és a háború. (...) a társadalomból kivetett törvényen kívüliként születik, s kamaszkorában még azt a kevés szeretetet is megvonja tőle a sors, amit gyerekként még megkapott. (....) akár boldogság is várna, ha életét nem forgatná fel mindenestől a véres háború. A két nőt közel hozza egymáshoz a szenvedés és a szeretett emberek elvesztése, sorsuk összefonódik a kegyetlen férfivilágban.
a Rafflecopter giveaway