Jennifer L. Armentrout: Obsession - Függőség

Hunter könyörtelen bérgyilkos. A Védelmi Minisztérium szoros megfigyelés alatt tartja, de ez nem zavarja, hiszen az a feladata, hogy végezzen a rosszfiúkkal. Ideje nagy részében imádja a munkáját. Egészen addig, míg nem mindennapi feladatot kap: meg kell védenie egy embert az arumok egyik halhatatlan ellenségétől.
Serena Cross egy szavát sem hiszi a legjobb barátnőjének, aki azt állítja, hogy a saját szemével látta, ahogy egy befolyásos szenátor fia átváltozott valami… természetfelettivé. Ugyan ki hinne el ekkora sületlenséget? Serena azonban hamarosan szemtanúja lesz annak, hogy a barátnőjét meggyilkolja egy idegen, és ezáltal egy olyan világba csöppen, ahol egyesek ölni is képesek azért, hogy a titok titok maradjon.
Annak ellenére, hogy másfélék, Hunterben szenvedélyes vágy ébred Serena iránt, ezért az arum a maga számára is meglepő dolgot tesz: megszegi az eddigi életét irányító szabályokat, és szembeszegül a munkaadóival Serena biztonsága érdekében. A kérdés csak az, hogy vajon az idegenek és a kormányzat jelenti Serena számára a legnagyobb fenyegetést… vagy maga Hunter?

Nem titok, hogy Jennifer Luxen sorozata jött és elsöprő győzelmet aratott nálam. Imádtam az egész Roswelles feelinget, a morcos, ámde annál dögösebb földönkívüli kontra könyvmoly/blogger leányzó románcot. Azért pedig különösen hálás voltam az írónőnek, amiért a sorozat előrehaladtával a főszereplők túlléptek a szemérmes csókokon, s fordulatos kalandjaikat idővel szenvedélyesebb pillanatok is fűszerezték. Szóval a széria befejeztével, naná, hogy majd’ megevett a penész, hogy rátegyem a mancsom a spinoff kötetre.
„Huntert szeretni kész őrültség… mégis helyes.”
Érdekesnek találtam az ötletet, hogy ezúttal a csúf, gonosz ellenségként elkönyvelt arumok kerülnek előtérbe, plusz Hunter karaktere már az a Ellenállásban felkeltette a kíváncsiságomat, no meg persze a felnőttesebb sztori ígérete sem volt épp ellenemre. És annyira, de annyira boldog vagyok, amiért a könyv totálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeimet! A Függőség izgalmas és szórakoztató történet két roppant szimpatikus karakterrel, ahol ráadásul még a régi ismerősök is beköszönnek. Élvezettel merültem el a lapok között, s kimondottan nehezemre esett letenni a könyvet.
Dicsérhetném a szerző magával ragadó, humorban gazdag írásmódját, a pörgős cselekményt, a sistergő szenvedélyt, vagy áradozhatnék a talpraesett és karakán hősnőről, meg a dögös, s legalább annyira arrogáns főhősről… S bár mind igaz lenne, nem csak ezek azok a tulajdonságok, amelyek számomra öt csillagossá tették ezt a lendületes regényt.
„… mindkét oldalon vannak ártatlan, jólelkű idegenek.”
Az én szememben rengeteget hozzáadott az élményhez, hogy beleshettem az ellenség kulisszái mögé. Bár tudom, némileg szerencsétlen a szóválasztás, de immár emberibbnek tűnik az a faj, amit szívből rühelltem az elmúlt évek alatt. Így az egész háttér viszály sztorija kerekebb lett, jóllehet azért nem tiltakoznék további adalékok, részletek ellen sem. A lényeg, hogy való igaz, bőven van az arumok között utálni való egyed, ugyanakkor sokan csak élni szeretnék az életüket, bár genetikájuk alaposan megnehezítik a helyzetüket. Szegről végről engem Sherrilyn Kenyon apollitáira emlékeztetnek. S ha már a hasonlóságoknál tartunk: Egy hely, ahol a különböző idegenek békében megvannak egymás mellet? Hahó, ismerős valakinek a Peltierek által vezetett Menedék? Nekem, aki imádja a Sötét Vadászok világát, ezek a hasonlóságok mind megmelengették a szívemet.
A másik, ami veszettül tetszett, a sok adok-kapok szóváltás volt. Ki tudja miért, de azok mindig levesznek a lábamról, s itt aztán bőven kijutott belőle, megfejelve dühös dobállózásokkal (Serena részéről) és cirkalmas szitkozódásokkal (Hunter oldaláról). Néha csak úgy pattogtak a szikrák közöttük. Imádtam!
„Ő lett a fényem, a melegségem, és nem álltam készen arra, hogy elengedjem.”
Szörnyen reménykedem benne, hogy valamikor Jen visszatér majd az arumok és luxenek világához, mert tudni szeretném mi a helyzet ezzel a rejtélyes Luc-kal… Egyszerűen kell neki egy saját történet! S ha lehetséges, akkor mihamarabb. Légyszi, légyszi.

Kedvenc idézet:
„… nem mindig az okos cselekedetek a helyesek.”

Könyvinfók:


Jennifer L. Armentrout

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett
ISBN: 9789633998342
384 oldal, kartonált

Műfaj: paranormális romantikus
Sorozat: Luxen spinoff
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, váltott nézőpontú

Ki? Serena Cross & Hunter
Hol? Colorado és Nyugat-Virginia
Mikor? május
Érzékiség? heves
Szerelmi háromszög? nincs
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen

12.06. - Insane Life
12.07. - Kelly & Lupi olvas
12.08. - Sorok között
12.09. - Dreamworld
12.10. - Angelika blogja
12.11. - Deszy könyvajánlója

Nyereményjáték:

Minden állomáson ugyanannak a szobának a képét láthatjátok, amit beosztunk négyzetes koordinátákra és állomásonként máshol egy árnyat elrejtetünk. Nektek a feladatotok megtalálni hol rejtőzik ez az árnyék és beírni a pontos koordinátáját.
(Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszolnak! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway