Alexa Riley: Shielding Lily

Lily Parker első napját kezdi egy új iskolában. Mostanra, a végzős év második félévének elejére, már semmi más vágya nem maradt, mint leérettségizni és eltűnni a városból, mivel otthoni élete maga a pokol, ahonnan mihamarabb ki kell szabadulnia. S akkor megismerkedik Rennel...
Ren Hendrick bármibe fog, sikeres lesz benne. Így van ez a futballozással is. Ugyanakkor semmi sem képes valóban lázba hozni. Csendes és visszahúzódó természet, ezzel gyakran bosszúságoz okozva a körülötte legyeskedőknek, ám őt ez egy csöppet sem érdekli. Szürke élete viszont hirtelen színekkel telik meg, amikor megismeri Lily-t...
Kettejük története az édes, első szerelemről szól. Arról, hogy megtalálhatjuk örök párunkat már azelőtt, hogy egyáltalán álmodtunk volna ilyesmiről.

amazon goodreads webpage

Mindenek előtt szeretném kiemelni, hogy már a könyv eleji ajánlás elrabolta a szívemet.
“This book is for those that found love when everyone thought they were too young to know what it was. We should all be lucky enough to find our forever so soon.”
Édesen szentimentális, és annyira illik ehhez a történethez. Imádom!

A Shielding Lily úgy kezdődik, mint egy átlagos ifjúsági vagy épp new adult regény. A főszereplő srác dögös és népszerű focista, aki számára azonban nem minden szól a sportról. Ő többet szeretne, valamit, ami valóban megszólítja a lelkét. A suli újonnan érkezett tanulója a főszereplő leányzó. Szegénynek otthon bőven kijut a rosszból, így szeretne mihamarabb elszabadulni onnan, s talán rajztehetségével kezdeni valamit a jövőben. Amikor ők ketten találkoznak, azonnal fellángol közöttük a vonzalom. S mivel mindketten szimpatikus, kedvelhető karakterek, ráadásul irtó aranyosak együtt, nekünk olvasóknak nem igen van más választásunk, mint vadul drukkolni a szemünk előtt kibontakozó édes, ifjonti szerelemnek.
“The second I saw you, I fell, babe. I fell hard and fast. I want to spend the rest of my life with you. Loving you and becoming everything to you like you are to me.”
Ugyanakkor persze ez nem más, mint egy az Alexa Riley féle smutt jóságokból. Következésképp Lily és Ren kapcsolata villámsebesen alakul. A csendes srác mihelyt rátalált az ő kicsikéjére valódi birtokló és védelmező alfa hímmé változik, Az ártatlan csókok egykettőre izzó szenvedélybe fordulnak, a főszereplők szüzessége pedig csakhamar a múltba vész. Aztán rövidesen már a happy endnek, no meg a bőségesen adagolt epilógusoknak örvendhetünk.
Az igazat megvallva ez a kötet más lett, mint a szerzők legtöbb korábbi írása. A történet itt szerintem szelídebb és kevésébe pajkos, a karakterek is kaptak egy kis hihető mélységet. Mézédes és kényeztetően vadító olvasmány lett ez, méghozzá ügyes és ízléses kivitelezésben. Őszintén élveztem az elejétől a végéig, s minden idők második legkedvesebb AR kötetemmé vált. (A PS You're Mine-t eddig még egyik könyvnek sem sikerült überelnie nálam.)

Kedvenc idézet:
“... all the wishing in the world can't turn back the clock.”
♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My review on goodreads.