Mia Sheridan: Leo's Chance - Leo esélye

Tényleg megérdemel mindenki egy új esélyt? Az is, aki hazudik érte?
Jár-e mindannyiunknak egy újabb dobás? Akkor is, ha részben mi okoztuk saját vesztünket?
Mi mindent tennél meg azért, hogy új esélyt kapj a szerelemre? Hogy új esélyt kapj az életre? Hogy elmondhasd a saját történetedet?
Evie már elmondta az övét. De minden szerelemnek két oldala van. Ideje, hogy adjunk egy esélyt Leónak is!
„Százszor inkább nézzenek bolondnak, minthogy később meg kelljen bánnod valamit.”
Meg kell mondanom, némileg bizonytalankodva vágtam bele a Leo esélye című könyvbe. Egyrészt még mindig melengette a lelkem az Archer’s Voice nyújtotta gyönyörű élmény, másrészt élénken élt bennem a Leo keltette kisebb csalódás, amiért nem tudott ugyanolyan mély hatást gyakorolni rám. Kétséges volt, vajon a történet újramesélése képes lesz-e kiküszöbölni e csorbát és elérni, hogy akarjam a sorozat minden kötetét a polcomon látni. Sajnálatosan nálam nem igazán sikerült ez a mutatvány.
„Sok történet igazságtalannak tűnik a közepénél.”
Készséggel elismerem, hogy egy tükörregény esetén mindig nehéz dolga van a szerzőknek, hisz kvázi ugyanazzal a sztorival kell ismét a lapok mellett tartani az olvasókat. Ugyanakkor ironikus módon az én szememben nem ezen a téren bizonyult kevésnek a regény. Számomra a keserédes visszaemlékezések, valamint Leo és a balesete után őt látogató pszichológus, dr. Fox, beszélgetései megadták azt a pluszt, amitől azt éreztem, ez a kötet színesítette a korábban már megismert történetet. S bár az Evie és Leo közti érzelmi kapcsolat ábrázolását továbbra is picit elnagyoltnak tartom, a megható és édes pillanatok ugyancsak képesek voltak nálam ezt ellensúlyozni. Sőt, azt is, amit oly sokan felróttak a főszereplőnek - miszerint titkolózva és magát másnak mutatva tért vissza a lány életébe – én el tudom fogadni. Persze nem állítom, hogy ez volt a legokosabb vagy leghelyesebb döntés, de szerintem tényleg van abban valami, hogy így a múlt nyomasztó súlya nélkül tapasztalhatták meg a szerelmet. Szóval, ha nem is hibátlan a cselekmény, azért kimondottan élvezhető.
„Mindig azt hittem, hogy az otthon az egy hely, most pedig kiderül, hogy egy személy. Az otthon maga Evie.”
Akkor mégis hol a gubanc? Az hiszem, a mesélés hangvételében. Szinte az egész könyv olyannak hatott, mint amikor egy dalt nagyon fals hangon énekelnek. Tudom én, hogy a huszonhárom éves fiatal férfiak többnyire zabolátlan, szókimondó és laza stílusúak, de itt néhány kifejezés már-már alpárinak hatott. Ráadásul, míg a párbeszédek egyszerűségéért vádolható az írónő tapasztalatlansága, addig a döcögős szövegért és a furcsának ható szavakért gyaníthatóan nem. Legnagyobb sajnálatomra a líraiság, ami annyira tetszett az eredetiben olvasott Archer’s Voice-ban, ebben a könyvben csupán nyomokban csillant meg itt-ott. Aki esetleg nem értené, mégis miről beszélek, az lapozza fel a 26. fejezetet, és olvassa újra onnantól, ahol Evie megkéri ’Jack’et, hogy mutassa meg a hátán lévő tetoválást. Na kérem, az az a hang, amibe én anno beleszerettem. Ott, annál a résznél tényleg éreztem, hogy az egyszerű kifejezések édes dallammá állnak össze. Vajon csak a fordítás sikerült félre vagy valóban ennyit fejlődött a későbbiekre maga az írónő is?
„… az életben még a legborzasztóbb dolgok is tartogatnak néha értékes ajándékokat.”
Azóta is ez a kérdés motoszkál bennem, így aztán még mindig tipródok. S hogy e tarthatatlan állapotot felszámoljam, szerintem próbát teszek a későbbi részekkel. Ám per pillanat erősen hajlok az angol nyelvű kiadások felé.

A regényben említett dal:

Könyvinfók:


Mia Sheridan

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Margittay
ISBN: 9789639708495
312 oldal, puhatáblás

Műfaj: new adult
Sorozat: A szerelem csillagjegyében 1,5.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, Leo nézőpontú
Önállóan olvasható? a Leoval egyben ajánlott

Ki? Evelyn Cruise (22) & Leo McKenna / Jake Madsen (23)
Hol? Cincinnati
Mikor? ősz
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? nincs
Lezárás? boldog

#Kulcsszavak: barátság, baleset, bizalom, csonka család, első szerelem, kórház, második esély, megrontás, nevelő otthon, nőcsábász, pedofília, pszichológus, temetés, titok, visszaemlékezés

01.16. - Deszy könyvajánlója
01.18. - Angelika blogja
01.20. - Cbooks
01.22. - Kristina blogja
01.24. - Kelly & Lupi olvas
01.26. - Dreamworld
01.28. - Media Addict

Nyereményjáték:

Mia Sheridan csillagjegyes sorozata minket is megihletett. Olyan híres színészeket válogattunk, akik mindannyian az Oroszlán jegyében születtek. A Ti feladatotok, hogy felismerjétek őket, és a nevüket beírjátok a rafflecopter megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway