Sarah MacLean: Ten Ways to Be Adored When Landing a Lord - A hódítás tíz szabálya


molygoodreads
Beleolvasó

Amióta a népszerű női magazinban megjelent a hír, hogy Lord Nicholas St. John még a facér férfiak táborát gyarapítja, azóta folyamatosan üldözi őt az összes előkelő hajadon hölgy.
Egy időre elutazik, hogy megszabaduljon tőlük, ám ekkor nagy igyekezetében kinek az útjába keveredik? Egy önálló és határozott nő elé, aki ugyanakkor a leggyönyörűbb is, akit valaha látott.
Lady Isabel Townsend egy léhűtő szerencsejátékos nemes lánya. Túl sok titkot őriz, a pénznek viszont valójában nagyon is híján van. Bár már hozzászokott ahhoz, hogy gondot viseljen magára, apja halála miatt ezúttal segítségre szorul: meg kell védenie a kisöccsét megillető jogokat. A jóképű és tájékozott Lord Nicholas megoldást jelenthetne minden problémájára.
Ám a ladynek roppant elővigyázatosnak kell lennie. Kerülnie kell minden meggondolatlanságot - például, hogy piszkosul, szenvedélyesen beleszeressen valakibe.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Hetesy Szilvia
ISBN: 9789633739563
448 oldal, kartonált

Sorozat: Love By Numbers 2.
Ki? Isabel Towsend & Nicholas St. John
Hol? Yorkshire & London
Mikor? 1823. nyara

Műfaj: történelmi romantika
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű
Érzékiség: fülledt
Lezárás: boldog
„Egy úriember meghódítása egy hadjárathoz hasonlít.”
Ez a könyv az édes románc, az érzéki szenvedély és az évődő humor lebilincselően szórakoztató elegye. Ugyan tagadhatatlan, hogy sorra a műfaj ismerős fordulatai köszönnek vissza a lapokról, ám a történet jó ütemben halad előre, és könnyedén olvastatja magát. A leírások hangulatosak, a szereplők ügyesen, árnyékoltan ábrázoltak, a diológusok pedig gyakorta mulatságosak. S ahogyan az egy jó szerelmes regénytől elvárható, csak úgy szikrázik a levegő a főhős és hősnő között, akik tökéletes párost alkotnak.
„- Úgy látom, hogy maga nem egy könnyű eset.
- Nagyon téved! - tiltakozott felháborodva. - Legalábbis az átlagosnál nem vagyok nehezebb eset.”
A sármos Nicholas St. John a regency kor Indiana Jonesa; a régiségek szakértője és nagy kalandor, aki számos veszélyt átélt már, s közben komoly hírnévre, no és persze vagyonra tett szert. Nem meglepő hát, hogy a Gyöngyök és pelerinek néven megjelenő londoni társasági lap az egyik legkívánatosabb lordként nevezi meg legújabb számában. Természetesen e kétes elismerés házasságról álmodozó, szempillarebegtető nők vérmes hadát szabadítja a férfira, aki nem fogadja épp kitörő lelkesedéssel ezt a nagy figyelmet. Mondhatni, kapóra jön számára Leighton herceg kérése, miszerint segítsen megtalálni a főúr titokzatos módon eltűnt húgát. A nyomok Yorkshirebe, Dunscroft kis falujába vezetnek.
A közeli Towsend Parkban él Isabel, aki olyan erős, eszes és független nő, akire minden bizonnyal Jane Austen is büszke lenne. A huszonnégy esztendős hajadon mindent megtesz, hogy fenntartsa a roskatag birtokot, tisztességel felnevelje kisöccsét, Reddich ifjú grófját, és megóvja mindazokat, akik nála találtak menedékre. Ha kell, ő bizony maga lát a tető kijavításának, s ha nincs más mód pénzt szerezni, hát megpróbálja eladni anyjától örökölt egyedi szoborgyűjteményét. Minő szerencse, hogy pont az ország egyik legnagyobb szaktekintéjébe botlik bele váratlanul!
Egyikőjük sem gondolja, hogy a következő pár nap örökre megváltoztatja az életüket: Miközben számos titokra fény derül, Isabel és Nick között lassacskán szenvedélyes szerelem szövődik.
„A nő feje újra kikandikált a tető szélén. – Ne feledje , hogy a hang felfelé száll, mylord! Vigyázzon a nyelvére!
– Ezer bocsánat – kiáltott fel egy túlzóan mély meghajlással. – Nem vagyok hozzászokva, hogy tetőn mászkáló hölgyekkel társalogjak. A helyzetnek megfelelő etikett valahogy kiment a fejemből.”
Nem tagadom, türelmetlenül vártam a regény megjelenését, és roppant nagy élvezettel merültem el benne. Jókat kuncogtam a szellemes párbeszédeken, sóhajtoztam és pirultam a szerelem s vágy pillanataiban, megkedveltem számos mellékszereplőt, valamint csodálattal vegyes ámulattal olvastam a Minerva Házról, a bajba jutott nők végső mentsváráról.
Mégis úgy gondolom, a könyv nem minden hibától mentes. Gyanítom, nem én leszek az egyetlen, aki úgy találja, kár, hogy rejtve marad előlünk, hogyan s miként szövődik a történet másodlagos románca Isabel unokahúga, Lara, és Nick török kísérője, Rock Duruchan között. Mint ahogyan talán nem csak én érzem majd úgy, hogy a hősnő túlon-túl sokáig tétovázik, megbízzon-e abban a férfiban, aki számos alkalommal ékesen bizonyítja jóindulatát és szavahihetőségét.
Ugyanakkor persze az ilyen apróságok csöppet sem tartanak vissza attól, hogy máris a folytatást akarjam. Hiszen minden összevetve ez a kötet csak megerősített abban a véleményemben, hogy Sarah MacLean neve egyet jelent az élvezetes és igényes történelmi romantikával.

{ A sorozatról: }

A Love By Numbers trilógia darabjai:

1. Nine Rules to Break When Romancing a Rake - A csábítás kilenc szabálya
Eredeti megjelenés: 2010. március 30. | Főszereplők: Calpurnia (Callie) Hartwell & Gabriel St. John, Ralston márkija | London - 1823

2. Ten Ways to be Adored When Landing a Lord - A hódítás tíz szabálya
Eredeti megjelenés: 2010. október 26. | Főszereplők: Isabel Townsend & Nicholas St. John | Yorkshire & London - 1823

3. Eleven Scandals to Start to Win a Duke's Heart
Eredeti megjelenés: 2011. április 26. | Főszereplők: Juliana Fiori & Simon Pearson | London - 1823

Az első részben Ralston márkija, majd a második történetben ikeröccse találta meg a szerelmet. A harmadik kötetben pedig a gyermekkori ellenségükből felnőttkori barátjukká lett Leighton hercege lesz a főhős, akivel kisebb jelenetekre már összetalálkozhattunk a könyvekben.


12.20. - Angelika blogja
12.24. - Insane Life
12.28. - Dreamworld

Nyereményjáték:
A hódítás tíz szabálya az 1823-as esztendőbe repít vissza minket, abba az időbe, amely számos történelmi-romantikus regény szerzőjét megihletett már. A blogturné bejegyzéseinek végén olyan szerelmespárok neveit adjuk meg, akiknek története szintén a korabeli - regency és viktóriánus - Angliában játszódik. Megfejtésként e könyvek címeit várjuk a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A kiadó kizárólag Magyarország területére postáz! Az emailes értesítést követően, ha a nyertes nem válaszol 72 órán belül, új nyertest sorsolunk.)


a Rafflecopter giveaway