J. Lynn (Jennifer L. Armentrout): Wait For You - Várok rád


molygoodreads

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Császár László
ISBN: 9789633990223
? oldal, kartonált

Vannak dolgok, amikre megéri várni…
A 19 éves Avery Morgansten életét egy öt évvel korábbi halloween-buli mindörökre megváltoztatta. Az események hatása elől csak úgy menekülhet, ha az otthonától több ezer kilométerre lévő egyetemre jelentkezik. Nem szeretne mást, mint minden feltűnést kerülve elvégezni az iskoláit – de már az első napon összeakad egy sráccal, aki képes darabokra törni a maga számára, gondosan felépített jövőt.
Vannak dolgok, amiket át kell élni…
Cameron Hamilton 190 centi magas, amolyan leányálom – szikrázóan kék szemmel és valami megfoghatatlan képességgelarra, hogy Avery megint olyasmikre vágyjon, amiktől évekkel korábban megfosztották. Veszedelmes dolog lenne közelebbről is megismerkedni vele, de lehetetlen figyelmen kívül hagyni a kettejük között vibráló feszültséget, ami felszínre hozza Avery személyiségének egy mindeddig ismeretlen oldalát.
Vannak dolgok, amiket nem lehet elhallgatni…
Aztán Avery egyre több fenyegető e-mailt és hívást kap, és kénytelen szembenézni a múltjával, amit annyira szeretett volna mindörökre elfelejteni. Rádöbben, hogy van valaki, aki nem fogja egykönnyen elengedni. Vajon ha kiderül a rettenetes igazság, ezzel Avery is elindulhat a gyógyulás útján? És Cam akkor is mellette marad majd, ha megtudja, mi történt? Vannak dolgok, amikért megéri harcolni…

Sorozat: Wait for You 1.
Ki? Avery Morgansten & Cameron Hamilton
Hol? Shepherdstown (Nyugat-Virginia)
Mikor? tanév

Műfaj: new adult
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, egy (Avery) nézőpontú
Érzékiség: izzó felnőtt tartalom
Lezárás: boldog
„...pontosan tudod, hogy ha kell, akkor várok rád, Avery.”
Wow, ez bizony nagyszerű volt! Igazi álmodozósan sóhajtozós és pirulósan szenvedélyes new adult románc arról, hogy az örökre összezúzottnak hitt bizalom újjáépíthető a megfelelő ember mellett.

Azt mondom, vétek lenne kihagyni, mert…
„– Én még soha nem csináltam semmit azokból a dolgokból, amikre most készülünk. Tudom, hogy néha nagyon nehéz velem. Nem ígérhetem, hogy ez lesz életed legsimább kapcsolata.
– Szerintem, ami könnyű, abban nincs is élvezet – kiitta a tejes poharat, majd felállt, és odajött mellém. Megfogta a kezemet, és felállított. Átölelte a derekamat, és amikor beszélt, annyira közel hajolt hozzám, hogy az ajkai az arcomat simogatták. – Én mindezt nagyon komolyan gondolom, Avery! Ha tényleg engem akarsz, akkor a tiéd vagyok.”
Az írónő tudja, hogyan írjon olyan közvetlen hangvételű – néhol kimondottan vicces -, mégis gyönyörű módon, hogy egyszerűen ne akaródzon letenni a könyvet.
„Az öngyilkosság soha, semmire nem lehet válasz. (...) ha az ember elmegy, akkor a többiek nyernek.”
A történet szerves részét képezik olyan komoly témák, mint nemi erőszak, a végletekig zaklató csúfolódás és öngyilkossági kísérlet. S ezeket a műfaj kereteinek megfelelően tálalta a szerző.
„Az emberek félreálltak, hogy elengedjék Camet. Olyan volt, mint valami szexi Mózes, aki előtt kettéválik a részeg egyetemisták tengere.”
Cam a könyves álompasik pompás példánya: Elképesztően dögös, isteni sütiket és finom vasárnapi reggeliket készít, édes, vicces, türelmes és megértő, ráadásul házi kedvencként egy Raphael nevű teknőst tart.
„...az, hogy valaki túlél valamit, és az, hogy túlélő nagyon nem ugyanaz.”
Avery az a fajta hősnő, akit bár néhányszor szerettem volna alaposan megrázni, hogy miért nem viselkedik úgy, ahogyan én szeretném, ugyanakkor teljességgel érthetőek és valódiak a reakciói.
„– Nem randizom veled, Cam.
– Hiszen még nem is hívtalak ! – a szája egyik sarka mosolyra húzódott. – De csak idő kérdése.
Hunyorítottam.
– Te nem vagy normális.
– Eltökélt?
– Idegesítő.
– Többek szerint csodálatos.
A szememet forgattam.”
Szó sincs instant szerelemről. Avery és Cam között szép lassan alakulnak ki a dolgok, és az egész kapcsolatuk őszintének és normálisnak érződött. Cukik a nevetésükkel, évődésükkel, vitáikkal, a kis idegeskedésükkel és ügyetlenkedésükkel együtt.

Hogy akkor ugyan mégis miért nem titulálom hibátlan gyöngyszemnek a sztorit? Az én szememben néhány apróság levont csöppet a tökéletességből. Ilyen volt például a szerintem elnagyoltan ábrázolt meleg legjobb barát figurája, vagy a számomra kevéssé áttörőnek érződött nagy vallomás jelenete. 
De ettől ez még egy birtoklásra fölöttébb érdemes kötet.
Trailer:

Playlist:


12.21. - Angelika blogja
12.23. - Insane Life
12.30. - CBooks
01.03. - Dreamworld

A turné minden állomásán a regény egy-egy szereplője nevének összekeveredett betűit rejtettük el a bejegyzésben. A Ti dolgotok kitalálni, kit rejtenek a kiemelt betűk.
Minden helyes megfejtéssel nagyobb az esélye, hogy megnyeritek a könyv három példányának egyikét.
(Figyelem! A kiadó kizárólag Magyarország területére postáz! Az emailes értesítést követően, ha a nyertes nem válaszol 72 órán belül, új nyertest sorsolunk.)
Tipp: A regény goodreads lapjának karakter részlete segíthet a megfejtésben ;)

a Rafflecopter giveaway