Emma Chase: Tangled - Behálózva


molygoodreads

Minden vágyad az, amit soha nem akartál.

Drew sokat tud a nőkről, de nem eleget. Drew Evans igazi főnyeremény. Szívdöglesztő, rámenős, gazdag, egyszóval olyan pasi, akinek mosolyáért New York legtökéletesebb alakú hölgyei örömmel ledobnák magukról a trendi kis koktélruhát, és még nagyobb örömmel hagynák el megunt férjeiket. Ő a társasági élet központja, a cég titkos reménysége, a család mintapéldánya, de egy napon eltűnik a színről, és jó oka van rá. Állítólag lázas betegen fekszik és kúrálja magát. De ugye ezt a dumát egyikünk sem veszi be?
Katherine Brooks éles eszű, állhatatos és gyönyörű. A siker érdekében mindenen és mindenkin átgázol, ha kell. Drew és Kate gyönyörű pár lehetnének. Ha nem gyűlölnék egymást minden erejükkel. Ha nem vágynának egymásra minden porcikájukkal. Vajon ki kerül ki győztesen kettőjük világraszóló párharcából? Ki engedelmeskedik kinek, ki a főnök az ágyban és ki a cégben?

Kiadó: Athenaeum
Fordító: Szieberth Ádám
Megjelenés: 2014. június
ISBN: 9789632933221
320 oldal, puha táblás

Értékelésem:

Azt hiszem, a következő két képpel nagyjából össze is lehet foglalni a regény olvasása közbeni reakcióimat:


Oké, akadtak pillanatok, amikor e kettő kissé összemosódott, és nevetve csóvált fejjel lükéztem le Drew-t.
Hogy ki az a Drew? Nos, kérem szépen, ő a történet főhőse és egyben mesélője, akire házsártos nővérével karöltve akkor nyitjuk rá az ajtót – akarom mondani a könyvet -, amikor épp több napja náthásan haldoklik. Vagyis kezdetben ezt állítja, de rövidesen kiderül, hogy erről szó sincs, csak amúgy férfiasan eltúlozva dagonyázik a sértett büszkeség és visszautasítottnak vélt szerelem okozta depresszióban.
„A szívdöglesztő playboy találkozik a tréfát nem ismerő, foglyokat nem ejtő lánnyal, aki örökre megkaparintja a szívét…”
S az, hogy miként lett az egykori magabiztos, sármos, szexis nőcsábászból ez a borotválatlan, kanapén fetrengő, kispárnát szorongató, teljességgel szétpergett szerencsétlenség, maga A sztori. Drew keresetlenül laza, szókimondó stílusban meséli el, hogyan találkozott és zúgott bele Kate-be, majd vonult el sértett óvodásként a szerelem harcteréről az első bukkanó láttán.
„Te iszonyú hülye vagy, Drew, tudsz róla?” & „Mit tenne most William Wallace?”
Szerencsére a nővére és a legjobb barátja nem veszteget sok időt sebzett lelkének ápolgatására, inkább egy jól irányzott fenékbebillentéssel helyes pályára állítják. S a hátralévő fejezetekből azt tudhatjuk meg, miféle szélsőséges tettekre ragadtatja magát Drew, hogy megszerezze a nőt, akivel az élete a „Csalódottság és gyengédség, bosszúság és szeretet, buja vágy és szerelem kusza szövevénye.”.


Aki úgy érzi, túl tud lépni azon, hogy Drew egy pimasz, ízig-vérig kutyaütő, nőszédelgő - bár a szerethető fajtából -, illetve hajlandó szemet hunyni a trágárságokkal megtűzdelt monológokon, és nem riasztják a pikáns, részletes, erotikus jelenetek, annak nagyon melegen ajánlom ezt az üdítően újszerű, elképesztően humoros, jó lendületű, habkönnyű szórakozást, ami becsapósan pöttöm kis könyvnek álcázza magát.

{ 10 dolog, amit szerettem benne }

„… én nem akarok direkt faszfej lenni, egyszerűen csak pasi vagyok.”
1. A stílus / Drew: közvetlen, szellemes és könnyed a hangvétel. És azok a pillanatok, amikor Drew kiszól nekünk, olvasóknak, egyenesen fergetegesek. Amikor már épp kiakadna rá az ember lánya, mindig jön valami ravasz vagy mulatságos riposzt, esetleg egy lefegyverzően őszinte mondat tőle… :)
„– …Nyilvánvalóan nem vagy elég érett ahhoz, hogy felnőtt ember módjára kezeld a helyzetet. Ezért… ezért szólni fogok apádnak.
Aha. Megmond az apukámnak, és még én vagyok éretlen!”
2. Humor: Úgy érzem, ezt nem árt külön is nyomatékosítani, mert én bizony hangosan kacarásztam a könyv jókora részében.
„… mindketten egyre mélyebbre süllyedünk a munkahelyi szabotázs mocsarában. Olyat nem csinálunk, ami effektíve törvénybe ütközne, azt a határt nem lépjük át. De nem járunk messze tőle.”
3. A versengés pillanatai: Amikor Kate és Drew ugyanazon ügyfél megszerzését kapják feladatnak, kissé elszalad velük a ló, és egészen egyedi módjait találják ki, hogyan törjenek borsot a másik orra alá. Némelyik húzásukon képtelenség nem vigyorogni.
„– Néha akkora szemétláda tudsz lenni!
– Akkor tökéletesen összeillünk, mert te meg többnyire egy első osztályú hárpia vagy.”
4. A viták: A párbeszédek is nagyszerűek, node a szócsaták… még azok is, amelyek nem végződnek heves… ööö…na, tudjátok.
„Egyszerű férfilogika: ha egy nő dühös, az azt jelenti, hogy szeret. Mert ha egy kapcsolatban a csaj már nem is kiabál veled, akkor cseszheted. A közöny a nők halálos csókja.”
5. Érzelmek pasi szemszögből: Rendben, tudom, hogy nő írta, tudom, hogy erősen sztereotipizált helyenként, de nem érdekel. Imádtam azt érezni, hogy egy érzelmektől kótyagos pasi agyába tehetek kirándulást.
„Matthew-nak kis híján torkán akad egy fekete olajbogyó. Kiköpi és pontosan szemen lövi vele Stevent.
Steven kétrét görnyedve, kezét szemére tapasztva azt üvölti: – Eltaláltak!”
6. Kedvenc jelenet(ek) 1.: A hálaadási összejövetel az Evans családnál: A komplett 11. fejezet egyetlen szóval: fergeteges!
„– A Rettenthetetlenre gondoltam.
Erre öklendezést mímel, majd azt kérdezi:
– Mit tud az a film? Miét van rákattanva minden pasi?
– Amiért a nők megőrülnek azért a
Szerelmünk lapjai című szarért.”
7. Kedvenc jelenet(ek) 2.: Film, film, film: Van itt beszólás a Twillight Edwardjának, lesújtó kritika a Hamupipőke és a Szépség és a Szörnyeteg mondandójáról, hogy a Szerelmünk lapjainak túl nyálassá való titulálásáról már nem is szóljak. De az abszolút favoritom a Rettenthetetlen stílusú buzdító beszéd, amellyel a gödör alján lévő Drew-t igyekszik lelkesíteni a barátja.
„… amikor a Sárkány haragos pillantása rám, és egyedül csak rám szegeződik, megbocsátok Matthew-nak. Mert ez a tekintet bármelyik pillanatban porrá égetheti az embert…”
8. Fergeteges mellékszereplők 1.: Alexandra, alias a Sárkány, Drew nővére. Odavan az öcsikéjéért, de nagyon ügyesen leplezi. Ha kell, beszól, ha kell, kioszt néhány észre térítő, képletes pofont… és nagyon bölcs húzás volt tőle a „csúnya szavak perselye”.
„Nem mindennap hall az ember egy négyévestől olyat, hogy a herceg egy seggfej, aki csak visszafogja Hamupipőkét.”
9. Fergeteges mellékszereplők 2.: Mackenzie: Drew csöppség unokahúga. Kis tündér, aki mindenkit az ujjacskája köré csavart, különösen a nagybátyját, aki igyekszik igazi feministát faragni belőle, és rávenni, hogy minimum harminc éves koráig mellőzze a pasikat.
„Bűnösök vagyunk mindannyian, fiam. Csak van, aki jobban élvezi, mint mások.”
10. Fergeteges mellékszereplők 3.: Mary Beatrice Dugan nővér: apáca, Drew egykori katolikus iskolájának igazgatója, aki első szóra segít a nagy visszahódítási akcióban azzal, hogy kisebb előadást tart a megbocsátás isteni erényéről.
„Hát ennyi volt. Köszönöm, hogy velem tartottak. Most viszont már tényleg menniük kellene.”

{ Könyv adatok }

Ráadás jelenetek: linkjei itt megtalálhatóak.

Ki? Katherine Brooks & Andrew Evans
Mikor? négy és fél hónap
Hol? New York

Műfaj: jelenkori romantika
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű
Érzékiség: részletes erotikus tartalom
Lezárás: boldog

Sorozat: Behálózva 1.
1,5. Holy Frigging Matrimony (novella)
2. Twisted - Fejvesztve (A Behálózva utáni időszakról Kate mesélésében)
3. Tamed (Dee Dee & Matthew története)
4. Tied (Kate & Drew esküvője körüli események Drew mesélésében)

Az olvasás lehetőségét hálásan köszönöm a kiadónak!