Sarina Bowen: Fireworks



amazonbeleolvasó goodreads webpage
Skye Copelandet kényszerszabadságolják hírbemondói állásából miután a forgalmi jelentés magyarázata közben férfi nemiszervet rajzolt a térképre. Holott egyértelmű, hogy ő aztán nem tehet arról, milyen alakzatú forgalmi dugó alakul ki.
Úgyhogy Skye csöppet sem boldog, hisz szüksége van az állására, no meg a fizetésére. Csakis ezért hajlandó egy sztori nyomába eredni ott, ahová sosem akart visszatérni, a Vermont néven ismert pokolban. Mindössze egy villám látogatás a városba, ami egykor majdnem megtörte, és meglesz az a szuper riport, amivel visszaszerzi a producerek jóindulatát. Egyszerű, gondolta ő.
Csakhogy a dolgok abban a pillanatban félresiklanak, amikor átlépi a megyehatárt. A mostohahúga kénytelen egy erőszakos kábítószer kereskedő elől menekülni, és az ügyben pont az a Benito Rossi a kijelölt nyomozó, aki annó darabokra törte a szívét.
Ráadásul a régi szikrák még tizenkét év után sem hunytak ki közöttük.

Bármilyen meglepően hangzik, egy megrögzött könyvmoly életében is akadnak időszakok, amikor keveset, vagy egyáltalán nem olvas napokig, hetekig, hónapokig. Van, amikor az élet kotyog közbe egyre-másra, van, amikor beüt a vész, amit könyvfinnyáskodás néven ismerhetünk. Persze a legdurvább, amikor ezek kombinálódnak. Még szerencse, hogy azért léteznek olyan szerzők, akik friss könyveiért a legmélyebb válságból is megpróbál kikecmeregni az ember lánya. Nálam az egyik ilyen Sarina Bowen.
Nem állítom, hogy az írónő művei életmegváltóak, lélekben örökké nyomot hagyó különlegességek, viszont számomra mindig csendesen megnyugtató, kellemes kikapcsolódást nyújtanak. Épp ezért nem mondhattam nemet a True North sorozat hatodik kötetének előolvasói példányára. (Ugye mindenkinek megvan a hír, hogy a Könyvmolyképző Kiadó megvette a széria első részét, a Bittersweetet, amelyet várhatóan 2019-ben olvashatunk majd magyarul?)
„Revisiting your past is weird. Really weird, There are ghosts all around…”
A Fireworks ismét Vermont festőien szép tájaira, Colebury kisvárosába kalauz minket. A történet egy tizenkét év után második esélyt kapott páros románcát meséli el váltott nézőpontban úgy, hogy miközben a jelenben haladnak az események, fokozatosan a múltba is bepillantást nyerünk. Természetesen a korábbi regényekből ismerős szereplők nem egyszer feltűnnek a lapokon, a visszatérő olvasóknak élvezetesen színesítve a mostani sztorit, ám az újonnan idecsöppenőknek sem kell aggódniuk, Skylar és Benito könyve önmagában is kitűnően megállja a helyét. Mivel a hősnő oknyomozó riporterséget tanult, a főhős pedig a kábítószer ellenes ügyosztály nyomozója, némi krimis hangulat fűszerezi a cselekményt, viszont úgy érzem, a valódi hangsúly a szexuális zaklatásnak és a hatalommal való visszaélésnek való kiszolgáltatottságon van.
Csak becsülni tudom Sarinát, amiért nem tartotta szükségesnek, hogy egy tényleges erőszak leírásával sokkoljon minket. Helyette bámulatra méltó tehetséggel érzékeltette az állandó rettegés iszonyatát, valamint a szóbeli bántalmazás léleknyomorító hatásait. Szívmelengető volt, ahogyan Ben megértő türelemmel igyekezett átsegíteni Skye-t a gátlásain. S le a kalappal, amiért ez csöppet sem csorbította a szenvedélyes jelenetek tüzességét.
Az egyetlen, amiért kissé megorroltam, az volt, hogy csupán hajszál híja volt, hogy ne egy fatális félreértés szakítsa el ismét egymástól a szerelmeseket. A tini korukban történtek abszolút megérthetőként kerültek ábrázolásra. Node azt nehéz lett volna megemészteni, hogy felnőttként ugyan mi a csudáért viselkedik ismét buta nyúlként Skye. Még ’szerencse’, hogy a főgonosz ezúttal meggátolja a lány szökését.
Van még egy apróság, ami engem ugyan csöppet sem zavart, de el tudom képzelni, hogy lesznek olvasók, akiket esetleg majd igen. Nevezetesen, hogy miután a két főszereplő életútja ismét keresztezi egymást, kapcsolatuk szinte azonnal ott folytatódott, ahol egykor hirtelen véget ért. Biztosra veszem, hogy egyeseknek túl hirtelennek fog ez hatni, számomra azonban mindössze azt mutatta, hogy mindketten milyen mélyen éreztek egymás iránt.
Azt hiszem, nem kérdéses, szerettem ezt a True North kötetet is. Remélem, Sarina Bowen tartogat még néhányat nekünk!

♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My review on goodreads.