Kristen Callihan: Idol

Amikor rátaláltam Killianre, valami elveszett hercegre emlékeztetett, és épp részegen hevert az udvaromon. Az arca, akár egy istené, és pont olyan arrogánsan is viselkedett. Nem volt hajlandó elmenni. Szexi, elbűvölő és egy icipicit mocskos a fantáziája – szép lassan ledönti a falaimat, és én egyre többre vágyom. Az enyém lehetne, ha lenne hozzá bátorságom. A probléma az, hogy az egész világ őt akarja. Hogyan tartsak meg egy bálványként imádott rocksztárt, amikor mindenki azon mesterkedik, hogy elvegye tőlem?

A világ egyik legnagyobb rockbandájának énekeseként áloméletet éltem. De egyetlen végzetes döntés elég volt hozzá, hogy mindez a darabjaira hulljon. Most minden romokban hever. Aztán megismertem Libertyt. Morcos, magának való lány – de egész aranyos. Á, kamu. Az igazság az, hogy ha csak hozzáérek, eszméletlenül dögössé válik, és sokkal jobban vágyom rá, mint bármelyik, a nevemet sikító rajongómra valaha is. A világ hangosan követeli, hogy álljak vissza a színpadra, de nem vagyok hajlandó elhagyni őt. Ki kell találnom, hogyan csalogassam ki a csigaházából, hogy velem maradjon. Mert mióta megismertem Libbyt, minden megváltozott. Minden.

Hihetetlenül örülök, hogy napokon belül végre magyar nyelven is elérhető lesz az egyik Kristen Callihan regény! Remélhetőleg később szép sorban követi ezt majd a többi, mert szerintem elképesztően jók. Nálam az írónő valahol Elle Kennedy és Kyle Scott mellett trónol a szeretem ranglistámon. Miután múlt év januárban először olvastam tőle – s pontosan a most fordításban megjelenő Idolt -, alig fél év alatt ledaráltam valamennyi megjelent, jelenkorban játszódó kötetét, azaz két, rockerek világba kalauzoló VIP és négy, sportolós Game On könyvet. S be kell vallanom, mindet imádtam, sőt, kettőből hatalmas kedvenc lett. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy engedjen a csábításnak, és ismerkedjen meg a szerző munkásságával.

A véleményem szerint roppant szemrevaló borítóval érkező Idol az egyelőre mindössze két regényt magába foglaló, a Kill John nevű rockzenekar körül játszódó VIP sorozat nyitó kötete. Igazi szórakoztató zenész románc, hiteles és szerethető karakterekkel. Mégis, nem állítom, hogy tökéletes.

Íme néhány gondolot arról, számomra mi működött nagyon jól, s mi kevésbé a történetben:
„Ahhoz, hogy az ember lássa, hová tart, néha vetni kell egy pillantást arra, ahol eddig járt.”
✔ Alapmotívumaiban és hangulatában engem Susan Elizabeth Phillips Chicago Stars történeteire emlékeztetett. Ahogyan ott, úgy itt szintén egy, a hírnév árnyoldalának terheiben megfáradt sztár egy kisvárosban lell nyugalomra, ahol a felvágott nyelvű szomszéd hölgy személyében még a szerelmet is megtalálja.
✔ Az írásmód kellemes és gördülékeny volt, szintre észrevétlenül peregtek a lapok. Ami különösen megfogott, hogy a leírások milyen kreatívak és kifejezőek, érzékletes s élettel teli képet festettek elém.
✔ A váltott nézőpontú narrációnak köszönhetően a szereplők érzéseit könnyű volt megérteni.
✔ A sztori első felének szarkasztikus humora teljesen levett a lábamról.
✔ Tetszett, ahogyan a hősnő nem esett hanyatt a főhős sztárságától. Az, ahogyan lassan, lépésről lépésre kötöttek barátságot, nyíltak meg a másik felé, majd a zene szeretete még jobban elmélyítette a kapcsolatukat.
✔ Talán fura, hogy pont ezt a részletet emelem ki a szenvedélyes jelenetekkel kapcsolatban, ám részemről kijár egy piros pont azért, hogy a biztonságos szex témája hangsúlyt kapott, méghozzá ennyire normális, hétköznapi módon, némi humorral megfűszerezve.
✘ Legnagyobb sajnálatomra a sztori második fele átcsapott S.C. Stephens Esztelen című regényére emlékeztető dráma-láma showba. No nem kell félni, szó sincs megcsalásról, csak épp az addig olyan jól működő kommunikációjuk egy időre – érthetetlenül hosszú időre, ha szabad megjegyeznem – totálisan becsődölt, és az érzelmi zűrzavar hullámai készültek összecsapni a fejük felett.

Összesenjében viszont tényleg kár lenne kihagyni ezt a könyvet. ;)

Kedvenc idézet:
„A szerelem összetöri az ember szívét, szétcseszi az életét… tökéletes, mindent felperzselő káosz. (...) De ezt is jelenti. Békét, melegséget, és annyira rohadtul gyönyörű, hogy az ember bármit megtenne, csak hogy megtarthassa.”

Könyvinfók:


Kristen Callihan

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Szabó Krisztina
ISBN: 9789634571681
400 oldal, kartonált

Műfaj: jelenkori románc
Sorozat: VIP 1.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, váltott nézőpontú

Ki? Killian Alejandro James (27) & Liberty Bell (25)
Hol? Collar Island (North Carolina) + New York
Mikor? ősz → tél
Érzékiség? tüzes
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
03.26. - Angelika blogja
03.28. - Sorok között
03.30. - Könyvvilág
04.01. - Betonka szerint a világ
04.04. - Kristina blogja
04.05. - CBooks
04.07. - Dreamworld

Nyereményjáték:

Mivel Libby borítótervezéssel keresi meg a napi betevőre valót, mostani játékunk a könyvborítókhoz kapcsolódik. A turné minden állomásán egy-egy, a Könyvmolyképző Kiadó által már megjelentetet könyv borítójának részletét találjátok, a Ti feladatotok pedig az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a könyv szerzőjének nevét és a címét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)

a Rafflecopter giveaway