Kresley Cole: MacRieve - Elfojtott ​üvöltés

Uilleam MacRieve azt hitte, leszámolt rettenetes múltjával, ám idővel mégis feltámad benne a régi harci szellem. A büszke vérfarkas legszívesebben a halált választaná… Aztán rátalál egy fiatal emberlányra, aki bátor és erős, így képes arra, hogy visszatartsa őt ettől a halálos meneküléstől. Chloe Todd rabszolgaként csöppen a számára teljesen új, szörnyekkel és varázslattal teli világba. Sötét lények fenik rá a fogukat, Chloe pedig attól retteg, hogy még az éjszakát sem éli túl. Ekkor azonban közbelép MacRieve, az igéző szemű halhatatlan férfi, akinek az érintése maga az eleven láng. Megmenti ellenségeitől, és abba a mindentől elszigetelt erődbe megy vele, ahol ifjúkorát töltötte. Amikor azonban ágyba viszi a lányt, megelevenedik a múlt kísértete, és próbára teszi, talán az őrületbe is kergeti a vérfarkast… Közeleg a telihold. Vajon sikerül legyőzni a rémálmokat, hogy megmentse Chloét… saját magától?

Kresley Cole Halhatatlanok sorozata azok közé tartozik, amit nem tudok megunni. Szívesen veszem kézbe a sokadik kötetét is, de bármikor rávehető vagyok a korábbi részek újrázására akár eredetiben, akár fordításban. S ez utóbbi miatt örült a szívem, amiért az eredeti hazai kiadó csődje után ez a nagyszerű széria nem maradt félbe, hanem az Athenaeum felkarolta a folytatások kiadását.

❋ Az Elfojtott üvültés angol nyelvű kiadásáról ITT írtam korábban. ❋
„… temesd el a múltat, vagy a múlt temet el téged!”
A tizennegyedik történet (ami a tizenharmadiik regény, hisz egy novellával indult útjára a széria, amelyet magyarul – még – nem adtak ki) ismét egy skót vérfarkas és egy félszerzet románcát mutatja be. A párosítás elsőre kissé meglepő, s a körülmények sem épp szívderítőek, de Chloe végül méltó párjává válik megkínzott lelkű, ámde annál inkább szeretni vágyó farkasának. Némileg sötétebb hangulatú sztorijuk Cole-tól megszokott módon pörgős, könnyedén sodorja magával az olvasót, ügyesen ötvözi a humor, érzelmek és szenvedély szentháromságát, s itt-ott egy-két meglepetéssel is szolgál. Túl az élvezetes stíluson és szórakoztató cselekményen a regény mögöttes tartalma is kimondottan tetszett. Megkapó volt látni, ahogyan hosszas vívódás után Will túllépett az előítéletein, a fájdalomban gyökerező gyűlöletén, ahogyan ő és Chloe képesek voltak felülemelkedni a múlt kínjain.
Azt gondolom, ha valami vak véletlen folytán valakinek ez az első darab, ami a kezébe akad, akkor is képes lesz élvezni a szerelmi szálat, ám a természetfeletti lényekkel teli világ talán csöppet zavarosnak tűnhet elsőre. Ráadásul az utóbbi részek mind inkább összefüggnek, az átívelő szál, a közeledő Örökösödés egyre inkább hangsúlyosabbá válik. Egyre világosabb, hogy minden apró részlet jelentőséggel bír, mindennek oka és célja van. (Még egy hátrafelé közlekedő autónak is. :P)
Pont ezért tartom annyira különösnek a merényletet, amit az írónő elkövetet hűséges rajongóival szemben. Miután ennek a könyvnek a végén egy észvesztően izgalmas epilógusban ízelítőt kapunk a másik MacRieve iker, Munro sorsából, a további részletekre idestova öt éve várunk. Sajnos nem egyszerűen lelassult a regények eredeti nyelvű kiadása, hanem ki tudja miért kevésbé fontosnak tűnő szereplők kerültek előtérbe: előbb Lanthe & Thronos és Rune & Jo; majd egy Daciano, aztán a pokol királya és idén talán ismét egy Daciano.

Kedvenc idézet:
„Az ígéretek arra vannak, hogy a helyzettől függetlenül betartsák őket.”

Könyvinfók:


Kresley Cole

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Athenaeum
Fordító: Goitein Veronika
ISBN: 9789632937014
400 oldal, kartonált

Műfaj: paranormális romantika
Sorozat: Halhatatlanok 14.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Uilleam Andriu MacRieve (~900) & Chloe Todd (24)
Hol? Louisiana + Skócia
Mikor? 2013
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? akár
Az olvasás lehetőségét hálásan köszönöm a kiadónak!