Sarina Bowen: Brooklynaire

Azt gondolhatnátok, hogy egy milliárd dollár, egy profi jégkorong csapat és egy hat hálószobás villa a kertvárosban boldogsággal tölt el egy pasit. Pedig nem feltétlenül.
Rebecca hét éve aranyozza be irodai napjaimat humorával és mosolyával. Őrködik a hokisaim és a józan eszem felett. Fogalmam sincs, mikor ébredtem rá, hogy vágyom rá. Csak azt tudom, hogy a parfümje elszédít, a kacaja pedig felizgat.
Amikor megsérült segítenem kellett. Hisz a barátok ezt teszik. Persze a barátoknak nem szokásuk letépni egymásról a ruhát, mert elragadja őket a vad szenvedély.
És most kerül engem. Azt állítja, túl különbözőek vagyunk. Hogy az soha többé nem történhet meg újra. Csak épp képtelenek vagyunk távol maradni a másiktól...

amazongoodreads beleolvasó webpage

Vááá! Végre-végre Nate és Becca saját könyvet kaptak! Azóta várom, hogy ők is sorra kerüljenek, mióta csak elolvastam a Rookie Move-ot, még 2016 őszén. Szóval nem kicsit voltam izgatott, amikor befutott az e-olvasómra.

7+1 ok, amiért az elejétől a végéig élveztem a Brooklynaire-t:

➊ Bár a Brooklyn Bruisers szériából ismerős szereplőkkel is összefuthatunk a lapokon, ez a kötet önálló regényként szintúgy fogyasztható. Az írás stílusa a szerzőtől megszokott módon nagyszerű, ráadásul, aminek külön örültem, váltott szemszögből ismerhetjük meg az eseményeket.
➋ Könnyed, kellemes románc ez, ahol a főszereplők előbb kollégákká, majd barátokká, végül szerelmesekké válnak, miközben jó ideig próbálják mindketten titkolni a másik iránt érzett vonzalmukat.
➌ Nate amolyan szinte már túl szép, hogy igaz legyen főhős. Társaságban hajlamos kicsit ügyetlenkedni, mint a legtöbb lángész kocka, viszont dögös, szeretni való és gondoskodó természetű pasas, aki őszintén tiszteli és becsüli Beccát.
➍ Rebecca formás idomai lojális, nagylelkű és minden ízében a függetlenségre törekvő lelket takar. Igaz, hogy szereti elodázni a kellemetlenebb helyzeteket, és jó adag bizonytalanságot hurcol magával, de ezektől szerintem csak még emberibb, még szimpatikusabb lett a karaktere.
➎ Szerencsére a drámaszint mindvégig alacsonyan marad a könyvben. A konfliktus helyzetért felelős hősnői hezitálás adott körülmények között – egy átlagos lány és egy milliárdos bonyolódik kapcsolatba – megérthető és elfogadható.
➏ Nate házvezetőnőjét Mrs. Gray-nek hívják, a férjét pedig Christiannek.:D Természetesen Szürkés neveik kiváló alkalmat nyújtanak némi sikamlós élcelődéshez. Az idősödő hölgy ráadásképp még nagy Outlander rajongó is. Lelkesedésének ama bizonyos mennyegzői éjszaka és Jamie Fraser csodás testének dicséretével ad hangot, mert ugyan mi mással? :D
➐ Nate létrehozott egy mesterséges intelligenciájú személyi asszisztens programot, Bingsley-t, aki olyan, mint egy kotnyeles angol komornyik reinkarnációja. S mindenek tetejébe még bűnrossz vicceket is mond. Ilyeneket: „Miért kap előléptetést a madárijesztő?... Mert jól helyt állt a saját területén.”
✚ Számos jópofa palindrom (olyan betűsor, amely visszafelé olvasva is értelmes) köszön ránk a történetben lévén Nate és Rebecca igencsak kedveli őket.

Kedvenc idézet:
“… there are no flow charts for getting married.”

♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My review on goodreads.