R.S. Grey: Scoring Wilder – Testcsel

Az olimpiai válogatóra készülő, tizenkilenc éves Kinsley Bryantnek úgy hiányzik Liam Wilder, mint púp a hátára, hiszen fontos lenne, hogy semmi ne vonja el a figyelmét a felkészülésről. Az Amerika kedvenc rosszfiújaként számon tartott Liam profi futballista, és minden megvan benne ahhoz, hogy a lányok szó nélkül ledobják magukról a textilt.
*Észbontóan jóképű – kipipálva.
*Olyan hátsó, amellyel képes összeroppantani egy parmezán sajtot (méghozzá a drágábbik fajtát) – kipipálva.
*Annyi magabiztosság, amennyivel képes lenne kiiktatni a Föld gravitációs vonzását – duplán kipipálva.
Ráadásul Kinsleynek szigorúan tilos Liamhez közelednie, aki maga a tiltott gyümölcs. Az edzője ezt világosan az értésére adta. De Kinsley számára ettől csak még vonzóbbá válik a fiú. Sőt, mivel Kinsley már számba vette a látható helyeken lévő tetoválásokat, nem végez félmunkát, ha már belefogott. A saját szabályai szerint próbál közelebb kerülni Liamhez, aki elhatározza, hogy megismerteti a lánnyal a „csapatszellem” egy teljesen más értelmezését.

R.S. Grey nevével újra és újra szembe találtam magam az általam követett bloggerek könyvajánlásai között, így aztán tavasszal lelkesen ugrottam a kínálkozó alkalomra, hogy a Settling the Score című kötetet még megjelenés előtt olvashassam. Akkor még fogalmam sem volt róla, hogy olyan szereplőket is meg fogok ismerni, akik történetét már korábban elmesélte az írónő. Az edző Liam, és a focicsapat egyik húzóembere, Kinsley, abban a regényben - a riói olimpia idején - már boldog párt alkotnak, s bár csupán támogató karakterekként vannak jelen, olyan kis szimpatikusak, hogy felkeltették a kíváncsiságomat. Mindenképp tudni szerettem volna, hogyan találtak ők ketten egymásra. Így aztán nagy örömmel vettem kézbe a Scoring Wilder magyar fordítását, amely a focis zsargonból ismerős Testcsel elnevezéssel lát napvilágot az idei Könyvhétre.
„A mellébeszélésnek és a játéknak vége. Akarom őt, és semmi sem állíthat meg.”
Az írónő fiatalos, fesztelen és habókos humorú stílusa ismét levett a lábamról, s nekem nagyon bejön, hogy a szuperhősök, Éhezők viadala, Trónok harca és Harry Potter utalások kész tárháza ez a nő. A történet focis, édes, szexis és néhol nagyon vicces volt, ráadásul elképesztően olvastatta magát. Mivel a tiltott románc nagy gyengém, így már az alapsztori megvett magának. Amit pedig őszintén imádtam, hogy annak ellenére, hogy a vonzalom enyhén szólva sem a legkényelmesebb szituációban lángolt fel a főszereplők között, nem volt fölös picsogás vagy kínlódás. Tisztában voltak a lehetséges következményekkel, ugyanakkor tudták, hogy egymást akarják. Ezért hatalmas piros pont jár. Talán lesz, aki szerint lassan indulnak be igazán a dolgok, de nekem tetszett, hogy bár szinte tapintható volt az izzás és jól működött közöttük a kémia – azok a titkos találkák és üzik! –, mégsem ugrottak rögtön az ágyba. (Persze nem kell aggódni, később akadtak igen csak szenvedélyes pillanatok is.) Plusz engem lekötött a flörtölésük és civakodásuk, no meg Kinsley fergeteges belső monológjai és a legjobb barátnőjével, Beccával való ökörködése.
„… az ember nem mondhat le a számára fontos dolgokról! A szerelem nem így működik…”
Jogos a kérdés, hogy ha ennyire el voltam ragadtatva, akkor mégis mi tartott vissza attól, hogy agyoncsillagozzam a könyvet. Egyrészt, nem tiltakoztam volna, ha nem csupán egy nézőpontos a narratíva. Bár persze meglehet, hogy mindössze az zavart, hogy így a dögös, tetkós, megtért rosszfiú fejébe nem igazán láthattam bele. Másrészt őszintén el kell ismernem, hogy a sztori mindössze jól ismert fordulatokkal operál. Felettébb ügyesen használja őket, csakhogy így nagy meglepetésekre nem szabad számítani tőle.
„Hitt benne és sikerült.”
Ezektől eltekintve viszont tényleg cuki, könnyed nyári olvasmány, amit dupla epilógussal koronázott meg a szerző, ezzel belopva magát a hozzám hasonlóan happy end mániások szívébe. Szóval olvassátok, akár miközben a srácok a labdarúgó EB-t nézik. ;)

Kedvenc idézet:
„… jobban szeretlek, mint a hagyományos M&M’s-et, de fel kell kötnöd a gatyád, ha le akarod győzni a mogyoróvajasat.”

Zene a könyvben:

Könyvinfók:


R.S. Grey

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett
ISBN: 9789633996126
408 oldal, kartonált

Műfaj: new adult
Sorozat: -
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, Kinsley nézőpontú

Ki? Kinsley Grace Bryant (19) & Liam Wilder (25)
Hol? Los Angeles
Mikor? nyár
Érzékiség? heves
Szerelmi háromszög? nincs
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen

#Kulcsszavak: barátság, hírnév, sport, tiltott kapcsolat

06.04. - Deszy könyvajánlója
06.06. - Angelika blogja
06.08. - Insane Life
06.10. - Kristina blogja
06.12. - CBooks
06.14. - Sorok között
06.16. - Dreamworld

Nyereményjáték:

Mostani nyereményjátékunkban minden állomáson egy sztárfocista képét és egy nemzeti lobogót találtok. A Ti feladatotok, hogy ezeket összepárosítsátok annak megfelelően, hogy a sportolók melyik nemzet válogatottját erősítik. Segítségképpen minden labdarúgó képét megszámoztuk, és valamennyi zászlót betűjelzéssel láttuk el. Tehát a válaszokat ilyen formában várjuk tőletek: 1-D, 2-F stb.
Az animált bannerért katt ide.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway