Penelope Douglas: Bully - Szívatás


molygoodreads
{Beleolvasó}

A nevem Tate. Valamikor ő is így hívott. Most viszont szóba sem áll velem. De békén sem hagy.
Régen a legjobb barátom volt. Aztán egyszer csak ellenem fordult. Mindennap megkeserítette az életemet. Elérte, hogy megalázzanak, kirekesszenek, pletykáljanak rólam. A szívatásai egyre kegyetlenebbé váltak, szinte belebetegedtem abba, hogy folyamatosan meneküljek előle. Még Franciaországba is elmentem egy évre csak azért, hogy elkerüljem.
De mostanra elegem lett a rejtőzködésből. Talán ő nem változott meg, de én igen. Itt az ideje, hogy felvegyem vele a harcot, és visszavágjak neki.
Többé nem hagyom, hogy terrorizáljon...

Kiadó: Wow Kiadó
Fordító: Bótyik Bettina Zora
ISBN: 9789631219951
344 oldal, puhatáblás

Sorozat: Fall Away 1.
Ki? Tatum Brandt & Jared Trent
Hol? Fall Away Lane, Shelburne Falls
Mikor? végzős tanév

Műfaj: new adult
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, Tate nézőpontú
Érzékiség: heves
Lezárás: boldog

Ismeretlen szerző regényét kézbe venni mindig hordoz magában valami kis plusz izgalmat. Lehet, hogy egy újabb névvel fog bővülni kedvenceink méter hosszú listája, ugyanakkor reális esély van rá, hogy borzalmasan mellényúlunk. Különösen igaz ez, ha első könyves író magánkiadású alkotásának szavaz az ember bizalmat. S Penelope Douglas esetén pontosan ez volt a helyzet, igaz, fontolgatás közben a sikeres folytatások ténye nem kis bizakodásra adott okot.
„… hagyni, hogy sebezhető legyél, nem mindig gyengeség. Néha tudatos döntés, hogy szóra bírj egy másik személyt.”
Nos, a Szívatás – amelyben a saját fájdalmától elvakult srác pontosan azt a lányt gyötri, aki őt a leginkább szereti, s aki a szemét heccelések köpette nem csupán a visszavágáshoz szükséges erőre, de önmagára is rátalál - semmi perc alatt beszippantott, és odaszegezett a lapok mellé. Persze messze nem volt tökéletes, de tetszik az írónő stílusa. A szöveg gördülékeny, olvastatja magát, a karakterek érdekesek és élőek, a sztori pedig egyaránt kínál izgalmas szituációkat és édes pillanatokat. Számomra a könyv kész érzelmi hullámvasút volt, hol feldühített, hol álmodozó sóhajtásra késztetett, mégis végig élveztem. Megmozgatott, miközben könnyed szórakozást nyújtott.
„… mindenki követ el hibát az életben. Ez elkerülhetetlen. De venni kell egy mély lélegzetet, kihúzni magunkat, és továbblépni.”
Az alaptörténet pont olyan, amitől megdobog a szívem: gyermekkori barátokból ellenségek, majd szerelmesek. Az imádni való, szexis szomszéd srác, mint középiskolai nemezis és a jókislány, aki képtelen ellenállni a seggfej rosszfiúnak, egymásba gabalyodik, megy az adok-kapok és arcoskodás, de ha kettesben maradnak, őszinték és csak úgy sistereg közöttük a levegő. Ha ezt még megtoldjuk az illegális autóversenyzősdivel, nagyjából meg is vett magának a regény, jóllehet azért bökte pár dolog a csőrömet.
„A tegnap örökké tart.
A holnap soha nem jön el.
Nélküled.”
Úgy vélem például, hogy az írónő olykor túlságosan sietve zárt le egy-egy helyzetet, illetve alkalmanként belesett abba a hibába, hogy csupán a szereplőivel mondatta el azt, amit jobb lett volna, ha nekünk is megmutat. Ez utóbbit leginkább a gyermekkori emlékek kapcsán találtam sajnálatosnak, mert így nekem közel sem volt olyan átütő Jared hirtelen változása, hiszen jóbarát/pajtásként nem igazán láthattam. S talán pont ezért volt olyan érzésem, hogy Tate túlon-túl könnyedén megbocsátott, s hogy Jared magyarázata az elmúlt évek durva viselkedésére csöppet sántított. Az is igaz ugyanakkor, hogy engem viszonylag egyszerű kárpótolni némi romantikázással, s abból azért szépen kijutott a vége felé. Amin viszont képtelen vagyok túllépni, az a szülők nem jelenléte. Ki tudok tőle borulni, hogy középiskolásokat csak így magukra hagytak, éljék világukat.
„Tate, az enyém vagy, és én a tiéd. Mindennap egyre jobban és jobban rá fogsz ébredni erre. Amikor kétkedés nélkül elhiszed, akkor nyertem vissza a bizalmadat.”
Azt hiszem, ha szem előtt tartjuk, hogy a megpendített komolyabb témák ellenére is ez egy habkönnyű, ’vékony a gyűlölet és szeretett közötti mezsgye’ típusú románc, akkor nem lehet probléma. Én mindenesetre alig várom, hogy kézbe vehessem a folytatásokat, s ha hinni lehet a kötet végi ajánlónak, csak októberig kell várnom vele.

Kedvenc mondat:
„A teher, amit nem engedsz el, gyengít téged.”

{ Playlist a regényhez }

{ A sorozat }

1. Bully - Szívatás
1,5. Until You - Nélküled
Ez nem a Szívatás újramesélése, hanem Jared története. 
A tervek szerint októberben jelenik meg magyarul.
2. Rival
Fallon Pierce & Madoc Caruthers
3. Falling Away
K.C. Carter & Jaxon "Jax" Trent
4. Aflame
Tatum Brandt & Jared Trent ismét

Bónusz fejezetek Tate és Jared történetéhez:


05.29. - Angelika blogja
06.04. - Dreamworld

Nyereményjáték:
A könyvben, sőt az egész sorozatban fontos szerepe van a gyorsulási versenyeknek. Így a nyereményjátékot is erre a témára alapozva találtuk ki.
Minden állomáson egy-egy képet találtok majd a sorozatban szereplő kocsikról, valamint azokról egy csipet információt. A rafflecopter doboz megfelelő részébe kell beírnotok, hogy melyik gépkocsi gyártó különlegessége kap főszerepet azon a napon.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Gyártási évek: 1962-79, valamint 1985-89.

a Rafflecopter giveaway