Jennifer L. Armentrout: Opposition – Ellenállás


molygoodreads
{ Beleolvasó }

Katy tudja, hogy a luxenek érkezésének éjszakáján a világ megváltozott.
Nem hiszi, hogy Daemon örömmel fogadja a saját fajtáját, hiszen a luxenek azzal fenyegetőznek, hogy minden embert és hibridet kiirtanak a Földön. Azonban a jó és rossz közötti választóvonal elmosódott, a szerelem pedig könnyen a végzetévé – mindannyiuk végzetévé – válhat.
Daemon mindent megtesz, hogy megmentse, akit szeret – akkor is, ha ez egyenlő az árulással.
Egy valószerűtlen ellenséggel kell társulniuk, hogy esélyük legyen túlélni az inváziót. Azonban amikor már lehetetlen eldönteni, ki van mellettük és ki ellenük, a világ összeomlik körülöttük. Talán fel kell áldozniuk mindent, a legdrágább kincsüket is, hogy a barátaik és az emberiség fennmaradását biztosíthassák…
A Földön háború dúl. És akármi lesz a vége, az életben maradottak számára a jövőben minden megváltozik.


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Miks-Rédai Viktória
ISBN: 9789633993569
384 oldal, kartonált

Műfaj: paranormális ya
Sorozat: Luxen 5.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, váltott nézőpontú
Érzékiség: heves
Lezárás: boldog
„Ez a szerelem az igazi. erősebb, mint egy bolygóra való pszichotikus földönkívüli, meg a kormányzat a tetejébe.”
Amikor kézbe vettem az Obszidiánt, botor módon tipikus ya-nak gondoltam egy kis földönkívüli fordulattal. Fogalmam sem volt róla, hogy, hogy ez sci-fi, kaland, romantika, tragédia és komédia egybe csomagolva… Ám Jennifer L. Armentrout élvezetes, popkultúra utalásokkal teli, laza hangvétele, a szereplőket és minket, olvasókat sem kímélő, izgalmas cselekmény, a talpraesett, könyvbolond bloggerlány, no meg kissé arrogáns és csillámló szomszéd srác pasija hamar meghódította a szívemet. Új kedvencet avattam. Majd ahogy haladtunk előre a sorozatban, az írónő egyre több csavarral és felnőttesebb romantikus szállal hálálta meg töretlen odaadásunkat. Imádtam! S most eljött a búcsú ideje, Daemon és Katy lebilincselő története az Ellenállással végéhez érkezett.


„Régen volt egy tervem arra a valószerűtlen esetre, ha bekövetkezne a világvége. Valami olyasmi szerepelt benne, hogy felmászom a háztetőre, és torkomszakadtából eléneklem az R.E.M It’s the End of the World as We Know It (And I Feel Fine) című számát, de hát a való életben ritkán lehetünk ilyen menők.”
Ó wow, de micsoda fantasztikus kötettel zárjuk a sztorit! Benne volt minden, amit csak kívánhattam: Édes romantika egy csöppnyi érzékiséggel, humor és szócsaták, szemkerekítően akció dús események, lélegzetelállítóan váratlan – olykor borzalmasan szomorú - fordulatok és megannyi nagyszerű – némelyik esetén kissé őrült - karakter (Archer!). És említettem már, mennyire tetszik, amikor Daemon szemszögéből láthatjuk a dolgokat? Őszintén mondom, képes lennék egy nagy elragadtatott pocsolyává olvadni ettől a regénytől. Mert egyszerűen élveztem minden pillanatát!


Viszont mind tudjuk, hogy veszélyes dolog engedni nekem, hogy kitörjön belőlem az őrült rajongólány. Így inkább megzabolázom lelkesedésemet, és hagyom, hogy a könyv beszéljen helyettem. Íme a számomra legkedvencebb tíz részlet / idézet belőle:

„Daemon 2.0? Nem hiszem, hogy a világ képes lenne elviselni…”
„Ahová én megyek, oda mész te is, és fordítva. Ilyen könnyen nem szabadulsz meg tőlem, egy percre sem.”
„… az emberek ellenállóak (…) Mindegy, mi történt, ők küzdenek tovább.”
„- Most jó hasznát vehetnénk a Bosszúállóknak.
- A francokat. Ide már Loki kell – morogta Daemon.”
„- A luxenek eleve önteltek.
- Nohát, csak nem? – mormoltam.
Daemon ajka arrogáns, szexi félmosolyra húzódott.”
„A szavaknak (…) elveszett az értelme a túl sok ismételgetéstől. a tettek mindig hangosabban, erősebben szólnak.”
„- Komolyan, muszáj csókolóznotok éppen most, amikor dühös idegenek tapadnak ránk?
- Csókolózni mindig kell – jelentette ki Daemon.”
„Cuki, mint egy ideges tarajos sül.”
„Az élet túl rövid és szemét ahhoz, hogy haragot tartsunk…”
„… a cuki testednek is nagy rajongója vagyok, de a szíved teszi teljessé a csomagot, masnival, meg minden. Ettől vagy tökéletes a számomra.”
*dupla sóhaj* Még csak annyit, hogy nagyon nem bánnám, ha a spinoff részt, az Obsessiont hamar kiadnák, mert biz majd’ megesz a kíváncsiság, hogy olvashassam az arum Hunter történetét is. :)

Jennifer L. Armentrout blogján található egy cuki bónusz epilógus, amely néhány évvel az Ellenállás vége után játszódik.

{ A sorozat }

0.5 Shadows
Dawson Black & Bethany Williams novellája
1. Obsidian - Obszidián
1.5. Oblivion
Luxen kiegészítő kötet Daemon nézőpontjából, ami a tervek szerint angolul 2015. decemberében fog megjelenni.
2. Onyx - Ónix
3. Opal - Opál
4. Origin - Eredet
5. Opposition - Ellenállás
+ Obsession
Hunter & Serena Cross története


05.23.Media-Addict
05.27. – Angelika blogja
05.31.Dreamworld
06.04.Insane Life

Nyereményjáték:
A mostani turnéban rendhagyó módon nem egy, hanem két játékban vehettek részt!
Az első játékban idézetek alapján kell kitalálnotok könyvek címeit, és beírni a doboz megfelelő sorába.
A második játékban az a feladatotok, hogy fanartot vagy a sorozathoz kapcsolható alkotást küldjetek el nekünk a rafflecopteren keresztül vagy emailben (blogturneklub kukac gmail.com - tárgy: Daemon invázió) A kész műveket feltöltjük a facebookra egy mappában összegyűjtve.
(Figyelem! Az idézetes játékban résztvevők közül két nyertest, míg a fanart beküldők között egy nyertest sorsolunk ki. Határidő: Június 5. éjfél. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)
„Vannak pillanatok az életünkben, amikor szembe kell néznünk a semmivel. Ránk zuhan a veszteség, és nekünk nincs választásunk: el kell viselnünk. Mi mást tehetnénk?"
a Rafflecopter giveaway