Elle Kennedy: A Graham-hatás


Gigi Grahamnek pontosan három célja van: bekerülni a női hokiválogatottba, aranyat szerezni az olimpián, és kilépni híres apja árnyékából. Eddig minden rendben is lenne, ha nem lenne két apró probléma… Na jó, egy apró és egy nagy, mogorva probléma. Giginek javítania kell a játékát a kapu mögött, és ehhez Luke Ryder segítségére van szüksége.
Ryder 195 centi magas, kigyúrt, előítéletes, goromba… és állati dögös. De akkor is ő az ellenség.
Persze a Briar hokicsapatánál az új társkapitánynak is megvannak a maga céljai. A férficsapatot összevonták egy rivális hokiprogrammal, így Rydernek olyan kerettel kell dolgoznia, ahol mindenki utál mindenkit. És ha ez nem lenne elég, a nyári edzői lehetőség, amit meg akar szerezni a legendás Garrett Graham mellett, elérhetetlennek tűnik, miután sikerült a lehető legrosszabb első benyomást tennie példaképére. Szóval a Gigivel kötött kis alkuval mindketten csak nyernek. Ryder segít a lánynak bekerülni a válogatottba, cserébe ő dicséri egy kicsit az apjának. Az egyetlen bökkenő? Az a csontig hatoló, agyzsongító, szédületes vonzalom, amit próbálnak figyelmen kívül hagyni. Veszélyes játékot játszanak, de a végén talán mégis megéri a kockázat.

moly goodreadsbeleolvasówebshop
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Sereg Judit
ISBN: 9789636750442
520 oldal


Elle Kennedy anno úgy levett a lábamról az első Off Campus regényével, hogy még most, kilenc esztendővel később sem vagyok képes ellenállni a Briar Egyetem hokisainak, pedig immár a tizedik ilyen kötet magyar megjelenésénél tartunk. Míg egykor a szülök, Hannah Wells & Garrett Graham könyvébe belekezdve fogalmam sem volt, mit várhatok, a kettejük lánykájának párra találását elmesélő történetnek már igencsak magas elvárásokkal vágtam neki.
S ez talán baj. Az alap sorozat annyira magasra tette a lécet, ami a későbbieknek roppant mód megnehezíti a dolgát. Hiszen mostanra nem egyszerűen bízom benne, hanem egyenesen elvárom, hogy gördülékeny és olvasmányos, könnyen haladós sztorit kapjak, amely pár órára élvezetes kikapcsolódást nyújt számomra. Legyen benne humor, de a komolyabb témáktól se riadjon vissza. Jó ütemben haladjon előre a cselekmény, ámde legyen idő elidőzni egy-egy mélyebb jelenetben. Láthassam viszont korábbi kedvenceimet, ugyanakkor mutasson újdonságot és eredetiséget. Legyen szívet dobogtatóan romantikus, de izzon a szenvedély a lapokon. Igazán nem kérek sokat, ugye? Dehogynem! Lássuk be, a legtöbb sokadik folytatás képtelen megfelelni a rajongók minden kívánalmának. Sajnos ezt történt A Graham-hatás esetében velem. Kellemes kikapcsolódás volt, az nem vitás, ám kételkedem benne, hogy még évek múltán is eszembe jutnának belőle jelenetek, amelyeken jókat mosolyognék vagy álmodozva sóhajtoznék.
„Ha elesel, én felemellek. Örökké.”
Ami viszont nagyon-nagyon tetszett, hogy két ennyire ellentétes hátterű karakter találta meg egymásban a párját. Fantasztikus volt látni, hogy bár nagyon különbözőek, megtalálják a közös pontjaikat és csuda jól kiegészítik egymást. Imádtam, hogy Gigi és Ryder milyen őszinték egymással, mennyire támogatják a másikat, és hogy igyekeznek átbeszélni a problémáikat. Ráadásul roppant édesnek találtam a merő véletlenségből ’fontos’ nemzetközi ünnepnapokkal egybeeső viráglopásos pillanataikat.
„… kedvenc dolgom kettőnkben az őszinteség.”
Azonban nem tagadhatom, fájlaltam, hogy csupán itt-ott tudtam felfedezni az általam annyira szeretett Kennedy humort; elszomorított, hogy az amúgy kissé hosszúra nyúlt történet számos elemét éreztem korábban már elsütött fordulat újrahasznosításának; ráadásul nekem úgy tűnt, mintha átestünk volna a szex ló túloldalára. És – talán éltes korom mondatja ezt velem – de mi a fűzfán fütyülő rézangyal volt az az elsietett esküvő? Ráadásul csak így, amolyan csehovi homályba taszítva? Bevallom, teljesen bepöccentem tőle.
„… jobbak vagyunk együtt, mint külön lehetnénk.”
Mégsem bánom, hogy a Briar-naplókkal Elle Kennedy egy újabb generáció hokissal ismertetett meg. Csupán le kell szoknom róla, hogy az elsőkkel akarjam folyvást összehasonlítani őket, s talán akkor jobban fogom tudni élvezni ezt az új kalandot. Mert az bizony vár ránk! A második részben - The Dixon Rule – Shane és Diana keveredik álkapcsolatba, majd persze igaziba. A harmadik kötet - The Charlie Method – pedig úgy hírlik, egy ménage à trois sztori lesz Beckett, Will és Charlotte főszereplésével.

10.06. - Kitablar
10.09. - Ambivalentina
10.12. - Kelly & Lupi olvas
10.15. - Angelika blogja

Nyereményjáték:

A mostani nyereményjáték Elle Kennedy könyveinek szereplőire fókuszál. Minden állomáson találtok egy-egy nevet, amelyből kihagytunk pár betűt. A Ti dolgotok megfejteni, melyik karaktert rejti a feladvány.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Jo_n L_g_n