Devney Perry: Juniper Hill


Memphis Ward élete ötödik legrosszabb napján érkezik meg a montanai Quincybe. Sürgősen szüksége lenne egy frissítő zuhanyra. Némi harapnivalóra. És egy kis józan észre. Mert egy újszülött gyerekkel átköltözni az ország másik végébe a legnagyobb őrültség, amit valaha is tett.
De talán némi őrültségre van szüksége ahhoz, hogy jobb életet teremtsen magának. Ha a fia érdekében maga mögött kell hagynia a múltját, 1800 kilométert kell utaznia, és új városba költöznie, ám legyen. Még akkor is, ha le kell mondania korábbi fényűző életéről. Még akkor is, ha takarítóként kell dolgoznia a The Eloise Innben, és egy garázs feletti garzonban kell laknia.
Aznap, élete ötödik legrosszabb napján találkozik a legjóképűbb férfival, akit valaha is látott. Knox Eden a megtestesült gyönyörű és bűnös álom. Borostás arcú, tetovált karú, nyers és tüzes férfi, olyasvalaki, akivel sosem volt még dolga…, és soha nem is lesz. Mert élete legrosszabb napján Memphis megtanulta, hogy a jó élet érdekében le kell mondania a saját álmairól. És egy Knox Edenhez hasonló férfi mindig csak álom marad...

moly goodreadswebshop

Sorozat: Eden család 2.
Kiadó: Kossuth Kiadó
Fordító: Nimila Zsolta
ISBN: 9789636362720
384 oldal


Az Eden család sorozat újabb része vált elérhetővé magyar fordításban – a bónusz epilógussal kiegészítve, méghozzá szemet gyönyörködtető éldekorált változatban is -, és én persze képtelen voltam ellenállni a kivárosi románc csábításának. A montanai Quincy-ben játszódó, hat regényt és két novellát magába foglaló széria második kötete az Eden család szállodájához tartozó étterem séfjeként dolgozó Knox párra találását mesélte el. S míg az első könyv mindvégig a krimi és szerelmi szál között egyensúlyozott, addig ez a darab egy egyszerűbb, egyedülálló anyuka és morcos főbérlője között szövődő szerelmi történetnek tűnt, legalább is kezdetben. A Juniper Hill, vagy helyesebb lenne úgy fogalmazni, hogy a tehetős családjának arany kalitkáját maga mögött hagyó Memphis Ward múltja, azonban tartogatott némi meglepetést.
“… még ha egyedül is boldogulsz, akkor sem kell egyedül lenned. A kettő nem ugyanaz.”
Devney Perry ismét egyszerűségében komfortos sztorit alkotott, újabb pihentető kikapcsolódást garantálva a műfaj kedvelőinek. A barátságos kivárosi miliő, a könnyen megszerethető szereplők, a komótosan haladó, de a végére egy kis izgalmat is tartogató cselekmény, no meg a kellemesen gördülékeny hangvétel mind közrejátszott abban, hogy könnyen peregjenek a lapok. A váltott nézőpont már csak pompás ráadás volt mindezek mellé. Nem állítom, hogy feledhetetlen vagy tökéletes történetet olvastam volna, de beburkolt, mint egy meleg takaró, édes békességet csempészve a mindennapok zűrzavaros rohanásába. Kicsit, mint Catherine Anderson Kendrick/Coulter/Harrigan sorozata, csak kevesebb hittel átitatott mondandóval és több tüzesen szenvedélyes jelenettel.
“Teszek róla, hogy az összes legjobb napodat tőlem kapd. És esküszöm, hogy nem nyugszom, amíg már számon sem tudod tartani, hány legjobb napod volt, mert száznál elvesztetted a fonalat.”
Ha a könyv legjobb és legrosszabb vonását kellene kiemelnem, akkor ezek állnának egymással szemben az én jegyzetemben: Érthetetlen s picit bosszantó, miért volt szükség több, a történet egészéhez vajmi keveset adó, kissé szappanoperába hajló bonyodalomra, mint például Knox exének újbóli felbukkanására. Ugyanakkor hatalmas piros pontot érdemel tőlem, hogy a főszereplők valósi felnőttek módjára kommunikáltak, megosztották egymással a múltjuk okozta sebekből fakadó bizonytalanságaikat, félelmeiket és folyamatosan biztosították a másikat a támogatásukról.
Ahogyan az Indigo Ridge végén, úgy az utolsó fejezetben itt is kaptunk egy ici-pici morzsát a következő regény sztorijához. S mivel piszkálta a fantáziámat, miért kereste a híres sportoló oly nagyon az orvosként praktizáló Talia Edent, megkukkantottam a Garnet Flats fülszövegét. És hú… nem tűnik épp könnyednek kettejük története. Reméljük, a Kossuth Kiadó nem várat minket sokáig a magyar fordításra!

03.22. - Angelika blogja
03.25. - Fanni's Library
03.28. - This is my (book) universe

Nyereményjáték:

Mostani blogturnénk mindhárom állomásán Devney Perry magyar nyelven megjelent két regényének fülszövegei alapján megválaszolható kérdéseket találtok. A feladat természetesen az, hogy a rafflecopter soraiba írjátok be a helyes megfejtéseket.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Mi a neve az Eden család tulajdonában álló szállodának, ahol Memphis Ward is munkát vállal?