Sarah Adams: Gyakorlat teszi a mestert


Annie Walker a tökéletesen hozzáillő partnert keresi. De a kentuckyi Rome-ban nehezebb megtalálni, mint hitte. Ez nem nagyváros, mindenki mindenkit ismer, napról napra szűkül a kör, hogy kivel lehet randizni. A fülébe jut, az utolsó férfi, akivel randizott, azt mondta rá: hihetetlenül unalmas.
Annie kezdi elhinni, hogy vele van gond. Flörtölni akarásre vágyik, allűröket akar felvenni, mint a romantikus filmek női főszereplői. Eszébe jut, talán korrepetálásra szorul.
Will testőrként dolgozik, tetovált, és hihetetlenül jóképű - ideiglenesen tartózkodik Rome-ban, és egyetlen célt tart szem előtt: hogy ne keveredjen bele érzelmi természetű ügyekbe. Annie arra kéri, segítsen neki, hogy megtalálja az álompasit, és Willnek nincs szíve visszautasítani a nő kérését.
A barátság határvonalai veszélyesen kezdenek elmosódni, és Annie megérti, lehet, hogy nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen a szerelem - talán épp elég, ha igaz.


moly goodreads webshop

Sorozat: Ha Rómában jársz 2.
Kiadó: Next21 Kiadó
Fordító: Nagy Marietta
ISBN: 9786156414724
366 oldal


Az elmúlt évben számtalanszor találkoztam Sarah Adams könyveivel a különböző közösségi média felületeken. Az élénk színekben pompázó borítók tagadhatatlanul figyelemfelkeltőek voltak, a közreadott idézetek pedig édes románcokat sejtettek. Ám egészen addig kitűnően ellenálltam, míg meg nem akadt a szemem a Ha Rómában jársz fülszövegén. Bevallom, a Római vakáció említése és a Sztárom a párom hangulat úgy vonzott, mint méhet a méz. S mikor végre alkalmam nyílt elolvasni Amelia és Noah történetét, őszintén élveztem a cuki, lassú izzású sztorit, ami nem csupán kellemes kikapcsolódást nyújtott, de többször megnevettetett, miközben jóféle melegséggel töltötte fel a lelkemet. Ráadásul Kentucky állambeli Rome teljesen elvarázsolt, imádtam az egyetlen bárjával és számos aprócska boltjával, no meg a színes egyéniségű, kissé bogaras, nagyon-nagyon kotnyeles lakóival. Így nem is lehetet kérdés, hogy iszonyat szívesen visszatérnék.
A második Rome kötet, a Gyakorlat teszi a mestert, Noah legfiatalabb, legcsendesebb húgának és a pophercegnő Amelia egyik dögös, tetovált testőrének egymásra találását meséli el. Az alaptörténet talán nem a legeredetibb - hiszen hány, de hány romantikus komédia szól arról, hogy a csélcsap rosszfiú randitanácsokkal látja el a visszahúzódó jókislányt, miközben a kezdeti elhatározásuk ellenére természetesen fülig egymásba habarodnak - viszont a kidolgozás szerencsére bájosan hangulatosra és ellazítóan szórakoztatóra sikerült. Az írónő ismét ügyes történetmesélőnek bizonyult – külön piros pont jár tőlem a váltott nézőpont miatt -, és továbbra is kitűnően átadta a kisvárosi hangulatot, miközben most sem feledkezett el sokszínű mellékszereplőiről.
„Ez az egész azzal kezdődött, hogy jobb akartam lenni a randizásban, de… minél több időt töltök veled, annál inkább érzem, hogy valami életre kel bennem. Valami, amit nem tudnék pontosan meghatározni, de amiről nem is akarok lemaradni.”
Persze mindez semmit nem ért volna, ha a főszereplőket nem találom olyan szerethetőnek. De mindkettőt nagyon hamar a szívembe zártam. Annie, az introvertált könyvmoly, a mindenkinek megfelelni akaró csendes angyalka. Will, az izgalmas kalandokat kereső, elkötelezettségtől irtózó, magabiztos keményfiú. Látszólag teljes ellentétei egymásnak, mégis tökéletesen működtek együtt. Nem egyszerűen azért, mert jól kiegészítették egymást, hanem mert a lelkükben igen is hasonlóak. Mindketten korán mély sebet kaptak az élettől, amire saját szükségleteik háttérbe szorításával reagáltak. Igaz persze, hogy később a békéjüket, önmaguk kiteljesedését keresve más-más utat választottak, de a traumáik erős alapot adtak egymás iránti elfogadásukhoz és megértésükhöz. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a nagy kérdésfeltevés, majd az arra adott válasz.
Őszintén, ez a regény olyan, mint egy nagy meleg ölelés. Ugyan lassabb folyású, és kevés valódi fordulatot rejt, de kellemesen ellazít és megnyugtat. Bevallom, nálam az érzéki pillanatok komplett hiánya miatt nem hibátlan az élmény, de tudom, vannak, akik kimondottan örülnek a szemérmesebb románcoknak. Ugyanakkor talán több hozzám hasonló olvasó véleménye eljuthatott az írónő fülébe, mert egyik hírlevelében egy ráadás fejezettel örvendeztette meg követőit. A bónusz fejezet Annie és Will egyik szenvedélyes párizsi reggelét meséli el.

08.23. - Angelika blogja
08.25. - Csak olvass!
08.27. - Hagyjatok, olvasok!
08.29. - Fanni’s Library

Nyereményjáték:

Mostani blogturnénk minden állomásán egy-egy virág nevének betűit találjátok összekeverve, a feladat azok helyes sorrendbe rendezése. A válaszokat a rafflecopter megfelelő dobozába beírva várjuk.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
aaióglmn